Μαναρώλης: Θέμα Πλατανιά το ανέβασμα του ποδοσφαίρου στα Χανιά

Πλατανιάς | 4 Μαΐου 2016, 19:59

Σίγουρος ότι θα προωθηθούν κι άλλοι ποδοσφαιριστές στην πρώτη ομάδα του Πλατανιά από την Κ20 δηλώνει ο Νίκος Μαναρώλης σε δηλώσεις του στο athlitiko. Αποδίδει δε στον Πλατανιά το ανέβασμα που παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια το χανιώτικο ποδόσφαιρο.

Σύμφωνα με όσα τονίζει ο Χανιώτης προπονητής: «Αυτή την περίοδο που τελείωσε το Πάσχα περιμένουμε τις κλήσεις από τον κύριο Παράσχο για να μπορέσουμε να γνωρίσουμε κατά πόσο κάναμε φέτος καλή δουλειά. Πέραν άλλωστε από την καλή βαθμολογική θέση, τη συγκομιδή και τα αποτελέσματα, το ενδιαφέρον για μας είναι ποια παιδιά θα μπορέσουν να ακολουθήσουν την μεγάλη ομάδα. Αυτός είναι ο στόχος πάνω στον οποίο δουλεύουμε».

Για το ποιοι είναι οι 4-5 παίκτες που θα μπορούσαν να ανέβουν στην πρώτη ομάδα όπως είχε δηλώσει πριν από μερικές ημέρες σε άλλη συνέντευξή του: «Όπως είπα και σε αυτή την συνέντευξη δεν θέλω να πω γιατί πιθανόν κάποια παιδιά να αισθανθούν άσχημα. Όποιος δεν διαβάσει το όνομά του ή όποιος το διαβάσει και τελικά δεν πάει, ίσως να απογοητευτεί, γι’ αυτό καλό είναι να τα δούμε την κατάλληλη στιγμή, όποτε γίνουν οι κλήσεις από τον κύριο Παράσχο».

Για το πώς εξελίσσεται η συνεργασία του με τον Γιώργο Παράσχο και ποια είναι η άποψή του για το ότι τα παιδιά που έχουν ανέβει αυτά τα χρόνια στην πρώτη ομάδα δεν έχουν μπορέσει να πάρουν πολλές ευκαιρίες: «Για το πρώτο κομμάτι όσον αφορά τη συνεργασία με τον κόουτς, είναι άψογη. Ο κύριος Παράσχος είναι ένας άνθρωπος που σου προκαλεί μόνο θετική ενέργεια, πολύ συνεργάσιμος και όποτε έχουμε χρειαστεί την παραμικρή βοήθειά του είναι πάντοτε δίπλα μας. Συζητήσεις μαζί του, εποικοδομητικές, πάρα πολλές. Θεωρώ ότι μας έχει βοηθήσει πάρα πολύ. Τώρα, για το ότι δεν έχουν πάρει ευκαιρίες τα παιδιά, θα πρέπει να αναλογιστούμε ότι η ομάδα μέχρι και την τελευταία αγωνιστική είχε στόχους. Ναι μεν σωθήκαμε φέτος νωρίς, αλλά προέκυψε το θέμα της 5άδας, 6άδας των πλέι οφ, οπότε και ο προπονητής ήταν αναγκασμένος να το κυνηγήσει μέχρις εσχάτων. Οπότε θα λέγαμε ότι τα παιδιά ήταν από τη δική τους πλευρά λίγο άτυχα σε αυτό το κομμάτι γιατί είμαι σίγουρος ότι αν δεν υπήρχε το θέμα των πλέι οφ, ο προγραμματισμός για να πάρουν χρόνο συμμετοχής ο Ζίκο, ο Κοκκαλάς, ο Σκουλουδάκης, ακόμα και ο Κασωτάκης, είχε υπάρξει».

Για το επίπεδο του Χανιώτη ποδοσφαιριστή και αν το θεωρεί ανεβασμένο σε σχέση με τα περασμένα χρόνια: «Το θέμα του Χανιώτη ποδοσφαιριστή όσον αφορά το ανέβασμα που παρουσιάζει είναι καθαρά θέμα Πλατανιά. Αν σκεφτούμε ότι πριν από 6-7 χρόνια κάναμε 2ωρες και 3ωρες εκπομπές για το περιφερειακό στις τηλεοράσεις γιατί ήταν η μεγαλύτερή μας κατηγορία και μετά προέκυψε ένας Πλατανιάς ο οποίος ανέβασε το επίπεδο του Χανιώτη ποδοσφαιριστή, αμέσως τα παιδιά απέκτησαν κίνητρο και είναι λογικό το επίπεδο δουλειάς να ανέβει όσον αφορά την ποιότητα, αλλά και τα ίδια τα παιδιά με τις νέες παραστάσεις που απέκτησαν να ασχολούνται περισσότερο επαγγελματικά. Αυτό το γεγονός θεωρώ ότι συνεπήρε και τις άλλες ομάδες αλλά και τις διοικήσεις τους, που αντιλήφθηκαν ότι πιο οργανωμένα μπορούν να κυνηγήσουν παραπάνω κατηγορίες και έτσι προέκυψαν ο Κισσαμικός και ο Α.Ο. Χανιά, που είναι βέβαια και η πιο ιστορική ομάδα και το κυνηγούσε από πιο παλιά».

Για τους στόχους της Κ20 για τη νέα χρονιά: «Θεωρώ ότι κάθε χρονιά που ακολουθεί πρέπει να κυνηγάμε το κάτι παραπάνω. Δηλαδή, αν φέτος θεωρήσουμε ότι η πρώτη ομάδα πήγε πολύ καλά και κυνήγησε τα πλέι οφ πρέπει του χρόνου να κυνηγήσουμε το κάτι παραπάνω, που είναι να μπούμε στα πλέι οφ. Το είδαμε ότι μπορούμε και είμαστε κοντά με τις ομάδες που τα κατάφεραν. Στο θεσμό του Κυπέλλου, να προχωρήσουμε ακόμα περισσότερο και στο δικό μας κομμάτι, για μας, ο στόχος είναι να ανεβαίνουν παιδιά στην πρώτη ομάδα. Δεν μπορούμε να θυσιάσουμε λόγω του αποτελέσματος το εκπαιδευτικό κομμάτι που βελτιώνει τα παιδιά και αφορά την Κ20. Δε μας ενδιαφέρει να πάρουμε μόνο βαθμούς δηλαδή. Να τονίσω δε σε αυτό το σημείο ότι φέτος χάθηκαν παιχνίδια και βαθμοί στις καθυστερήσεις γιατί αυτό που επιδιώκαμε ήταν να παίζουμε. Θυμάμαι ένα παιχνίδι με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο όπου κερδίζαμε 0-1, δεν κάναμε καθυστερήσεις και δεχθήκαμε το 1-1 στο 93’. Είναι εύκολο να πάρεις βαθμούς, δύσκολο να κρατήσεις το ποιοτικό μέρος της δουλειάς σου». 

 

Estrella
Auto KCS

Rabona ad