Ενθαρρυντικό ήταν το ξεκίνημα του Τσίτσου στον ακοντισμό με βολή στα 71,41 μέτρα σε ένα στάδιο όπου επικρατούσε σχετική άπνοια. Η δεύτερη ήταν λίγο καλύτερη, 71.73 και η τρίτη λίγο χειρότερη, στα 70.57.
Ο 25χρονος πρωταθλητής, ο οποίος επέστρεψε φέτος ξανά δυνατός ύστερα από μακροχρόνιο τραυματισμό, κράταγε την όγδοη θέση λίγο πριν ολοκληρωθεί η τρίτη προσπάθεια, αλλά τελικά βρέθηκε στη δέκατη. Ωστόσο, χάρισε ακόμη επτά βαθμούς στην Ελλάδα.
Ο Τσίτσος ήταν η δεύτερη (και τελευταία) εκπροσώπηση του ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων. Είχε προηγηθεί η εξαιρετική παρουσία της Σταματίας Σκαρβέλη.
Ο Δημήτρης Τσίτσος προερχόταν από τις δύο πρωτιές στο Εαρινό πρωτάθλημα (73,77 μέτρα) και στο μίτινγκ του Μάριμπορ, όπου βελτίωσε και το ατομικό του ρεκόρ (79,05 μέτρα). Το προηγούμενο ατομικό του ρεκόρ ήταν 78,22 μέτρα και ήταν η επίδοση που του χάρισε την τέταρτη θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23 το 2021.











