Μαυρωτάς: Δεν είναι θέμα εμπιστοσύνης μόνο

Σπορ 24 Νοεμβρίου 2020, 20:01

«Αν είχαν ξεκινήσει από την αρχή τα πρωταθλήματα δεν θα μπορούσε να βρεθεί κάποιος να τους πει εσείς σταματάτε και οι άλλοι συνεχίζουν» δηλώνει ο Γιώργος Μαυρωτάς δίνοντας μία άλλη διάσταση στο γιατί δεν ξεκίνησε η Super League 2.

Για τη διαμαρτυρία των παικτών της Super League 1 για τους συναδέλφους τους στις χαμηλότερες κατηγορίες που δεν αγωνίζονται, αλλά και για τη διαμορφωθείσα κατάσταση του Ελληνικού αθλητισμού μίλησε ο Γιώργος Μαυρωτάς.

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού παραχώρησε συνέντευξη στην ΕΡΑ σπορ και συγκεκριμένα στην εκπομπή “Πρωινοί Τύποι” με τον Χρήστο Σαράντο και τον Μιχάλη Λαδόπουλο. Αναλυτικά όσα είπε για…

Τη διαμαρτυρία των παικτών της Super League 1 για τους συναδέλφους τους στις χαμηλότερες κατηγορίες:

«Δεν μπορεί ο αθλητισμός να είναι έξω από τη μεγάλη εικόνα. Έχω υπάρξει αθλητής και έχω μπει στα παπούτσια αυτών των παιδιών που είναι οκτώ μήνες σε απραξία. Όμως από την άλλη πρέπει να μπούμε στα παπούτσια και αυτών των γιατρών που είναι στις ΜΕΘ κι έχουν πέντε περιστατικά που επιδεινώνονται το βράδυ και υπάρχουν μόνο δυο θέσεις στη μονάδα.

Οι ειδικοί μας λένε πως αυτά τα δυο είναι αλληλένδετα. Η αντοχή των νοσοκομείων έχει να κάνει και με την ανάγκη να κοπεί ένα μεγάλο κομμάτι της αθλητικής δραστηριότητας. Το πόσο μεγάλο θα είναι αυτό δεν είναι δική μας απόφαση.»

Την ετοιμότητα του μηχανισμού:

«Εμείς προετοιμαζόμαστε, μόλις βελτιωθεί κάπως η μεγάλη εικόνα, σταδιακά και πειθαρχημένα, όπως κάναμε τον Μάιο, να ξανανοίξει η αθλητική δραστηριότητα. Κι επειδή έχουμε κάνει το σχέδιό μας, σε ελέγχους, θα είμαστε έτοιμοι μόλις ανάψει το πράσινο φως.»

Τις αποφάσεις και την “ανετοιμότητα” της Super League 2:

«Από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας το επιχείρημα είναι ότι οι δυο πάνω κατηγορίες η Super League του ποδοσφαίρου και η Α1 του μπάσκετ, τα εφάρμοζαν αυτά τα πρωτόκολλα και έπρεπε να είναι έτοιμοι να τα εφαρμόζουν και οι υπόλοιποι.

Εκείνο που τους κάνει αρκετά διστακτικούς είναι ότι δεν θέλουν να υπάρχει μια ιδιαίτερη κινητικότητα. Άλλο να μιλάς για μερικούς συλλόγους στις πάνω κατηγορίες κι άλλο για εκατοντάδες που θα κινούνται σε όλη την επικράτεια.

Αν είχαν ξεκινήσει από την αρχή αυτά τα πρωταθλήματα με τον εβδομαδιαίο προληπτικό έλεγχο, όπως η Super League και η Basket League, δεν θα μπορούσε να βρεθεί κάποιος να τους πει, εσείς σταματάτε και οι άλλοι συνεχίζουν. Δεν είναι θέμα εμπιστοσύνης μόνο, είναι και θέμα μεγέθους κινητικότητας.

Εμείς είχαμε κάνει εισηγήσεις σε περίπτωση lockdown πως μπορεί να λειτουργήσει ο αθλητισμός. Στη δική μας εισήγηση ήταν λίγο πιο ανοικτά τα πράγματα. Περιλαμβάνονταν όλες οι ομάδες την πρώτης κατηγορίας σε όλα τα αθλήματα ανδρών και γυναικών.

Περιλάμβανε τις Εθνικές ομάδες για να μπορούν να κάνουν προπόνηση. Όμως εκείνοι που έχουν περισσότερα δεδομένα και μπορούν να βλέπουν και πιο μακριά και δεν τους απασχολεί τόσο το αθλητικό κομμάτι, αλλά η γενικότερη εικόνα και πως θα αναχαιτίσουν ένα δεύτερο κύμα πανδημίας που έρχεται με μεγαλύτερη σφοδρότητα είναι εκείνοι που παίρνουν τις αποφάσεις.»

Τις δηλώσεις του Δημήτρη Διαθεσόπουλου:

«Μας κάνει επιθέσεις ο κύριος Διαθεσόπουλος, ότι δεν προσέχουμε το άθλημα που μας ανέδειξε. Επειδή ο κύριος Διαθεσόπουλος δεν με παίρνει τηλέφωνο, θα πρέπει να ξέρει ότι με παίρνουν οι συνεργάτες του. Μαζί τους προσπαθούμε να βρούμε λύσεις στα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν, το πώς θα κάνουν προπόνηση οι ομάδες.

Μιλάω με τους ομοσπονδιακούς. Μπορεί να μην το ξέρει αυτό. Δεν χρειάζεται να βγάζουμε δελτίο Τύπου κάθε λίγο και λιγάκι για να τα μαθαίνει ο κύριος Διαθεσόπουλος. Θα πρέπει να ξέρει ότι είμαι στο πλάι του αθλήματος, όμως είμαι Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κι όχι ΓΓ κολύμβησης και υδατοσφαίρισης.»

karta antonis garden