Μαχαίρας: Το επόμενο βήμα στο Παγκόσμιο

Πόλο 27 Σεπτεμβρίου 2022, 14:30

Αισιόδοξος ότι τα παιδιά της Εθνικής νέων ανδρών μπορούν να κάνουν ένα βήμα παραπάνω του χρόνου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα παρουσιάζεται ο Ηλίας Μαχαίρας.

KTEO Κρήτης

Ο Χανιώτης ομοσπονδιακός προπονητής μετά από την 4η θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ποντγκόριτσα παραχώρησε δηλώσεις στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ, σημειώνοντας ότι η συμμετοχή στη διοργάνωση άφησε μία γλυκόπικρη γεύση στην ομάδα.

Παρ’ όλα αυτά ο έμπειρος προπονητής τονίζει ότι υπάρχουν οι προοπτικές για να γίνει το επόμενο βήμα, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα το 2023.

Αναλυτικά τα όσα είπε: «Μας μένει η πικρή γεύση στο τέλος που δεν μπορέσαμε να πάρουμε ένα μετάλλιο. Όμως, θεωρώ πως η γενικότερη παρουσία της ομάδας ήταν πολύ καλή και δείχνει πως υπάρχουν προοπτικές για το μέλλον. Προσωπικά, είμαι ευχαριστημένος από τα 15 παιδιά που ήταν σε αυτή την αποστολή, αλλά κι με εκείνα που έμειναν εκτός αποστολής και παραμένουν μέλη αυτής της ομάδας. Έκαναν μια τεράστια προσπάθεια και αξίζουν τα εύσημα. Μην ξεχνάμε ότι είναι μια χρονιά που κράτησε… 13 μήνες, όπως και για την ομάδα των Ανδρών, αλλά και των Γυναικών. Δεν σταμάτησαν καθόλου, καθώς υπήρχαν συνεχείς υποχρεώσεις.

Συγχαρητήρια, λοιπόν, σε αυτούς τους αθλητές. ‘Ηταν άψογοι και αγωνιστικά, αλλά και ως προς τη συμπεριφορά τους, καθώς λειτουργούσαν ως επαγγελματίες και σαν μια οικογένεια.

Το μετάλλιο χάθηκε για λίγο, σε κάποιο λεπτό και στις λεπτομέρειες. Μιλήσαμε μετά με τα παιδιά και αναλύσαμε τα πάντα. Είπαμε να σκεφτούμε πλέον το μέλλον, να διορθώσουμε τα λάθη μας και να συνεχίσουμε να δείχνουμε διάθεση για δουλειά. Με σκληρή προπόνηση και στα σωματεία τους, καθώς μεγάλο ποσοστό της επιτυχίας οφείλεται στους σωματειακούς προπονητές.

Να πάρουμε τα θετικά από αυτήν την εμπειρία στην Ποντγκόριτσα, γιατί παίξαμε με αντιπάλους, αθλητές που παίζουν στο Τσάμπιονς Λιγ. Να προσπαθήσουν οι παίκτες μας αυτοί να έχουν συμμετοχή στα πρωταθλήματα της Α1 Ανδρών και της Α2 με τα σωματεία τους. Να βάλουν προτεραιότητες, γιατί είναι σε μια ηλικία που εδώ θα διαμορφώσουν το μέλλον τους. Να συνεχίσουν να πιστεύουν στον εαυτό τους και στην ομάδα. Ώστε στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του χρόνου, να κάνουμε το επόμενο βήμα. Να παραμείνουμε ψηλά και να διεκδικήσουμε με μεγαλύτερες πιθανότητες μετάλλιο».

 

NO Xanion

Rabona ad