Μάλλον, ούτε αυτό το Σαββατοκύριακο… μπάλα!

Γενικά Θέματα - Ποδόσφαιρο | 16 Νοεμβρίου 2016, 17:38

Μπορεί ο τοποτηρητής Κωστάκης Κουτσοκούμνης να πήρε εντολή από FIFA-UEFA να διεξαχθεί κανονικά αγωνιστική το προσεχές Σ/Κ, ωστόσο αυτό δύσκολα θα επιτευχθεί. Την Πέμπτη (17/11) οι οριστικές αποφάσεις. 

ARENA-SPORT-CAFE-LOGO

 

ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ με ενημερωτικό τους σημείωμα την Τετάρτη (16/11), επισημαίνουν την επιθυμία τους για άμεση επανεκκίνηση των πρωταθλημάτων, αλλά τονίζουν ότι αυτό είναι δύσκολο να συμβεί αυτή την εβδομάδα (19-20/11). Κάτι που θα πάρει και επίσημη μορφή μετά τη συνεδρίαση της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής της ΕΠΟ την Πέμπτη (17/11).

Αναλυτικά, η ενημέρωση ΦΙΦΑ-ΟΥΕΦΑ (και όχι της ΕΠΟ όπως διευκρινίστηκε χαρακτηριστικά) αναφέρει τα εξής άκρως κατατοπιστικά:

«Διεξήχθη η προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη μεταξύ της FIFA, της UEFA και του επιτετραμμένου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου για την Ελλάδα κ. Κωστάκη Κουτσοκούμνη.

Αναλύθηκαν διεξοδικά τα τελευταία γεγονότα και ελήφθησαν οι παρακάτω αποφάσεις:

α. Συνεχίζεται η προσπάθεια συγκρότησης νέας Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, η οποία ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο. Αποκλειστικός υπεύθυνος για την επίλυση του θέματος είναι ο κ. Κ.Κουτσοκούμνης.

Το έργο της συγκρότησης νέας Κ.Ε.Δ., η οποία θα εμπεριέχει πρόσωπα κοινής αποδοχής και εγνωσμένου κύρους, είναι εξαιρετικά δύσκολο, μετά τη φωτιά στην οικεία του κ. Γ. Μπίκα.

Όσα αναγράφονται περί ονομάτων νέων μελών της Κ.Ε.Δ. είναι αναληθή.

β. Ο ορισμός ξένων διαιτητών σε αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος κρίνεται προς το παρόν μη πρόσφορο μέτρο.

γ. Ο διορισμός ξένου Προέδρου στην Κ.Ε.Δ. θεωρείται επίσης μη πρόσφορο μέτρο, δεδομένης της εύλογης άγνοιας του για την ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα.

δ. Η FIFA και η UEFA εκφράζουν την μεγάλη τους ανησυχία για την καθυστέρηση της έκδοσης του πορίσματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την φωτιά στην οικεία του κ. Γ. Μπίκα.

Κρίνουν ωστόσο ότι το γεγονός αυτό δεν πρέπει να εγκλωβίσει το ποδόσφαιρο στις μακροχρόνιες διαδικασίες της Π.Υ.

Ως αποτέλεσμα η ΦΙΦΑ έδωσε στον κ. Κουτσοκούμνη και την ΠΔΕ της ΕΠΟ οδηγία για την επανεκκίνηση των εθνικών ποδοσφαιρικών διοργανώσεων της Ελλάδος, έστω και αν ακόμα δεν έχει εκδοθεί το επίσημο πόρισμα της Π.Υ.

Δεδομένου ότι η προσπάθεια συγκρότησης της νέας Κ.Ε.Δ., με τα κατάλληλα πρόσωπα, δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, είναι δύσκολο να οριοθετηθεί η έναρξη των πρωταθλημάτων για το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Για το θέμα θα λάβει οριστική απόφαση η ΠΔΕ της ΕΠΟ στην αυριανή συνεδρίασή της, κατόπιν επαφής με τον κ. Κουτσοκούμνη και επίσημης ενημέρωσης σχετικά με τις εξελίξεις των σχετικών διαβουλεύσεων.

ε. Η ΠΔΕ, δια των νομικών της, επεξεργάζεται ήδη τον εκσυγχρονισμό του κανονισμού της στο θέμα των δηλώσεων αθλητικών παραγόντων για τη διαιτησία, πριν και μετά τους αγώνες, ώστε ο πειθαρχικός κώδικας να αναπροσαρμοστεί και ανάρμοστες δηλώσεις ή συμπεριφορές να παραπέμπονται στα πειθαρχικά όργανα και την επιτροπή δεοντολογίας.

στ. Η ΠΔΕ της ΕΠΟ θα δρομολογήσει εντός των ημερών επαφές με την διοίκηση της SuperLeague και το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού, προκειμένου να συντονιστούν οι ενέργειες για την έμπρακτη στήριξη τους στην αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τη φωτιά στην οικεία του κ. Γ. Μπίκα, όπως είχε αποφασιστεί στο ΔΣ της 10ης Νοεμβρίου 2016».

Estrella
Papantonakis Cards