Μ. Παπαδάκης: «Να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται»

Μπάσκετ 3 Μαΐου 2023, 19:46

«Δεν θέλουμε η πορεία μας να χαρακτηριστεί ως φωτοβολίδα» δηλώνει ο τεχνικός της Αναγέννησης Αρκαλοχωρίου, Μύρων Παπαδάκης.

KTEO Κρήτης

Η ομάδα του Αρκαλοχωρίου αποτελεί μία από τις πλέον ευχάριστες εκπλήξεις του Ελληνικού μπάσκετ με τις δύο ανόδους σε ισάριθμες σεζόν. Η νέα αγωνιστική περίοδος θα βρει την Αναγέννηση στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής και ο προπονητής της μίλησε στην αθλητική ιστοσελίδα SDNA.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μύρων Παπαδάκης:

«Εξαρχής είχαμε στόχους υψηλούς ακόμα και την άνοδο στη Β’ Εθνική, διότι πιστεύαμε πάρα πολύ στους αθλητές μας και στην ομάδα μας, παρόλο που δεν το λέγαμε ανοιχτά ήταν κάτι που συζητούσαμε εντός της ομάδας και το ότι το καταφέραμε ήταν πραγματικά σπουδαίο και όμορφο για εμάς.

Ήταν η πρώτη μας παρουσία σε Εθνικές κατηγορίες και θέλαμε να πάμε βήμα – βήμα. Μια ομάδα από την επαρχία, όταν βρίσκεται στην πρώτη της χρονιά στις Εθνικές κατηγορίες και καταφέρνει να πάρει την άνοδο στη Β’ Εθνική είναι κάτι πολύ σημαντικό και ιδιαίτερα για τον τόπο του Αρκαλοχωρίου που έχει ταλαιπωρηθεί τόσο πολύ με τα γεγονότα των σεισμών.

Θέλω να πιστεύω πως δώσαμε μερικές έντονες στιγμές χαράς στον κόσμο μας. Πολλοί άνθρωποι μένουν εκτός των σπιτιών τους, έχουν χάσει τις δουλειές τους. Δεν έχει φτιάξει ακόμα η κατάσταση. Είμαστε μια οικογένεια και χαιρόμαστε που προσφέραμε μια διέξοδο στους ανθρώπους αυτούς να ξεχάσουν έστω και για λίγο τα προβλήματά τους.

Ήταν ένα έξτρα κίνητρο για εμάς αυτό και όλοι μαζί προχωράμε πολύ δυνατά. Πάρα πολλές ομάδες μας έχουν στείλει συγχαρητήρια και τους ευχαριστούμε πολύ για αυτό, όπως και απλός κόσμος, ο οποίος μας συγχαίρει για αυτή την επιτυχία.

Είναι πολύ σημαντικό το ότι θα αντιμετωπίσουμε τον ΟΦΗ του χρόνου και είναι τιμητικό και ιδιαίτερο για την ομάδα μας. Τέτοιες προσπάθειες, όπως της Αναγέννησης, μόνο καλό μπορούν να κάνουν στο Κρητικό μπάσκετ και εύχομαι όλο και περισσότερες ομάδες να βαδίσουν προς αυτήν την κατεύθυνση.

Σίγουρα το επίπεδο στη Β’ Εθνική θα είναι υψηλότερο, αλλά εμάς αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να έχουμε συνέπεια και συνέχεια. Δεν θέλουμε η πορεία μας να χαρακτηριστεί ως φωτοβολίδα, αλλά να παραμείνουμε στο υψηλό επίπεδο των Εθνικών κατηγοριών και να κάνουμε ακόμα περισσότερα πράγματα στη συνέχεια.

Σίγουρα έχουμε έναν κορμό από εξαιρετικούς παίκτες, στον οποίο θα χτίσουμε προσθέτοντας μικρά κομμάτια, ώστε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστικοί. Πιστεύουμε πολύ στους αθλητές μας και θέλουμε να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται.»

Rabona ad