Με σούπερ Κανακάκη στην τελική φάση η Εθνική

Πόλο 8 Απριλίου 2026, 21:42

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Στέλιο Αργυρόπουλο Κανακάκη, ο οποίος πέτυχε επτά γκολ και αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα, η Εθνική ομάδα πόλο επικράτησε με 14-11 της Ολλανδίας στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του προκριματικού τουρνουά, που φιλοξενείται στην Αλεξανδρούπολη.

Kritiko Ergastiri

Με απολογισμό δύο νίκες σε τρία παιχνίδια το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα τερμάτισε στη δεύτερη θέση του πρώτου ομίλου με συγκομιδή έξι βαθμούς και εξασφάλισε την πρόκριση στην τελική φάση της διοργάνωσης που θα διεξαχθεί στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας (20-26/07).

Επόμενος αντίπαλος για τους διεθνείς μας, στην τετράδα του προκριματικού τουρνουά στο World Cup, είναι η Ιταλία και το ματς θα διεξαχθεί το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης (09/04, 17:30).

Πέραν του “επτάσφαιρου” Κανακάκη, δίχτυα βρήκαν και ο Δημήτρης Σκουμπάκης (στην επιστροφή του στην αγωνιστική δράση) με τον Σεμίρ Σπάχιτς, οι οποίοι πέτυχαν από ένα γκολ.

Ολλανδία – Ελλάδα 11-14
Οκτάλεπτα: 3-4, 4-4, 2-2, 2-4

Ολλανδία (Μπράνκο Μίτροβιτς): Σπάικερ, Γκμπαντάμασι 1, Ρόουβενχορστ, Φαν ντερ Βέρφε, Μ. Φαν ντερ Βάιντεν 1, Μπάκερ 1, Τε Ρίλε 1, Γ. Φαν ντερ Βάιντεν 1, Φαν ντεν Μπεργκ, Ντε Βέερντ 3, Σνελ, Τεν Μπρουκ 2, Καμπούρτ, Χοφμάιερ 1.

Ελλάδα (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Πούρος, Σκουμπάκης 1, Χατζής, Αργυρόπουλος Κανακάκης 7, Παπαναστασίου 1, Γκίλλας, Καλογερόπουλος 2, Αλαφραγκής, Κάκαρης 1, Νικολαϊδης 1, Τζωρτζάτος, Σπάχιτς 1, Γαρδίκας.

Βαθμολογία (σε 3 αγώνες):
1. Ουγγαρία (36-33) 8
2. Ελλάδα (42-39) 6
3. Σερβία (40-39) 3
4. Ολλανδία (33-40) 1

Το πρόγραμμα της Μεγάλης Πέμπτης 9 Απριλίου:
13:30 Σερβία – ΗΠΑ
15:30 Κροατία – Ολλανδία
17:30 Ιταλία – Ελλάδα
19:45 Ουγγαρία – Ισπανία

petra_flemetakis
Media_Strom_Chania
synagogi
The Italian Job
Votani

Rabona ad