Λυχναράς: 25/9 η έναρξη εφόσον υπάρξει τηλεοπτική στέγη

Football League | 16 Σεπτεμβρίου 2016, 14:08

Δηλώσεις στο Ηράκλειο έγιναν από τον β’ αντιπρόεδρο της Φούτμπολ Λιγκ, Αρη Λυχναρά. Ο κ. Λυχναράς τοποθετήθηκε για ό,τι αφορά την έναρξη του πρωταθλήματος, τονίζοντας ότι θα μπορούσε να ξεκινήσει στις 25 του μήνα εφόσον βρεθεί τηλεοπτική στέγη.

«Η πρόθεση όλων των ΠΑΕ είναι να ξεκινήσει στις 25 Σεπτεμβρίου όμως προϋπόθεση είναι να υπάρξει τηλεοπτική στέγη. Είναι αιμοδότης όλων των ΠΑΕ και εκεί βασιζόμαστε. Ο κ. Σφακιανάκης με τις καλές ενέργειες που έχει κάνει, είναι κοντά σε συμφωνία με κανάλι. Αν δεν κλειστεί άμεσα τότε θα πρέπει να παραταθεί η πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Σε αυτό πρέπει να συναινέσουν και οι ίδιες ΠΑΕ», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Λυχναράς.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό “Athletic Radio” έχουν ως εξής:

Για το πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ: «Η πρόθεση όλων των ΠΑΕ είναι να ξεκινήσει στις 25 Σεπτεμβρίου όμως προϋπόθεση είναι να υπάρξει τηλεοπτική στέγη. Είναι αιμοδότης όλων των ΠΑΕ και εκεί βασιζόμαστε. Ο κ. Σφακιανάκης με τις καλές ενέργειες που έχει κάνει, είναι κοντά σε συμφωνία με κανάλι. Αν δεν κλειστεί άμεσα τότε θα πρέπει να παραταθεί η πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Σε αυτό πρέπει να συναινέσουν και οι ίδιες ΠΑΕ».

Για το γεγονός ότι δεν έχει βρεθεί λύση στο θέμα της τηλεοπτικής κάλυψης: «Βιώνουμε δύσκολες καταστάσεις, τόσο στα τεκταινόμενα του ποδοσφαίρου, σε άλλους θεσμούς, όσο και σε κάποιες αντιπαραθέσεις που υπάρχουν με την Πολιτεία όπου εμπλέκεται έμμεσα και το δικό μας πρωτάθλημα. Η περσινή, τηλεοπτική στέγη, αποσύρθηκε και τα πράγματα είναι πιο δύσκολα. Δεν μπορούμε να προβλέψουμε κάτι άλλο. Εδώ και έναν μήνα έχουν δρομολογηθεί οι εξελίξεις. Ούτε 7 ημέρες δεν είχαν περάσει από την έναρξη των επαφών. Όλα τα κανάλια απέφευγαν να δεσμευτούν και να δώσουν μια σαφή εικόνα για το τι θα γίνει. Όλα είναι εμπορικές συναλλαγές. Η καθυστέρηση στην οποία προχωρούν αυτές οι επιχειρήσεις δημιουργούνται και τεχνηέντως προκειμένου να χαμηλώσουν το αντίτιμο. Ο ΟΦΗ έχει χιλιάδες κόσμο, θα δουν τα παιχνίδια. Απλώς, είναι οικονομικοί λόγοι. Προφανώς, το κανάλι σκέφτηκε ότι αυτά που προσδοκούσε δεν τα εισέπραξε».

Για την συμφωνία με κεντρικό χορηγό: «Χορηγοί υπήρξαν και υπάρχουν πολλοί όμως όλοι αναμένουν την τελική συμφωνία με κανάλι να διαμορφώσουν τις τελικές τους προσφορές. Για εμένα, το φετινό πρωτάθλημα θα είναι το καλύτερο των τελευταίων χρόνων γιατί υπάρχουν ομάδες με πολύ κόσμο όπως ο ΟΦΗ και ο Άρης».

Για την αντίδραση της Φούτμπολ Λιγκ λόγω των «ύποπτων αγώνων»: «Αυτό που βλέπει είναι το πραγματικό ποδόσφαιρο και όχι αυτά που διαδίδονται. Πέρυσι είχαμε 24 εγκλήσεις από την Sport Radar και όλοι απαλλάχθηκαν από τις κατηγορίες. Και εγώ ως νομικός δεν ανέχομαι να συντάσσει έγγραφα και να θεωρεί ύποπτο τον αγώνα και να ευθύνονται όλοι με αποτέλεσμα να τους αντιμετωπίζουν ως εγκληματίες. Έκανα μια εισήγηση στο τελευταίο Δ.Σ. και είπα ότι αν όλα αυτά τα έγραφε σε ένα έγγραφο για μια επιχείρηση τότε του έκανες μήνυση και του ζητούσες αποζημίωση. Προτείνω να κάνουμε ένα έγγραφο, που ήδη το έχω συντάξει, με το οποίο θα κάνουμε παράσταση στην ΕΠΟ, γιατί η ΕΠΟ είναι υπεύθυνη και να τους καταστήσει σαφές ότι δεν θα ανεχθούμε να θίγονται οι υπολήψεις ΠΑΕ, διοικούντων και ποδοσφαιριστών. 23 ομάδες αθωώθηκαν αλλά όταν γράφονται στις εφημερίδες όλο αυτόν τον χρόνο τότε δεν είναι αυτό το ποδόσφαιρο».

Για τα κλειστά κυκλώματα ασφαλείας: «Ο κ. Σφακιανάκης είπε ότι αν οι ομάδες δεν έχουν την δυνατότητα, γιατί δεν υπάρχουν και πόροι, ή δεν έχουν τον χρόνο τότε η ΕΕΑ ας δώσει παράταση ενός μήνα στη Β’ Εθνική όπως είχε δοθεί πέρυσι στην Σούπερ Λίγκα. Είναι άδικο αυτό που έγινε και δεν πρέπει να αφήσουμε αντιπαραθέσεις άλλων ειδών που να εισέλθουν στη Β’ Εθνική».

Για τον αγώνα του Κισσαμικού με τον ΟΦΗ: «Σίγουρα θα είναι συγκινητικές οι στιγμές στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Είμαστε δύο σωματεία που οι διοικήσεις τους έχουν αδελφοποιηθεί εδώ και αρκετά χρόνια».

Για το θέμα οικονομικής βοήθειας από την Σούπερ Λίγκα: «Η Σούπερ Λίγκα έχει την υποχρέωση να μοιράζεται κάποιο ποσό με την Φούτμπολ Λιγκ. Από όσο γνωρίζω, ο κύριος Σφακιανάκης έχει κάνει κάποιες συζητήσεις, δεν υπάρχει άρνηση και είναι σε εξέλιξη. Δεν χρειάζεται αμφισβήτηση η διοίκηση της Λίγκας. Θα είμαι πολύ σκληρός και δεν θα το επιτρέψω να μπει στο πρωτάθλημα αυτή η “εκλογολογία” που υπάρχει. Για αυτόν τον λόγο ο κύριος Σφακιανάκης επέλεξε να είναι ανοικτό το Δ.Σ για να υπάρχει διαύγεια».

Estrella
Auto KCS
Minetta top plus
xoriatiko
Papantonakis Cards

Rabona ad