Με 15 αθλητές ο ΝΟΧ στο ΟΠΕΝ του Βόλου

Τεχνική Κολύμβηση | 4 Μαΐου 2016, 20:15

Με στόχο μία όσο το δυνατόν καλύτερη παρουσία ο Ναυτικός Ομιλος Χανίων λαμβάνει μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΟΠΕΝ, η αυλαία του οποίου ανοίγει την Παρασκευή 6 Μαΐου στο Βόλο.

Ο ΝΟΧ θα συμμετάσχει με 15 αθλητές (7 αθλητές και 8 αθλήτριες) που είναι οι εξής: Βαρδαλάκη, Διδασκάλου, Καλαμαρίδη, Κούτρης, Λαμπαρδάκη Μαρία, Λαμπαρδάκη Ροζάννα, Μπασιά, Παπαγεωργίου, Παπασταματάκης, Ριτζάκη, Ξηρουχάκης, Σαλεβουράκης, Τρουλλινός, Τσουρουνάκης και Φωκά.

Σύμφωνα με τον προπονητή του ΝΟΧ, Ηλία Καλαμαρίδη:

«Στόχος της ομάδας μας είναι να παρουσιάσουμε καλές εμφανίσεις, καθώς ένας μεγάλος αριθμός των αθλητών που συμμετέχουμε, είναι μικρής ηλικίας. Να ληφθεί υπ’ όψιν ότι τα περισσότερα σωματεία στην Αθήνα έχουν πραγματοποιήσει σπουδαίες μεταγραφές από την περιφέρεια με αποτέλεσμα να έχουν ενισχυθεί σημαντικά και να πρωταγωνιστούν τα τελευταία χρόνια στα πρωταθλήματα.

Επίσης πρέπει να σημειώσω ότι η Τεχνική Κολύμβηση του ΝΟΧ αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα καθώς αφενός οι προπονήσεις μας γίνονται την τελευταία τριετία στην 25άρα πισίνα, γεγονός βέβαια που δημιουργεί πρόβλημα για όλα τα αθλήματα που καλλιεργούνται στον ΝΟΧ αλλά πολύ περισσότερο για το άθλημά μας λόγω της ταχύτητας που αναπτύσσεται, αφετέρου λόγω του συνωστισμού, αφού σε κάθε διαδρομή βρίσκονται 15-20 αθλητές. Ετσι, υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού και φυσικά δεν γίνεται σωστή προπόνηση.

Συνεπώς, το γεγονός ότι τα τελευταία 15 χρόνια ο ΝΟΧ έχει κατακτήσει 11 ΟΠΕΝ πρωταθλήματα δείχνει πόσο μας κοστίζει αυτό, παρόλα αυτά θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό».

karta antonis garden