Με διοίκηση πρωτοδικείου και πρόεδρο Βασιλακόπουλο η ΕΟΚ;

Μπάσκετ 6 Απρ 2021, 17:13

Με διοίκηση πρωτοδικείου θα πορευτεί στο επόμενο διάστημα και μέχρι τις 30 Μαΐου οπότε και ορίστηκαν οι αρχαιρεσίες, η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης.

Πρόεδρος εξελέγη ο Γιώργος Βασιλακόπουλος.

Η σχετική ανακοίνωση από την ΕΟΚ αναφέρει τα εξής:

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνεδρίαση της διοίκησης της ΕΟΚ που έχει οριστεί από το Πρωτοδικείο. Παρέστησαν 12 μέλη τα οποία σύμφωνα με το καταστατικό ορίζουν απαρτία. Ακολούθησε εκλογική διαδικασία για τη συγκρότηση σε σώμα της διοίκησης.

Πρόεδρος εξελέγη ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, α’ αντιπρόεδρος ο Κώστας Παρίσης και β’ αντιπρόεδρος ο Αριστείδης Γολέμης, γ.γ. ο Παναγιώτης Τσαγκρώνης και ταμίας ο Δημήτρης Αγγελόπουλος.

Οι ως άνω συγκροτούν και την εκτελεστική επιτροπή της διοίκησης.

Με ομόφωνη απόφαση προσδιορίστηκε η ημερομηνία διενέργειας των αρχαιρεσιών της ομοσπονδίας για τις 30/05 με φυσική παρουσία.

Ο Βασιλακόπουλος έλαβε 11 ψήφους από τα 12 μέλη που συμμετείχαν στη διαδικασία. Βέβαια το θέμα είναι πιο περίπλοκο καθώς χθες – Δευτέρα (05/04) εξελέγη άλλος πρόεδρος ο Φάνης Χριστοδούλου, τον οποίο ψήφισαν εννιά μέλη που σήμερα απείχαν από τη διαδικασία. Μάλιστα τα συγκεκριμένα μέλη πήγαν σήμερα στο Πρωτοδικείο και ζήτησαν να εγκριθεί η νομιμότητα της διαδικασίας.

Στη χθεσινή συνεδρίαση έλαβαν μέρος δέκα μέλη, ενώ απουσίαζε η “πλευρά Βασιλακόπουλου” που είχε προτείνει αναβολή για το μεσημέρι της Τρίτης (06/04) επικαλούμενη μπέρδεμα με τις παραιτήσεις. Στη… χθεσινή προσωρινή διοίκηση ταμία εξελέγη ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΚ, Μπάμπης Μαρκάκης.

Όπως είναι προφανές η Ομοσπονδία δεν μπορεί να πορευθεί με… δύο προέδρους και ισάριθμες προσωρινές διοικήσεις, οπότε η λύση θα δοθεί από τη δικαιοσύνη. Το επόμενο… επεισόδιο του σήριαλ θα “παιχθεί” πιθανότατα την Τετάρτη (07/04) καθώς τότε αναμένεται να εξεταστεί η υπόθεση από το Πρωτοδικείο.

karta antonis garden
zgas

Rabona ad