Μαχλάς: Ο Γιακουμάκης έχει πιάσει το νόημα

Εκτός συνόρων | 15 Ιανουαρίου 2021, 20:49

Για την εντυπωσιακή πορεία του Γιώργου Γιακουμάκη στην Ολλανδία μίλησε ο Νίκος Μαχλάς.

Ο παλαίμαχος Κρητικός ποδοσφαιριστής παραχώρησε συνέντευξη στην ιστοσελίδα του ΣΠΟΡ FM για τον φορ της Φένλο, τις διαφορές που συναντά ένας ποδοσφαιριστής από την Ελλάδα στο εξωτερικό, ενώ επιχείρησε μία σύγκριση στο δικό του αγωνιστικό στυλ με εκείνο του Γιακουμάκη.

Αναλυτικά όσα είπε ο Νίκος Μαχλάς για…

Το τι πιστεύει πως άλλαξε για τον Γιακουμάκη και τα πηγαίνει καλύτερα στην Ολλανδία σε σχέση με την Ελλάδα:

«Στις προηγούμενες ομάδες του, ο Γιακουμάκης δεν είχε σταθερά την ευκαιρία να είναι βασικός. Δεν είχε τις ευκαιρίες, η ΑΕΚ βασιζόταν πάντοτε σε 1-2 άλλους παίκτες γιατί στην Ελλάδα θεωρούμε πως οι ξένοι είναι αυτοί που κάνουν τη διαφορά. Ο Γιακουμάκης έδειξε πράγματα στην Πολωνία με τη Γκόρνικ και πήρε αυτοπεποίθηση. Στη Φένλο του δόθηκε η ευκαιρία να είναι ο πρώτος επιθετικός.

Έχει περάσει την ηλικία του ταλέντου, είναι στην ηλικία που πρέπει να δείξει πράγματα. Βρίσκεται σε μία ομάδα που βασίζεται επάνω του, φυσικά παίζει ρόλο το ότι ξεκίνησε καλά και ο προπονητής του έδωσε την ευκαιρία να χτυπά και τα πέναλτι. Είναι μεγάλο πλεονέκτημα να πιστεύει σε στις δυνατότητές σου ο προπονητής σου.»

Τις διαφορές που συναντούν οι Έλληνες παίκτες στο εξωτερικό:

«Αυτά που ισχύουν για τον Γιακουμάκη ισχύουν και για όλους τους Έλληνες που πηγαίνουν στο εξωτερικό, όταν είναι μόνοι τους σε άλλη χώρα είναι καλύτερα. Βλέπουμε το 60% με 70% να πετυχαίνει, άλλος σε μεγαλύτερο βαθμό και άλλος σε μικρότερο.

Πάρτε σαν παράδειγμα τον νυν τεχνικό διευθυντή της ΑΕΚ, τον Παναγιώτη Κονέ. Έκανε πολύ ωραία πράγματα στην Ιταλία αλλά εδώ τον θεωρούσαν έναν μέτριο παίκτη. Δεν είναι ποτέ θέμα τύχης το αν θα πετύχει ένας παίκτης στο εξωτερικό.

Το καλό με το Ολλανδικό πρωτάθλημα είναι ότι εάν είσαι καλός σέντερ φορ, σου δίνεται την ευκαιρία να το δείξεις. Δεν κλείνονται στην άμυνα, κάτι το οποίο το βλέπουμε πλέον και σε άλλες χώρες όπως η Γερμανία και η Ιταλία.

Και στην Αγγλία πλέον, οι περισσότερες ομάδες προσφέρονται για επιθετικό ποδόσφαιρο. Εάν έχεις το γκολ και βρεθείς την κατάλληλη στιγμή εκεί που πρέπει, θα έχεις την ευκαιρία να διαπρέψεις. Ο Γιακουμάκης αυτό κάνει και μπράβο του.

Και μάλιστα το κάνει με μία ομάδα που κοιτάζει να σωθεί. Δεν έχει στήριξη από πολλούς καλούς ποδοσφαιριστές που θα μπορούσαν να τον βοηθούν. Ο Γιακουμάκης βρίσκεται τώρα στην καλύτερη ψυχολογία, η οποία παίζει τεράστιο ρόλο σε κάθε άθλημα.»

Τη δήλωση Γιακουμάκη πως είναι διαφορετικό στυλ επιθετικού:

«Βασίζεται στη δύναμη, στην κόντρα, είναι λίγο διαφορετικός παίκτης από εμένα, αυτό πιστεύω πως εννοούσε. Εγώ όταν ξεκίνησα το ποδόσφαιρο, συνήθιζα να κάνω πολλά πράγματα, να βγαίνω από την περιοχή και να αναλώνομαι δεξιά και αριστερά. Νομίζω ότι ο Γιακουμάκης έχει πιάσει το νόημα κι ελπίζω να συνεχίσει να σκοράρει.»

karta antonis garden