Λεουτσάκος: Στόχος να αρχίσουν και να τελειώνουν το πρωτάθλημα όλες οι ομάδες

Football League 28 Οκτωβρίου 2017, 12:20

Συνέντευξη στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων παραχωρεί ο πρόεδρος της Φούτμπολ Λιγκ, Λεωνίδας Λεουτσάκος μιλώντας για την έναρξη, πια, του πρωταθλήματος. Σύμφωνα με όσα τονίζει, η δική του προσδοκία είναι να τελειώσουν το πρωτάθλημα όλες οι ομάδες και να μην εγκαταλείψει καμία.

ARENA-SPORT-CAFE-LOGO

Ακολουθεί η συνέντευξη από τον κύριο Λεουτσάκο: «Πέρυσι καθυστέρησε λόγω της παραίτησης του κ. Σφακιανάκη και τις χρονοβόρες διαδικασίες που ακολούθησαν, αλλά και στην έλλειψη χορηγιών. Φέτος η καθυστέρηση οφείλεται αποκλειστικά στην ΕΠΟ, με την καθυστέρηση αποφάσεων για τα μπαράζ, τις εκλογές και φυσικά με την παραίτηση της Eπιτροπής Eπαγγελματικού Ποδοσφαίρου».

Για το τι απαντά όσον αφορά στην εξασφάλιση της αξιοπιστίας, για ένα πρωτάθλημα που ειδικά τα τελευταία χρόνια, έχουν ακουστεί πολλά: «Η διοίκηση προσπαθεί να διασφαλίσει την αξιοπιστία. Αυτός είναι και ο βασικός στόχος της διοίκησής μας. Πρέπει να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι με την ΕΠΟ, την Πολιτεία και τη Σούπερ Λιγκ για να βρούμε τους τρόπους, ώστε να διασφαλίσουμε την αξιοπιστία της διοργάνωσης. Όταν όμως υπάρχουν μηδενικά έσοδα, πώς θα είναι αξιόπιστη; Σαφώς και πρέπει να ψηφισθούν νόμοι και να υπάρξουν ασφαλιστικές δικλείδες για να μπορέσουμε κι εμείς να τα εφαρμόσουμε και να προστατευθεί το προϊόν».

Για το ότι εξωτερικό η Β’ Εθνική λειτουργεί και ως φυτώριο νεαρών ποδοσφαιριστών και αν αυτό μπορεί να γίνει στην Ελλάδα: «Αυτός, επίσης, είναι από τους βασικούς στόχους της διοίκησής μας. Θεωρώ ότι τα τελευταία χρόνια γίνεται μία προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση. Και αυτό φαίνεται από τις μικρές εθνικές ομάδες, αλλά και σε μερικές περιπτώσεις στις ομάδες της Σούπερ Λιγκ. Εφέτος αποδείξαμε ότι αποτελεί προτεραιότητα για εμάς, καθώς μετά από σχετική συζήτηση με την ΕΠΟ, αποφασίσθηκε πως οι μη αδειοδοτούμενες ομάδες πήραν άδεια για απεριόριστο αριθμό παικτών κάτω των 23 ετών».

Για τους στόχους της διοίκησης που είναι ο ίδιος επικεφαλής: «Να γίνουν βιώσιμες οι ομάδες. Να μπορούν να αρχίζουν και να τελειώνουν όλες το πρωτάθλημα, χωρίς προβλήματα. Θέλουμε τα επόμενα 2-3 χρόνια να βρούμε χορηγούς στους οποίους, θα μπορεί να στηριχθεί η Φούτμπολ Λιγκ και να μην έχει ανάγκη κανέναν. Παράλληλα, διεκδικούμε ένα ποσοστό που μας οφείλεται από τη Σούπερ Λιγκ και θα φτάσουμε το θέμα μέχρι το τέλος. Εγώ είμαι πρόεδρος αμισθί. Καταφέραμε να μειώσουμε τα λειτουργικά έξοδα της Φούτμπολ Λιγκ από 1,6 εκατομμύρια ευρώ στις 350.000».

Για το αν η τηλεοπτική κάλυψη των αγώνων θα βοηθήσει το πρωτάθλημα: «Βεβαίως. Αρκεί να σας πω ότι εάν δεν είχαμε καταφέρει με τις προσπάθειές μας να εξασφαλίσουμε την βοήθεια του αρμόδιου υπουργού και την τηλεοπτική χορηγία για δύο χρόνια, θα είχαμε σοβαρό πρόβλημα. Ο μόνος που μας βοήθησε είναι ο υπουργός».

Για το ποια είναι η παρακαταθήκη που θα ήθελε να αφήσει ο ίδιος στο ποδόσφαιρο: «Να έχουμε πετύχει την εξυγίανση της κατηγορίας. Να μπορούν οι ομάδες να είναι βιώσιμες. Και να αναβαθμισθεί το προϊόν της Φούτμπολ Λιγκ».

Estrella
xoriatiko
Papantonakis Cards