Μαναρώλης: 4-5 ποδοσφαιριστές από την Κ20 διεκδικούν θέση στην πρώτη ομάδα

Πλατανιάς | 23 Απριλίου 2016, 10:18

Αποκαλυπτικός ήταν σε συνέντευξή του ο Νίκος Μαναρώλης για την ομάδα στην οποία είναι προπονητής στον Πλατανιά λέγοντας χαρακτηριστικά πως «υπάρχουν 4-5 ποδοσφαιριστές στην Κ20 που διεκδικούν θέση και πιστεύω ότι μπορούν εύκολα να πλαισιώσουν την πρώτη ομάδα».

Η συνέντευξη του Χανιώτη προπονητή έγινε στην ιστοσελίδα sportdog όπου μίλησε κυρίως για τις ομάδες Κ20 του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού μετά από σχετικές ερωτήσεις που δέχτηκε.

Ωστόσο για ό,τι αφορά τον Πλατανιά και μετά από ερώτηση που του έγινε για τη συνεργασία που έχει με τον Γιώργο Παράσχο είπε τα εξής πολύ σημαντικά: «Στη δική μας ομάδα στο τέλος της σεζόν θα κάνουμε το ταμείο και αυτό δεν έχει να κάνει με το αν κερδίσαμε τον ΠΑΟΚ, τον Παναθηναϊκό, την Τρίπολη ή δεν ξέρω κι εγώ ποιον άλλον, αλλά με το πόσα παιδιά θα γίνουν επαγγελματίες το καλοκαίρι. Μας υποστηρίζει πολύ ο κύριος Παράσχος και με την ευκαιρία τον ευχαριστώ δημόσια γι’ αυτό. Υπάρχουν 4-5 ποδοσφαιριστές στην Κ20 που διεκδικούν θέση και πιστεύω ότι μπορούν εύκολα να πλαισιώσουν την πρώτη ομάδα». 

Ακολουθεί η υπόλοιπη συνέντευξη που έδωσε ο Ν. Μαναρώλης.

Κύριε Μαναρώλη, ποια είναι η ομάδα που ξεχωρίζει για τη δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες της;

«Με βάση την απόδοσή της και τα αποτελέσματα η μοναδική ομάδα που βρίσκεται σε άλλη ταχύτητα σε σχέση με τις υπόλοιπες, είναι ο Ολυμπιακός. Αυτό οφείλεται εν μέρει στο πώς υποστηρίζει τα παιδιά της, μέσω ενός τεράστιου μπάτζετ που δαπανά δηλαδή κι από την άλλη στην ποιότητα που υπάρχει. Έχει στη σύνθεσή της ποδοσφαιριστές από παντού. Να φανταστείτε, υπάρχει στον Ολυμπιακό ποδοσφαιριστής που τον απέκτησαν από την Παναχαϊκή με 140 χιλ. ευρώ. Για να αναλογιστείτε τη διαφορά, εμείς εδώ στον Πλατανιά δεν έχουμε αυτό το ποσό για μπάτζετ όλης της περιόδου! Παρόλα αυτά είμαστε σε πολύ υψηλό επίπεδο και πέρσι κάναμε από την Κ20 τρεις παίκτες επαγγελματίες».

Τι είναι αυτό που κάνει ο Πανιώνιος και είναι τόσο πετυχημένος στα τμήματα υποδομής και το μεταφέρει στην πρώτη ομάδα;

«Σε ένα νεαρό ποδοσφαιριστή λειτουργεί σαν κίνητρο όταν υπάρχουν οικονομικά προβλήματα σε μία ομάδα, γιατί βλέπει πως θα έχει πιο εύκολη πρόσβαση στην πρώτη ομάδα από την Κ20. Είναι διαφορετικό να πάει στην Κ20 του Ολυμπιακού και να περιμένει να περάσει στην πρώτη ομάδα και διαφορετικό να το κάνει στον Πανιώνιο. Άρα ο Πανιώνιος έχει καλό όνομα σε αυτή την κατηγορία, ότι δηλαδή προωθεί πιο εύκολα παίκτες στην πρώτη ομάδα. Αλλά αυτό που συμβαίνει εκεί είναι επιτυχία που σχετίζεται και με τον προπονητή της πρώτης ομάδας, ένα μεγάλο συν δηλαδή για τον Μαρίνο Ουζουνίδη».

Μπορεί μία ομάδα από το πρωτάθλημα Κ20 να ανταγωνισθεί ομάδα της Σούπερ Λιγκ;

«Η Κ20 του Ολυμπιακού είναι μία ταχύτητα πάνω από όλες τις ομάδες στο πρωτάθλημά μας. Είναι η μοναδική που μπορεί να κοντράρει τις μισές ομάδες της Σούπερ Λιγκ, αν όχι αυτές που βρίσκονται στην πρώτη 5άδα – 6άδα. Η ηλικιακή στελέχωση όμως είναι πολύ σημαντική παράμετρος και δύσκολα μία άλλη ομάδα θα μπορούσε να κοντράρει σύλλογο της Σούπερ Λιγκ».

Όπως ακούγεται στο ρεπορτάζ, οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ σκέφτονται να κατεβάσουν την Κ20 στον επαναληπτικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό. Μπορεί η ομάδα του ΠΑΟΚ να ανταπεξέλθει;

«Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε, αρχικά, αν θα πρόκειται ολοκληρωτικά για αποστολή από παίκτες της Κ20 ή θα πρόκειται για μεικτή ομάδα με μικρούς ηλικιακά ποδοσφαιριστές και από την πρώτη ομάδα, με κάποιους της ίδιας ηλικίας της Κ20. Γιατί σε αυτή την περίπτωση υπάρχει διαφορά. Αν γίνει αυτό που ακούμε και διαβάζουμε και κατέβει αποκλειστικά η Κ20, θα πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο λάθος. Θα ξεφύγει πολύ το σκορ και θα πρόκειται για μία τραυματική εμπειρία για τα παιδιά του ΠΑΟΚ, που αύριο κάποια από αυτά θα κληθούν να παίξουν στην πρώτη ομάδα. Είναι τόσο μεγάλο το μέγεθος της διαφοράς».

Υπάρχουν απόψεις που υποστηρίζουν ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να δεχτεί 10 ή και περισσότερα γκολ. Πιστεύετε ότι ισχύει κάτι τέτοιο; Θα πρέπει από τον Ολυμπιακό, στην περίπτωση που κληθούν να αντιμετωπίσουν την Κ20, να δείξουν σεβασμό;

«Αναλαμβάνοντας όλη την ευθύνη αυτών που θα πω, πιστεύω ότι μπορεί να φτάσει σε αυτά τα επίπεδα το σκορ και, μάλιστα, σχετικά εύκολα. Τώρα όσον αφορά το ζήτημα του σεβασμού, είναι πώς τον ορίζει και τον αντιλαμβάνεται ο καθένας. Μία γερμανική ομάδα ακόμα κι αν κερδίζει με 5-0, έχει την αντίληψη να συνεχίσει στο ίδιο τέμπο. Να αντιμετωπίσει ως ισάξια την αντίπαλη ομάδα, να πετύχει περισσότερα γκολ και να δείξει με αυτόν τον τρόπο πως τη σέβεται, βοηθώντας να αναδειχθούν οι αδυναμίες της. Τώρα αν αναλογιστούμε τις σχέσεις που έχουν οι δύο ομάδες αλλά και οι πρόεδροί τους, δε νομίζω ότι αν ο ΠΑΟΚ κατεβάσει την Κ20 στον επαναληπτικό του Κυπέλλου ο Ολυμπιακός θα πάει σε ήπιο παιχνίδι».

Πρόσφατα, αντιμετωπίσατε τον ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα Υποδομών και τον κερδίσατε με σκορ 2-0.

«Ένα αποτέλεσμα έχει πάντα δύο όψεις. Η μία έχει να κάνει με την εικόνα της δικής μας ομάδας και η άλλη με εκείνη του αντιπάλου. Ο αντίπαλός μας είχε καλή απόδοση, αλλά το παιχνίδι κρίθηκε καθαρά από τη δική μας απόδοση. Μπορώ να πω ότι ήταν ένα δίκαιο αποτέλεσμα και θα μπορούσαμε να έχουμε μεγαλύτερο σκορ στο δεύτερο ημίχρονο».

Ο Βλάνταν Ίβιτς είχε μεγάλη θητεία στο πρωτάθλημα Υποδομών. Πιστεύετε ότι μπορεί να σταθεί στην πρώτη ομάδα;

«Είναι μικρό το διάστημα που βρίσκεται στην πρώτη ομάδα, για να βγάλουμε συμπεράσματα. Δεν είμαστε και μέσα στην ομάδα και δε ξέρουμε πολλά πράγματα. Τον θεωρώ αξιόλογο προπονητή, αλλά χρειάζεται ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να δείξει τη δουλειά του. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό κομμάτι και η περίοδος της προετοιμασίας. Ο Ίβιτς παρέλαβε την ομάδα από άλλο τεχνικό τιμ και τεχνικό διευθυντή και διαχειρίζεται εργαλεία άλλου. Άρα πρέπει να είμαστε επιεικείς και να του δώσουμε χρόνο. Έχω συνεργαστεί με πολλούς προπονητές και από τα δείγματα που βλέπω, είναι πολλοί οι νέοι προπονητές που μπορούν να σταθούν στη Σούπερ Λιγκ. Αν εξαιρέσουμε τον κύριο Παράσχο, που είναι της παλιάς γενιάς προπονητής και είναι ό,τι καλύτερο έχουμε στο ελληνικό πρωτάθλημα, πιστεύω ότι οι νέοι προπονητές πρέπει να υποστηρίζονται στις ελληνικές ομάδες».

Estrella
Auto KCS

Rabona ad