Μαθιουλάκης: Υπόσχεση, εάν βοηθηθώ, σε 2-3 χρόνια όλη η Ελλάδα θα τρίβει τα μάτια της με τον Πλατανιά!

Πλατανιάς | 11 Φεβρουαρίου 2017, 13:00

Κάτι παραπάνω από ενδιαφέρον είχε η ομιλία του Μανόλη Μαθιουλάκη στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την κοπή της πίτας του Πλατανιά το βράδυ της Παρασκευής. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ έδωσε μεταξύ άλλων την υπόσχεση ότι μπορεί να μετατρέψει σε ακόμη πιο "μεγάλο" τον Πλατανιά αρκεί «να βοηθηθώ λίγο από τον κόσμο των Χανίων», όπως σημείωσε.

Χαρακτηριστική η “ατάκα” από τον κ. Μαθιουλάκη ότι όλη η Ελλάδα θα.. τρίβει τα μάτια της σε 2-3 χρόνια!

Ο “ισχυρός άνδρας” της ΠΑΕ Πλατανιάς σημείωσε επίσης για μια ακόμη φορά ότι η ομάδα του είναι “καθαρή” και πως δεν έχει σχέση με καμία άλλη, με αποτέλεσμα να χειροκροτηθεί θερμά από τον κόσμο που γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα στο “Πορτοκάλι”.

Επίσης, άλλο σημείο που είχε μεγάλο ενδιαφέρον ήταν η τοποθέτησή του σχετικά με το γηπεδικό, σημειώνοντας ότι από την επόμενη χρονιά θα πρέπει να υπάρξει μια καλύτερη συνεννόηση με τις άλλες δύο ομάδες του Νομού, ΑΟΧ και Κισσαμικό για το γνωστό θέμα που αφορά τη χρησιμοποίηση των γηπέδων.

Ακολουθεί ολόκληρη η τοποθέτηση του κ. Μαθιουλάκη την οποία ηχογράφησε το athlitiko την ώρα που μιλούσε και σας την παρουσιάζουμε ευθύς αμέσως:

«Η αποψινή εκδήλωση είναι η πρώτη ουσιαστικά επί δικής μου προεδρίας και απ’ ό,τι βλέπω πρέπει να την επαναλαμβάνουμε μάλλον πιο συχνά. Θα πω δυο λόγια σχετικά με την ομάδα η οποία νομίζω ότι βρίσκεται σε πολύ καλό σημείο και αυτό οφείλεται βασικά στο ότι έχουμε επιλέξει ένα καλό δυναμικό σε παίκτες και τεχνικούς, αλλά και στους αφανείς ανθρώπους, που να είσαστε σίγουροι ότι είναι αρκετοί είτε στα γραφεία είτε στα γήπεδα.

Νομίζω ότι τόσο πέρσι όσο και φέτος κάνουμε μία πολύ καλή πορεία μακριά από τα “κακά” του ποδοσφαίρου. Ο Πλατανιάς είναι μια “καθαρή” ομάδα, δεν έχει καμία σχέση με καμία άλλη ομάδα. Ολα αυτά τα οποία βλέπουμε σε ένα επαρχιακό σωματείο, σε μία ομάδα χωριού είναι πράγματι πρωτοφανή και είμαστε όλοι περήφανοι γι’ αυτό. Η ομάδα ουσιαστικά δεν έχει προβλήματα. Ενα είναι το βασικό της πρόβλημα, το οποίο δυστυχώς όσο και να ‘χω προσπαθήσει δεν μπορούμε να το λύσουμε όπως θέλαμε να το λύσουμε και είναι το οικονομικό. Καταλαβαίνουμε ότι είναι δύσκολες εποχές για τη χώρα μας και για όλους τους κατοίκους αυτής της χώρας, αλλά υπάρχουν ορισμένα πράγματα τα οποία κάτι θα περίμενε κανείς λίγο περισσότερο. Κακά τα ψέματα, εκτός από μία βασική χορηγία από τον ΟΠΑΠ και τα τηλεοπτικά δικαιώματα, η ομάδα δεν έχει άλλους πόρους, εκτός από κάποιες μικρές χορηγίες. Επομένως, για ν’ αντιμετωπίσει το πρόβλημά της πρέπει να καταφύγει υποχρεωτικά σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου για να εξασφαλίσει μία οικονομική κατάσταση η οποία θα μπορεί να δημιουργήσει αυτές τις συνθήκες που θα κάνουν ανταγωνιστική στο πρωτάθλημα την ομάδα μας. Ολες οι ομάδες έχουν λίγο πολύ το ίδιο πρόβλημα, απλώς από ένα επαρχιακό σωματείο, ενός χωριού ουσιαστικά, είναι κάπως πιο δύσκολα. Το μεγαλύτερο βάρος και δεν θέλω να το πω ούτε να περιαυτολογήσω, για όνομα του Θεού, το ηθικό, το οικονομικό και σχεδόν τα πάντα, το ‘χω τραβήξει πάνω μου. Δεν υπάρχει κάποια ανταπόκριση. Νομίζω ότι υπάρχουν κάποιες επιχειρήσεις στα Χανιά, οι οποίες θα μπορούσαν να βοηθήσουν μια κατάσταση.

Οπως επίσης, έχω κι ένα παράπονο ότι έχουμε ένα γήπεδο 3.500 θέσεων το οποίο δεν έχουμε καταφέρει παρά τις προσπάθειες που κάνουμε, να γεμίζει. Εχουμε φτάσει στο σημείο να έχουμε φτηνό εισιτήριο, να ορίζουμε γενική είσοδο, κάπου κι εμείς όλοι που είμαστε στην ομάδα θέλουμε μία αναγνώριση με αυτό τον τρόπο γι’ αυτά που κάνουμε.

Επίσης, ήθελα ν’ αναφερθώ σχετικά με το γηπεδικό πρόβλημα που υπάρχει στο Νομό… Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δυο γήπεδα που έχουν τις προδιαγραφές των επαγγελματικών ομάδων, δηλαδή της πρώτης και της δεύτερης κατηγορίας, τα οποία ουσιαστικά τα συντηρεί ο Πλατανιάς. Υπάρχουν άλλες δύο ομάδες που πρέπει να παίζουν εκεί γιατί δεν γίνεται να παίζουν κάπου αλλού. Εχουμε φτάσει στο σημείο η δική μας η ομάδα να προπονείται στο πλαστικό στον Ταυρωνίτη για να δώσουμε το γήπεδο του Μάλεμε για να παίξει μία από τις άλλες δύο ομάδες. Εν πάση περιπτώσει, υπάρχει ένα παράπονο ότι τουλάχιστον ας το αναγνώριζαν, δεν θέλω να πω τίποτε άλλο. Του χρόνου δεν γίνεται να συνεχιστεί η ίδια κατάσταση όμως. Δεν γίνεται μια ομάδα όπως τον Πλατανιά που κοιτάζει να δει πώς θα επιζήσει να έχει και δύο παιδιά από πίσω τα οποία να τους παρέχει στέγη. Δεν γίνεται! Δεν είναι θέμα… Τους αγαπούμε, θέλουμε να προοδεύσουν, να πάνε ψηλότερα, αλλά δεν μπορούμε να στηρίζονται στον Πλατανιά.

Απόψε μπορώ να δώσω μια υπόσχεση. Αν βοηθηθώ λίγο από τον κόσμο των Χανίων είμαι σίγουρος, μετά που έμαθα 2-3 πράγματα γιατί δεν ήξερα από ποδόσφαιρο, ότι σε 2-3 χρόνια η ομάδα θα είναι σε ένα επίπεδο που θα τρίβει όλη η Ελλάδα τα μάτια της! Τώρα, για την πορεία της ομάδας, νομίζω ότι είσαστε όλοι ευχαριστημένοι. Η ομάδα πάει πάρα πολύ καλά. Ολος ο κόσμος που δουλεύει για την ομάδα είναι μια οικογένεια χωρίς να υπάρχουν προβλήματα και εκεί είναι το μεγάλο μυστικό. Για να μην λέω δικά μου λόγια θα ‘θελα να σας διαβάσω ένα απόσπασμα από μια πολιτική εφημερίδα, τα ΝΕΑ των Αθηνών, ένα σχόλιο που έγινε την περασμένη Τρίτη σχετικά με τον Πλατανιά. Το γράφει κάποιος Κώστας Κοφινάς και για να μην παρεξηγηθώ δεν τον ξέρω ούτε τον έχω ακούσει ποτέ:

“Οταν ακούμε τις δυνατές ομάδες να επικαλούνται κάποια κόπωση με νόημα κουνάμε το κεφάλι μας… Κούραση, πώς και γιατί. Λογικά έχουν πλήθος εναλλακτικών λύσεων και επιλογών. Τι να πει ο Πλατανιάς; Να μάθει σε όλους τι σημαίνει κατάθεση ψυχής… Μέσα σε λίγες μέρες, να τι κατάφεραν τα παλικάρια από τα Χανιά. Αρχικά εξασφάλισαν σε δύσκολες συνθήκες, νίκη-πρόκριση με τον ΠΑΣ Γιάννινα και χθες, λίγα 24ωρα μετά, μόλις δύο κι αφού ταξίδεψαν πάρα πολύ πέτυχαν σπουδαία νίκη στη Λιβαδειά κι έτσι μπορούν ακόμα και όνειρα για πλέι οφ να κάνουν. Κανείς δεν έχει πει τίποτα, ουδείς διαμαρτυρήθηκε, μόνο δουλειά ακούς στην Κρήτη. Οσο για τον Παράσχο παραδίδει μαθήματα αξιοπρέπειας και συνέπειας”.

Νομίζω ότι αυτό το σχόλιο τα λέει όλα σχετικά με το φετινό Πλατανιά. Εύχομαι καλή συνέχεια στην ομάδα και ευχαριστώ όλους αυτούς που εργάζονται γι’ αυτή την ομάδα, από τον πρωτομάστορα τον Γιώργο (Παράσχο), τους παίκτες, τα παιδιά των Ακαδημιών τα οποία δεν ξέρω αν τα προσέχετε έχουν κι αυτά μια λαμπρή πορεία φέτος, τους τεχνικούς της ομάδας, τους υπαλλήλους, όλους! Σας ευχαριστώ πολύ!».

Estrella
Auto KCS

Rabona ad