Με στόχο την επιστροφή «εκεί που της αρμόζει» η Ιωνία (pics)

Ιωνία 2000 | 3 Σεπτεμβρίου 2020, 20:16

Σε εξέλιξη βρίσκεται η προετοιμασία της Ιωνίας 2000 για το νέο πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας και το athlitiko κατέγραψε τον "παλμό" από τη νέα προσπάθεια που έχει ξεκινήσει με στόχο την επιστροφή της ομάδας στις κατηγορίες που πρωταγωνιστούσε παραδοσιακά.

ARENA-SPORT-CAFE-LOGO

Οι προπονήσεις συνεχίζονται στη Μοναχή Ελιά, υπό τις οδηγίες του νέου προπονητή της ομάδας, Γιάννη Λιουδάκη. 

ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ, ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΚΙ ΑΛΛΕΣ

Kokkinias Zoumas1

Την Πέμπτη (03/09) πήρε “σάρκα και οστά” μία ακόμη επιστροφή “παιδιού” της ομάδας, αφού υπήρξε συμφωνία με τον Απόλλωνα για να φορέσει μετά από αρκετά χρόνια τα “κιτρινόμαυρα” ο Στέλιος Κοκκινιάς (στη φωτογραφία με τον Λεωνίδα Ζούμα, που επέστρεψε στην ομάδα ως παράγοντας πλέον).

Παράλληλα αναμένονται μερικές ακόμη επιστροφές παικτών με σημαντική παρουσία κατά το παρελθόν στην Ιωνία.

Patas Ionia 2000 1

Proponisi Ionia 3 9

Daskalakis Ionia 2000

Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Xatzidimitriou Ionia

Τιμή χαρακτήρισε στις δηλώσεις του στο athlitiko το γεγονός ότι επιλέχτηκε στη θέση του προέδρου ενός ιστορικού σωματείου ο Σταύρος Χατζηδημητρίου, σημειώνοντας ότι είναι ο μοναδικός απ’ όσους συμμετέχουν στο συμβούλιο που δεν υπήρξε στο παρελθόν ποδοσφαιριστής ή μέλος της ομάδας. Παράλληλα τονίζει ότι το μεγάλο όνειρο για την ομάδα είναι ένα ποδοσφαιρικό “σπίτι”, ενώ καταθέτει και την πρότασή του για την ενίσχυση των σωματείων και το θέμα των δωρεάν διαιτησιών.

«Το συμβούλιο αποτελείται από παιδιά που έχουν προσφέρει πάρα πολλά στην ομάδα και που ήταν πρώην παίκτες της. Ο μόνος από το συμβούλιο που δεν έχει αγωνιστεί στην ομάδα είμαι εγώ και αποτελεί τιμή που με επέλεξαν στη θέση του προέδρου. Ηταν πολύ τιμητική αυτή η πρόταση και γι’ αυτό δέχτηκα να ηγηθώ από τη θέση του προέδρου σε μία ιστορική ομάδα. Μαζευτήκαμε όλοι για έναν σκοπό να επιστρέψει εκεί που πρέπει. Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που κράτησαν την ομάδα τα προηγούμενα χρόνια, τον κ. Κατελανάκη, τον προπονητή Αλέξη Παλιουδάκη και τον Σταύρο Δρικάκη, ο οποίος συνέβαλε για να πληρωθεί και ένα πρόστιμο που υπήρχε στην ομάδα.

Με τη βοήθεια όλων μαζί στο συμβούλιο πιστεύουμε ότι μπορούμε την ομάδα να την οδηγήσουμε εκεί που ανήκει το όνομα της Ιωνίας» ανέφερε αρχικά ο Στ. Χατζηδημητρίου, ενώ για τις δυσκολίες που υπάρχουν με τον κορωνοϊό σημείωσε τα εξής: «Βιώνουμε ένα πρωτόγνωρο πράγμα, το οποίο είναι πολύ δύσκολο για όλους και από επαγγελματική άποψη, αλλά και από άποψη καθημερινότητας. 

Ο παράγοντας που ασχολείται με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο θα πρέπει να βοηθηθεί για να κρατηθούν αυτά τα παιδιά μέσα στο γήπεδο και να έρθουν νέα παιδιά στο ποδόσφαιρο, ώστε να υπάρχει ασχολία αυτές τις δύσκολες εποχές. Πιστεύω ότι η Πολιτεία από τη μία πλευρά και οι αρμόδιοι φορείς από την άλλη θα πρέπει να δώσουν κάτι για να μην απελπιστεί ο παράγοντας. Εμείς από την πλευρά μας θα προσφέρουμε αυτό που μπορούμε στην ομάδα και στα παιδιά.

Το μεγάλο μας όνειρο που θέσαμε από την αρχή για την Ιωνία είναι ότι θα πρέπει να βρει το “σπίτι” της, ένα γήπεδο και ένα χώρο που θα πρέπει να έχει η ομάδα στα Χανιά».

Οσον αφορά την πρότασή του για τις δωρεάν διαιτησίες ο πρόεδρος της Ιωνίας υποστήριξε ότι η Περιφέρεια Κρήτης θα μπορούσε να αναλάβει την κάλυψη των διαιτητικών εξόδων για όλα τα τοπικά πρωταθλήματα της Κρήτης.

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΠΙΤΥΧΙΩΝ ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΔΡΕΑΔΑΚΗΣ ΣΕ ΝΕΟ ΡΟΛΟ

Andreadakis Markoulakis

Ο άνθρωπος που ως προπονητής οδήγησε σε ιστορικές επιτυχίες την ομάδα και στη συμμετοχή μέχρι την “επαγγελματική” (τότε) Γ’ Εθνική, Γιώργος Ανδρεαδάκης, διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην ενεργοποίηση των “παιδιών” του για τη νέα προσπάθεια της Ιωνίας.

Ο κ. Ανδρεαδάκης στις δηλώσεις του στο athlitiko σημειώνει τα εξής: «Η Ιωνία έχει συνδέσει το όνομά της με πολλές επιτυχίες στο χανιώτικο ποδόσφαιρο και είναι κρίμα και αμαρτία να μην είναι τουλάχιστον στην Α’ Κατηγορία του τοπικού. Με αυτή τη λογική και τη σκέψη συστρατεύτηκαν μαζί με εμένα και τον κ. Χατζηδημητρίου – ένα αξιόλογο άτομο και γνωστό στους κύκλους των Χανίων που θέλαμε να ηγηθεί αυτής της προσπάθειας – όλα αυτά τα παιδιά, για να δημιουργήσουμε ένα τέτοιο συμβούλιο το οποίο θα μπορούσε να υλοποιήσει τη σκέψη μας, ώστε μέσα από μία οργανωμένη και καλά σχεδιασμένη προσπάθεια να δημιουργηθεί μία ομάδα, που θα μπορέσει αρχικά να ανεβάσει στην Α’ Κατηγορία την Ιωνία και εν συνεχεία να βάλει τις βάσεις για να πάρει τη θέση που της αρμόζει στο χανιώτικο ποδόσφαιρο. Οι βλέψεις μας είναι αρχικά να βγούμε στην Α’ Κατηγορία και μακροπρόθεσμα να δημιουργήσουμε τον σύλλογο με ακαδημίες και με τέτοια οργάνωση που να προεξοφλεί την καλή πορεία της ομάδας. Το αξιοσημείωτο είναι ότι σε αυτή την προσπάθεια ήρθαν να βοηθήσουν και να παίξουν αφιλοκερδώς ποδοσφαιριστές που θα μπορούσαν να παίζουν σε ανώτερες κατηγορίες, μόνο και μόνο για την αγάπη τους για την ομάδα τους, γιατί εδώ ανδρώθηκαν και δημιουργήθηκαν. Οπως και οι σημερινοί σύμβουλοι, που είναι επιτυχημένοι επιχειρηματίες στον χώρο των Χανίων, έτσι και αυτοί θα δημιουργήσουν τη δική τους ιστορία και στην κοινωνία της πόλης και στο ποδόσφαιρο».

Για την κατάσταση που επικρατεί με τον κορωνοϊό και τις δυσκολίες που δημιουργεί στις ομάδες ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας αναφέρει τα εξής: «Η κατάσταση είναι για όλους το ίδιο. Σίγουρα πολλά σωστά πράγματα σε μία νέα προσπάθεια όπως είναι της Ιωνίας, που θέλει πολλή δουλειά στην αρχή για να αλλάξει η νοοτροπία και να μαζεύονται στην προπόνηση και να βγάζουμε και συμπεράσματα μέσα από φιλικά παιχνίδια, δεν μπορούν να γίνουν αυτή τη στιγμή. Πάει πίσω ο σχεδιασμός, αλλά πάει πίσω για όλες τις ομάδες. Προηγείται όμως η υγεία και θα πρέπει να είμαστε αφοσιωμένοι και νομοταγείς με βάση τις υγειονομικές οδηγίες της χώρας».

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΟΥΔΑΚΗΣ

Lioudakis Ionia3

Μία νέα σελίδα στην προπονητική του πορεία γύρισε με την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Ιωνίας 2000 ο νεαρός προπονητής – αλλά με αρκετά χρόνια εμπειρίας στον χώρο – Γιάννης Λιουδάκης.

Στις δηλώσεις του στο athlitiko σημειώνει τα εξής: «Με τιμάει η πρόταση που μου έκαναν, γιατί είναι ένα συμβούλιο στην Ιωνία, από παιδιά που έχουν περάσει από τον χώρο του ποδοσφαίρου και ήταν σε επίπεδο πρωταθλητισμού ανάλογα την κατηγορία που έπαιζαν. Είναι πολύ σημαντικό ότι «μιλάμε την ίδια γλώσσα», ο στόχος είναι ξεκάθαρος, να επιστρέψει η ομάδα εκεί που ήταν, να είναι οικογένεια και μία ομάδα που θα διαπρέπει στο τοπικό των Χανίων και με το κλίμα που θα έχει αλλά και με τους ποδοσφαιριστές που θα αναδεικνύει. Δεν υπάρχει άγχος και πίεση για το πότε θα γίνει, σιγά-σιγά και με σταθερά βήματα θα γίνουν όσα πρέπει. Μεγάλο ρόλο στην προσπάθεια αυτή παίζει η κινητοποίηση των έμπειρων παιδιών που έχουν περάσει από τις Ακαδημίες της Ιωνίας και έπαιξαν ποδόσφαιρο στην ομάδα. Σε συνδυασμό με τα νέα παιδιά που έχει η ομάδα θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το “πάντρεμα” και να παρουσιάσουμε ένα ωραίο σύνολο που θα παίζει ωραίο ποδόσφαιρο».

Lioudakis Ionia1

Για το αν υπάρχει προβληματισμός και ανησυχία για τη νέα σεζόν λόγω της κατάστασης που επικρατεί με τον κορωνοϊό υποστήριξε τα εξής: «Δεν ξέρω αν μπορέσει να διεξαχθεί χωρίς προβλήματα και διακοπές το πρωτάθλημα. Θέλω να είμαι αισιόδοξος ότι θα διεξαχθεί και θα ολοκληρωθεί το νέο πρωτάθλημα, έστω και αν υπάρξουν ενδιάμεσα κάποιες διακοπές».

ΟΙ ΑΚΗΣ ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ – ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΟΛΑΝΗΣ

Volanis Xalkiadakis Ionia

Οι Ακης Χαλκιαδάκης και Ανδρέας Βολάνης είναι από τους ποδοσφαιριστές που δήλωσαν «παρών» σε αυτή την προσπάθεια που γίνεται και είχαν σημαντικό ρόλο στις διοικητικές εξελίξεις. Παράλληλα θα προσφέρουν τις υπηρεσίες του και ως ποδοσφαιριστές, βοηθώντας με την εμπειρία τους και τα νέα παιδιά της Ιωνίας.

Αναλυτικά όσα δήλωσαν στο athlitiko:

Xalkiadakis Daskalakis Ionia1

Χαλκιαδάκης: «Τόσα χρόνια η ομάδα – με όλο τον σεβασμό στα παιδιά που την “έτρεχαν” – δεν ήταν στο επίπεδο που την είχαμε συνηθίσει. Γίνεται μία νέα προσπάθεια από τα παιδιά που είμαστε εδώ για να φέρουμε την ομάδα εκεί που της αξίζει. Η περίοδος είναι λίγο περίεργη γενικά, αλλά νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε, γιατί αγαπάμε αυτό που κάνουμε και αγαπάμε την ομάδα και πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά στο τέλος».

Volanis Ionia1

Βολάνης: «Η ομάδα θέλει να στηθεί ξανά από την αρχή, να δημιουργήσει υποδομές, όπως τα παλαιότερα χρόνια που έβγαζαν όλους αυτούς τους παίκτες με τους οποίους έχει τροφοδοτηθεί το χανιώτικο ποδόσφαιρο. Η διοίκηση είναι απαρτισμένη από παλιούς παίκτες ή παράγοντες της Ιωνίας, που έχουν πολλή όρεξη για να κάνει ένα νέο ξεκίνημα η ομάδα. Εγώ και ο Ακης ήρθαμε εδώ να βοηθήσουμε την κατάσταση και να προσπαθήσουμε να ξαναφτάσουμε την ομάδα στο επίπεδο που ήταν πάντα».

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΧΡΙΣΤΟΥΛΑΚΗΣ

Xristoulakis Ionia3

Επιστροφή στην ομάδα και για τον Κώστα Χριστουλάκη, που αποτελεί ένα από τα σπουδαία μεταγραφικά αποκτήματα. Ο υψηλόσωμος τερματοφύλακας στις δηλώσεις του για την επιστροφή στην Ιωνία 2000 ανέφερε τα εξής: «Είναι χαρά μου που θα φορέσω ξανά τη φανέλα της Ιωνίας. Εχω μεγαλώσει εδώ και είναι τιμή μου που συμμετέχω σε αυτή την προσπάθεια, με τόσο έμπειρους παίκτες. Πάμε να κάνουμε κάτι καλό με παλιούς και νέους παίκτες και είμαι αισιόδοξος ότι με τη δουλειά που κάνουμε θα πάνε όλα καλά».

Λευτέρης Αντωνακάκης

 

Estrella

pallas""
Papantonakis Cards
Digenakis