Μαυρονάσιος: Ο ΑΟΧ έχει ξοδέψει σχεδόν 200.000 ευρώ και σχεδόν όλα είναι από την τσέπη του προέδρου

Χανιά | 18 Οκτωβρίου 2016, 11:15

Οι πρώτες δηλώσεις από το ξεκίνημα της ενασχόλησής του με τον Α.Ο. Χανιά γίνονται στο Ηράκλειο από τον Σωτήρη Μαυρονάσιο.

/Bella Pizza

Ο αντιπρόεδρος του ΔΣ μίλησε στο ραδιόφωνο “Athletic 104,2” και τοποθετήθηκε για την έναρξη του πρωταθλήματος, επιβεβαιώνοντας ότι ο ΑΟΧ δεν συναίνεσε στην έναρξη της Φούτμπολ Λιγκ. Για την ομάδα αυτή καθαυτή, ο κ. Μαυρονάσιος τονίζει ότι έχουν δοθεί ήδη 200.000 ευρώ «και σχεδόν όλα είναι από την τσέπη του προέδρου», σύμφωνα με όσα λέει.

Ακολουθούν οι δηλώσεις του κ. Μαυρονάσιου:

Για την απόφαση της Φούτμπολ Λιγκ να ξεκινήσει το πρωτάθλημα: «Το να αρχίσει το πρωτάθλημα ξεκινάει από την άνεση κάποιων ομάδων που τα οικονομικά τους είναι άνετα. Όμως, εδώ υπάρχει ένας συναιτερισμός όπου υπάρχουν φτωχοί. Ας γίνει ένα πρωτάθλημα με 10 ομάδες και αυτές που αντέχουν, ας συνεχίσουν».

Για το φετινό πρωτάθλημα: «Το πρωτάθλημα έχει χάσει, που έχει χάσει την αξιοπιστία του, τώρα θα την χάσει παντελώς. Στον ορίζοντα δεν υπάρχει το παραμικρό φως για τις χορηγίες ή την τηλεοπτική στέγη του πρωταθλήματος. Εγώ δεν είμαι αντίθετος με την έναρξη του πρωταθλήματος αλλά πρέπει να ξεκινήσει με σωστούς όρους. Δεν θέλαμε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα εάν δεν είχε παρθεί κάποια απόφαση που θα έφερνε οικονομική πρόταση στην Football League. Σαφώς και το πρωτάθλημα έπρεπε να ξεκινήσει αλλά κάτω από κάποιες προϋποθέσεις».

Για τον Α.Ο. Χανιά: «Ο ΑΟΧ έχει ξοδέψει σχεδόν 200.000 ευρώ και σχεδόν όλα είναι από την τσέπη του προέδρου όμως αν δεν προκύψουν έσοδα θα υπάρχουν μεγαλύτερα προβλήματα».

Για την μάχη της ανόδου: «Ο ΟΦΗ επιβάλλεται να επιστρέψει στην μεγάλη κατηγορία γιατί είναι μεγάλη ομάδα. Ο Άρης και ο Απόλλωνας το ίδιο. Όμως και εμείς έχουμε τον στόχο της παραμονής».

Για την επιλογή του Στέλιου Σφακιανάκη να στείλει το θέμα σε ψηφοφορία: «Κατά την γνώμη μου ο κύριος Σφακιανάκης έκανε λάθος στην συγκεκριμένη περίπτωση και να λειτουργήσει διαφορετικά. Τον σέβομαι, είναι έμπειρος παράγοντας αλλά έπρεπε να λειτουργήσει συλλογικά».

Για το αν θα γίνει πρόταση μομφής κατά του Στέλιου Σφακιανάκη: «Σε αυτήν την φάση δεν είμαστε εμείς αυτοί που πρέπει να κρίνουμε αν θα γίνει πρόταση μομφής. Ο πρόεδρος είναι εκλεγμένος από 18 ΠΑΕ και πρέπει να αποφασίζει από κοινού. Δεν πρέπει ο πρόεδρος να κάνει του κεφαλιού του. Σε αυτήν την φάση, κατά την γνώμη μας, έκανε λάθος. Έπρεπε να καλέσει τις ομάδες και να το συζητήσει το θέμα».

Για την ενασχόληση του Γιώργου Μελά με τον Α.Ο. Χανιά: «Ο κύριος Μελάς είναι φίλος μου, του αρέσει το ποδόσφαιρο και είναι ένας πετυχημένος επιχειρηματίας. Ήθελε να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο και μια ομάδα με δυναμική με αποτέλεσμα να επιλέξει τον Α.Ο. Χανιά».

Για την ανταπόκριση του κόσμου των Χανίων: «Δεν είμαστε Κρητικοί, όμως νιώθουμε πιο πολύ από Κρητικοί. Θέλουμε να είμαστε ένα με τον κόσμο και να γίνουμε ένα με την ομάδα. Ο κόσμος ενδιαφέρεται για την ομάδα, η ανταπόκριση του είναι συγκινητική και έχουν απαιτήσεις με το δίκιο τους».

Estrella
Minetta top plus
/blentcoffee

Rabona ad