Ματσίγκος και Κωστάκης οι νικητές σε Samaria Run και Omalos Run

Σπορ 29 Μαΐου 2023, 23:03

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε για 11η φορά ο αγώνας Samaria Run. Παράλληλα, για πρώτη φορά διεξήχθη και ο μικρότερος αγώνας, Omalos Run.

KTEO Κρήτης

Η διοργάνωση διεξήχθη από τον Ορειβατικό σύλλογο Χανίων την Κυριακή 28 Μαΐου και συνολικά πήραν μέρος και στους δύο αγώνες 200 σχεδόν δρομείς, άνδρες και γυναίκες κάθε ηλικίας, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο αγώνας Samaria Run αποτελεί πλέον θεσμό, καθώς διεξήχθη για 11η φορά με τους δρομείς να είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους, καθώς πρόκειται σίγουρα για μια πολύ απαιτητική διαδρομή 21,6χλμ. τόσο στο κατηφορικό όσο και στο ανηφορικό της τμήμα.

Νικητής αναδείχτηκε ο Φώτης Ματσίγκος (“Αρκαλος”), σημειώνοντας χρόνο 2:13.23, δεύτερος ήταν ο Μανώλης Συλλιγνάκης από τον σύλλογο “Sitia Unesco Global Geopark” με 2:19.04 και τρίτος ο Αντώνης Πρωτοπαπαδάκης από τον “Αρκαλο” με 2:19.50.

Η πρώτη γυναίκα που τερμάτισε, ήταν η Ελένη Χαζηράκη από τον “Αρκαλο” με 2:36.08.

Παράλληλα, για πρώτη φορά ο ΕΟΣ Χανίων διοργάνωσε και μια μικρότερη διαδρομή εξίσου απαιτητική, απόστασης 7 χλμ., όπου νικητής αναδείχτηκε ο Αντώνης Κωστάκης από την ομάδα “Για Δέσιμο” με επίδοση 42.55. Μάλιστα, η νίκη για τον Κωστάκη σημειώθηκε για… χιλιοστά του δευτερολέπτου έναντι του Μανώλη Σηφοδασκαλάκη, ο οποίος ουσιαστικά τερμάτισε στον ίδιο χρόνο! Τρίτος ήταν ο Αντώνης Γρηγορομιχελάκης που ακολούθησε αμέσως μετά σε 46.01 ενώ πρώτη γυναίκα που τερμάτισε ήταν η Καλλιόπη Στάλλα από τον ΣΔΥ Ρεθύμνου με 55.42.

Στο τέλος του αγώνα έγιναν οι απονομές, ενώ τους δρομείς περίμεναν απολαυστικά εδέσματα και δροσερές μπύρες “Χάρμα”!

Να σημειωθεί επίσης το γεγονός ότι οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν, ήταν εξαιρετικές για έναν τέτοιο αγώνα, βοηθώντας τους αθλητές να έχουν την καλύτερη δυνατή επίδοση, καθώς η θερμοκρασία ήταν μεταξύ 10-12 βαθμών Κελσίου.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΓΩΝΩΝ

manolikakis
Synagogi
Orionas Handball

Rabona ad