Λεουτσάκος: Το νέο πρωτάθλημα θα ξεκινήσει Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο

Football League 21 Ιουλίου 2017, 17:03

Νέες δηλώσεις από τον Λεωνίδα Λεουτσάκο, αυτή τη φορά στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ. Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Δ.Σ. της Φούτμπολ Λιγκ, το νέο πρωτάθλημα θα μπορούσε να ξεκινήσει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο.

ARENA-SPORT-CAFE-LOGO

Βάσει των όσων τονίζει ο κ. Λεουτσάκος στις δηλώσεις του, η νέα χρονιά θα είναι από οικονομικής πλευράς αρκετά καλύτερη από αυτή που πέρασε, αφού τα χρέη της διοργανώτριας ουσιαστικά έχουν εξαλειφθεί. 

«Η επιτυχία θα είναι να ξεκινήσει το πρωτάθλημα με ομάδες που θα μπορούν οικονομικά να σταθούν, να πληρώνουν ΙΚΑ, Εφορία, παίκτες, να είναι ανταγωνιστικό και ο καλύτερος να ανεβαίνει. Να μην έχουμε θέματα προσφυγών και να μην έχουμε άλλα θέματα που δεν βοηθούν την κατηγορία», επισημάνει μεταξύ άλλων ο κ. Λεουτσάκος.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του έχουν ως εξής:

Για το γεγονός ότι η διοργανώτρια καλείται να πληρώνει αμαρτίες παρελθόντος: «Δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Κάτσαμε, δυστυχώς, σε μία καρέκλα που είναι διαφορετικές οι εποχές, έχουμε μνημόνια, τα νούμερα τις προηγούμενες εποχές ήταν εντελώς διαφορετικά. Τώρα έχουν αλλάξει άρδην και είναι πάρα πολύ δύσκολα».

Για το αν ισχύει ότι τα χρέη της ΕΠΑΕ παραμένουν στη Φούτμπολ Λιγκ: «Είναι από τότε που ήταν ενιαία η ΕΠΑΕ. Έχει αναλάβει τη δέσμευση η Football League και τα πληρώνει σε δόσεις. Η Super League ήταν υποχρεωμένη να δίνει ένα ποσοστό για τις ανάγκες της Football League, τα οποία από το 2002 και έπειτα δεν έχει δώσει τίποτα. Δεν είχε καμία βοήθεια από τη Super League η Football League. Τα προηγούμενα χρόνια δεν μπορούσαν να κάτσουν σε ένα τραπέζι για να βρουν μία λύση και να βοηθηθούν. Αν δεν κοιτάξει τη Β’ Εθνική θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα για όλους».

Για το αν θα έχει ξεκινήσει η Φούτμπολ Λιγκ τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο: «Ευελπιστώ πως ναι. Και οι πρόεδροι έχουν καταλάβει ότι τα οικονομικά δεδομένα έχουν αλλάξει. Πέρυσι δεν πήραν λεφτά λόγω εξυγίανσης, ώστε να ρίξουμε το κόστος της διοργανώτριας από 1,5 εκατ. στα 350 χιλιάρικα. Έχει γίνει μεγάλη δουλειά και σε αυτό τον τομέα. Υπάρχουν απολύσεις που έγιναν και δεν χάθηκε ούτε ένα ευρώ. Και από τις αποζημιώσεις και από τα χρήματά τους. Αν δεν καθόμασταν εμείς τον Σεπτέμβριο… Προσπαθήσαμε και τα καταφέραμε να μη χάσει ούτε ένας υπάλληλος ευρώ από την αποζημίωσή του. Ούτε διώξαμε κανέναν με τετράμηνες προειδοποιήσεις. Συζητήσαμε με το προσωπικό, κάποιοι ήθελαν να πάρουν τις αποζημιώσεις, γιατί έβλεπαν ότι ήταν δύσκολα τα πράγματα και για του χρόνου και για του παραχρόνου. Κατοχυρώθηκαν και πήραν τις αποζημιώσεις τους».

Για τις δύο μόλις ομάδες που πήραν άδεια: «Δεν είναι και ό,τι καλύτερο, αλλά ευελπιστώ πως σε δεύτερη φάση κάποιες ομάδες θα πάρουν άδεια. Ως 30 Ιουνίου δεν είχαν πληρώσει κάποια ποσά και τα πλήρωσαν 30 Ιουλίου π.χ. Δεν είναι πια τόσο τραγικό αν μια ομάδα πληρώσει 50 ή 100 χιλιάδες μετά από ένα μήνα να μην παίρνει άδεια. Ομάδες δηλαδή όπως ο Άρης, ο ΟΦΗ, ιστορικές. Έχουν δείξει ότι μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά. Μην εξαντλούμε την αυστηρότητα. Υπάρχουν κάποιες ομάδες που έχουν δυνατότητα να ανέβουν και στη Super League. Γιατί να μην πάρουν άδεια; Γιατί να μην πάρουν τα Τρίκαλα, που πήραν; Γιατί να μην πάρουν ο ΟΦΗ και ο Άρης; Οι άλλοι αν δείτε τα ποσά είναι αστεία. Δεν πρόλαβαν τις ημερομηνίες. Δεν μιλάμε ότι χρωστούν ένα και δύο εκατομμύρια».

Για τις ρυθμίσεις που έχασαν ομάδες σε ΙΚΑ, Εφορία: «Φέτος οι πρόεδροι έκαναν μεγάλη βουτιά. Δεν πήραν ούτε ένα ευρώ. Πήγαν όλα στο προσωπικό και στις ανάγκες της διοργανώτριας. Φέτος ευελπιστούμε και είμαστε σε διαβουλεύσεις με την Πολιτεία ότι πρέπει να μπουν και οι δικές μας ομάδες στις 120 δόσεις. Λογικό δεν είναι; Στη Β’ Εθνική οι ομάδες δεν χρωστούν τρελά ποσά. Δεν είναι Super League. Περισσότερα χρωστούν οι ομάδες που πέφτουν από τη Super League παρά αυτές που είναι χρόνια στη Β’!».

Για τους πολλούς φακέλους με “ύποπτα” ματς: «Τι αποδεικνύεται; Το είπα και στις συναντήσεις με την UEFA και τη FIFA. Μόνο στην Ελλάδα γίνεται και στη Β’ Εθνική; Έχουμε τη Sportradar που βγάζει συνέχεια και μόλις πάνε στην ΕΕΑ αθωώνονται όλοι. Σπιλώνουμε ομάδες, προέδρους, ποδοσφαιριστές και στην ουσία δεν υπάρχει κατηγορία».

Για το αν αισθάνεται ότι παρακαλάει η Football League τη Super League ώστε να είναι συνεπής και αν θα δώσει αυτά που υποχρεούται: «Εμείς να ξέρετε δεν παρακαλάμε κανέναν. Θα διεκδικήσουμε αυτό που μας αξίζει και δικαιούμαστε να πάρουμε. Αν όχι, θα κάνουμε αυτό που πρέπει. Τα προηγούμενα χρόνια μπορεί να το έκαναν έτσι. Τώρα με εμένα αυτό δεν γίνεται».

Για τους περιορισμούς από τις μη αδειοδοτήσεις και γιατί δεν δόθηκε μεγαλύτερη έμφαση στους Ελληνες: «Αν με ρωτάτε σε προσωπικό επίπεδο, αυτής της άποψης είμαι. Θέλω να έχουν περισσότερο χρόνο συμμετοχής οι Έλληνες παίκτες. Λόγω κρίσης πρέπει και ο Έλληνας να πληρώνεται από εδώ, να βοηθήσουμε κι εμείς λίγο. Αυτά είναι θέματα των αδειοδοτήσεων. Πρέπει να πριμοδοτήσουν τους Έλληνες που παίζουν στις μικρές κατηγορίες, στις μικρές Εθνικές. Να βοηθήσουν τον Έλληνα παίκτη».

Για το τι θα θεωρήσει ο ίδιος ως επιτυχία εν όψει της νέας χρονιάς: «Η επιτυχία θα είναι να ξεκινήσει το πρωτάθλημα με ομάδες που θα μπορούν οικονομικά να σταθούν, να πληρώνουν ΙΚΑ, Εφορία, παίκτες, να είναι ανταγωνιστικό και ο καλύτερος να ανεβαίνει. Να μην έχουμε θέματα προσφυγών και να μην έχουμε άλλα θέματα που δεν βοηθούν την κατηγορία».

Απόδοση δηλώσεων: flnews.gr

Estrella
xoriatiko
Papantonakis Cards