Μαρκουλάκης: Στον Κρ. Αστέρα μας ενδιαφέρουν οι Ακαδημίες

Κρητικός Αστέρας Face Control | 27 Δεκεμβρίου 2017, 21:05

Με συνέντευξη που παραχωρεί στο athlitiko, ο πρόεδρος του Κρητικού Αστέρα, Νεκτάριος Μαρκουλάκης, μιλά για την ομάδα του, το χανιώτικο ποδόσφαιρο, αλλά και τη συνεργασία με τον Ατρόμητο.

Μάλιστα, όπως επισημαίνει, αυτό το διάστημα δύο ακόμα παιδιά βρίσκονται στις εγκαταστάσεις της ομάδας του Περιστερίου και προπονούνται με την Ακαδημία του Ατρόμητου. Πρόκειται για τους Θοδωρή Σκουλά και Κωνσταντίνο Κιμινουλάκη.

Όπως επισημαίνει ο Χανιώτης παράγοντας, «πρωταρχική μας βλέψη είναι να βγάζουμε παιδιά. Μας ενδιαφέρουν οι Ακαδημίες. Πιστεύω ότι γίνεται καλή δουλειά στις Ακαδημίες. Υπάρχει αγάπη για τα παιδιά. Δεν είμαστε μια Ακαδημία που θα “ξεχωρίσουμε” κάποιους και κάποιους άλλους θα τους απομακρύνουμε. Τους κρατάμε όλους και προσπαθούμε να τους δουλέψουμε καλύτερα. Πιστεύω ότι έτσι γίνεται καλή δουλειά και βγάζουμε παιδιά».

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΕΚΤ. ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗ

Πόσα χρόνια είσαι στον Κρητικό Αστέρα;

Σαν διοικητικός παράγοντας, σαν πρόεδρος, είμαι τα τελευταία 5 χρόνια. Αλλά… σαν μπαμπάς είμαι για πάνω από μία δεκαετία.

Με την ευκαιρία, βλέπουμε ότι ο γιος σου έχει μία πορεία σε σημαντικές ομάδες τα τελευταία χρόνια.

Ναι, ήταν στον Ατρόμητο, στον Ολυμπιακό και τώρα στον Πλατανιά. Τον στηρίζω. Το να καταφέρει να γίνει επαγγελματίας είναι καθαρά δικό του θέμα. Αν δεν προσπαθήσεις ή δε δώσεις έμφαση σε αυτό που θες να πετύχεις δεν θα το καταφέρεις.

Ο ίδιος θέλει να γίνει επαγγελματίας;

Φυσικά και θέλει. Ολα τα χρόνια του είναι σε ένα γήπεδο.

Πόσο έχει βοηθήσει το χανιώτικο ποδόσφαιρο το γεγονός ότι βρίσκονται ομάδες ψηλά; Θεωρείς ότι “παρασύρει” αυτό το τοπικό;

Αυτό είναι καλό για τα Χανιά. Μεγαλώνει η ποδοσφαιρική δύναμη του Νομού. Τα Χανιωτάκια μπορούν να προχωρήσουν περισσότερο. Οσες ομάδες ανεβαίνουν επίπεδο, άλλο τόσο ανεβαίνει και το επίπεδο στο τοπικό. Στην Α’ κατηγορία γίνεται ένα πολύ καλό πρωτάθλημα. Αλλά και στη Β’, ενώ στη Γ’ είναι σημαντικό ότι σιγά σιγά οι ομάδες βάζουν τα πιτσιρίκια. Αυτό είναι κάτι που θέλουμε χρόνια εμείς οι παράγοντες ή οι πατεράδες. Σαν πρόεδρος, εμένα μ’ ενδιαφέρει να βλέπω μικρές ηλικίες. Μάλιστα, του χρόνου κατεβάζουμε τους Νέους Χανίων παιδιά που έχουν γεννηθεί το 2002.

Συμφωνείς ότι αυτός είναι ο τρόπος που πρέπει να δουλεύουν οι ομάδες στο τοπικό; Ολες οι ομάδες.

Συμφωνώ απόλυτα. Εμείς το προσπαθούμε και βάζουμε συνέχεια πιτσιρίκια. Στον τελευταίο μας αγώνα παίξαμε με παιδιά που έχουν γεννηθεί το 2001. Δεν μας ενδιαφέρει το αποτέλεσμα. Μπορεί να χάσεις ή να κερδίσεις, αλλά πιστεύω ότι κερδίζεις όταν ανδρώνεις κάποια παιδιά και πάνε στις μεγάλες κατηγορίες.

Φέτος βλέπουμε ότι ο Κρητικός Αστέρας είναι μια αρκετά ανταγωνιστική ομάδα. Είναι αναμενόμενη για σας η πορεία που έχει;

Θα ξεκινήσω αναλύοντας το δικό μου σκεπτικό σαν πρόεδρος. Το 80% είναι παιδιά που έχουν μεγαλώσει στους Νέους Χανίων και τον Κρητικό Αστέρα. Αυτό πάει να πει ότι είναι μικρής ηλικίας, με μέσο όρο 27 χρονών. Εχουμε δύο έμπειρους, σε μεγάλη ηλικία, που έχουν προσφέρει στο χανιώτικο ποδόσφαιρο και όλα τα υπόλοιπα είναι πιτσιρίκια. Εχουμε ένα πολύ καλό υλικό φέτος. Θεωρώ ότι έχουμε μια πολύ καλή ομάδα και έναν προπονητή που έχει κάνει έργο, τον Γιώργο Πανίδη. Τα παιδιά έχουν δέσει τόσο καλά που είναι και ανταγωνιστικοί, παίζοντας καλό ποδόσφαιρο.

Ο Κρ. Αστέρας είναι μια “παραδοσιακή” ομάδα στην Α’ κατηγορία, έτσι δεν είναι; Πέρασε και μια μικρή κρίση με τον υποβιβασμό στη Β’.

Ναι, δυο χρόνια. Είναι μια παραδοσιακή ομάδα της Α’ κατηγορίας. 32 χρόνια ήταν στην Α’ κατηγορία, αν θυμάμαι καλά. Πρωταρχική μας βλέψη είναι να βγάζουμε παιδιά. Μας ενδιαφέρουν οι Ακαδημίες. Πιστεύω ότι γίνεται καλή δουλειά στις Ακαδημίες. Υπάρχει αγάπη για τα παιδιά. Δεν είμαστε μια Ακαδημία που θα “ξεχωρίσουμε” κάποιους και κάποιους άλλους θα τους απομακρύνουμε. Τους κρατάμε όλους και προσπαθούμε να τους δουλέψουμε καλύτερα. Πιστεύω ότι έτσι γίνεται καλή δουλειά και βγάζουμε παιδιά.

Υπάρχει μία συνεργασία με τον Ατρόμητο. Σε τι επίπεδο βρίσκεται;

Η συνεργασία συνεχίζεται, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Αυτή τη στιγμή κιόλας βρίσκονται και δύο δικά μας παιδιά στον Ατρόμητο και κάνουν δοκιμαστικά. Είναι ο Θοδωρής Σκουλάς και ο Κωνσταντίνος Κιμινουλάκης. Εχουμε επίσης εκεί ένα παιδί που έχει πολλές πιθανότητες να παίξει στην πρώτη ομάδα και να προχωρήσει, ο Αντι Ιμέρι. Εχουμε μια πάρα πολύ καλή συνεργασία. Ανά διαστήματα άνθρωποι του Ατρόμητου κατεβαίνουν στα Χανιά και κάνουμε κάποια εργομετρικά.

Τι βλέπεις για φέτος στο τοπικό; Το ΣΥΝΚΑ ξεχωρίζει.

Το ΣΥΝΚΑ είναι για μένα ήδη πρωταθλητής. Υπάρχουν όμως και ανταγωνιστικές ομάδες, πολύ καλές ομάδες όπως ο Απόλλων, που είναι μια νεανική ομάδα, μ’ αρέσει. Είναι κι άλλες, όπως η Σούδα. Κάποιες ομάδες που δεν ξεκίνησαν καλά, τώρα είναι ανταγωνιστικές.

Πιστεύεις ότι βοήθησε φέτος ο τρόπος διεξαγωγής του πρωταθλήματος;

Ναι, ωφέλησε. Κατά πρώτον, παίζουν όλοι με όλους. Αλλα χρόνια, κάποιοι δεν είχαν παίξει ποτέ αντίπαλοι. Αυτό για μένα δεν ήταν σωστό. Είναι ένα πρωτάθλημα που φανερώνει τους δυνατούς. Αυτό που θα φτιάξεις και στήσεις, θα φανεί. Από την άλλη, κάποιες ομάδες που δεν είχαν καλό υλικό κι αυτές ανεβαίνουν. Προσπαθούν να είναι κι αυτές ανταγωνιστικές με το υλικό που έχουν και απ’ ό,τι φαίνεται το καταφέρνουν.

Rabona ad