Λεμονής: Έχει κάνει πολύ καλή δουλειά ο Ρόκα

Πλατανιάς Κύπελλο Ελλάδος | 20 Δεκεμβρίου 2017, 21:44

Τον Μανουέλ Ρόκα για τη δουλειά που έχει κάνει το λίγο διάστημα που βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία του Πλατανιά εκθείασε ο Τάκης Λεμονής.

Σύμφωνα με τον προπονητή του Ολυμπιακού η χανιώτικη ομάδα δείχνει βελτίωση σε σχέση με το ματς πρωταθλήματος, ενώ διέκρινε και αλλαγή στην αγωνιστική της φιλοσοφία.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του έχουν ως εξής:

Για τις πολλές αλλαγές: Κάναμε αρκετές αλλαγές σε σχέση με το περασμένο παιχνίδι, αλλά οι παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν έχουν αρκετή συμμετοχή και στο Τσάμπιονς Λιγκ. Οπότε ήθελα όχι να τους δώσω την ευκαιρία να παίξουν αλλά να μπουν να παίξουν γιατί ήταν ένα σοβαρό παιχνίδι για εμάς. Αυτό που με ικανοποίησε είναι όχι το σκορ αλλά η σοβαρότητα που αντιμετωπίσαμε το παιχνίδι στη μεγαλύτερή του διάρκεια.

Για το αν τον ικανοποίησε περισσότερο η εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο όπου ήρθαν και τα γκολ: Είδα και πράγματα και στο πρώτο μέρος που μου άρεσαν αρκετά, αλλά είχαμε και αρκετά πράγματα που θέλουμε βελτίωση, ιδιαίτερα σε κάποιες αλλαγές των αντιπάλων. Αυτό που θέλω να σημειώσω πάντως είναι ότι είχαμε ξαναπαίξει με τον Πλατανιά στο πρωτάθλημα. Είναι μια εντελώς διαφορετική ομάδα από τότε, αν και δεν έχει περάσει πολύς χρόνος. Αν δούμε τα τελευταία παιχνίδια του Πλατανιά, που τα είδαμε πολύ προσεκτικά πριν έρθουμε εδώ, δεν είναι ότι έχει αλλάξει μόνο στον σχηματισμό και στο σύστημα που χρησιμοποιεί, αλλά έχει αλλάξει πολύ και η αγωνιστική φιλοσοφία της ομάδας και ήταν πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Φαινομενικά ίσως οι 6 βαθμοί του Πλατανιά να λένε άλλα πράγματα, αλλά πραγματικά νομίζω ότι ο Ρόκα έχει κάνει πολύ καλή δουλειά το τελευταίο διάστημα και έχει αλλάξει πολύ η ομάδα. Απλά δεν είχε την τύχη στα παιχνίδια με τον Ατρόμητο για παράδειγμα και με τον ΠΑΟΚ ήταν αρκετά καλός. Οπότε αυτό που με ικανοποιεί είναι ότι παίξαμε απέναντι σε μία ομάδα αρκετά καλή και δεν πρέπει κανέναν να τον νοιάζει μόνο η βαθμολογική θέση. Ο τρόπος που παίξαμε το τελευταίο διάστημα ήταν αρκετά καλός.

Για το γεγονός ότι το ρόστερ έχει πλέον τον ικανοποιητικό για τον ίδιο αριθμό παικτών και αν θα υπάρξουν προσθαφαιρέσεις τον Ιανουάριο: Θα δούμε. Γεγονός είναι ότι δεν έχω πει συγκεκριμένο αριθμό, αλλά θέλω ένα μικρό και ευέλικτο ρόστερ. Πιστεύω θα είναι σημαντικό για τη συνέχεια. Έχουμε πέντε μήνες μπροστά μας περίπου μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος και πλέον ξέρουμε τι θέλουμε και τον τρόπο να το πετύχουμε.

Για το αν αναμένονται προσθήκες: Δεν θα ήθελα αυτή τη στιγμή να αναφερθώ σε αυτό το θέμα. Παρόλο που από αύριο ξεκινάει η άδεια των παικτών, εμείς έχουμε αρκετή δουλειά για να κάνουμε μία πολύ καλή αξιολόγηση του πρώτου γύρου και τι θέλουμε να κάνουμε στον δεύτερο γύρο.

Για τη χρησιμοποίηση δύο επιθετικών για περίπου 30 λεπτά: Βασικά δύο σέντερ φορ έχω χρησιμοποιήσει άλλη μια φορά, στο παιχνίδι με την Κέρκυρα. Αυτό που είδατε πρώτη φορά ήταν το 3-5-2. Μου δόθηκε σήμερα η ευκαιρία και ήθελα να δω κάποια πράγματα. Θα δούμε… Η βασική μας δουλειά όλο αυτό το διάστημα ήταν σε άλλον σχηματισμό. Όπως έχω πει για να τελειώνω με αυτό το θέμα γιατί ερωτώμαι συχνά δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία ο σχηματισμός, όσο το στυλ παιχνιδιού που θες να παίξεις.

 

Estrella
Papantonakis Cards

Rabona ad