Κύπελλα και διακρίσεις για τον “Κορμοράνο” στην 35η συμμετοχή του στο Ράλι Αιγαίου

Ιστιοπλοΐα | 2 Αυγούστου 2018, 15:03

Για 35η χρονιά, το σκάφος "Κορμοράνος" με τον κυβερνήτη, Κωνσταντίνο Μανιουδάκη και το πλήρωμά του πήρε μέρος στο ιστιοπλοϊκό Ράλι Αιγαίου που φέτος διεξήχθη από το Φάληρο μέχρι το Σούνιο, με ενδιάμεσους σταθμούς Αμοργό, Λειψούς και Πάρο, συνολικής αποστάσεως 350 ναυτικών μιλίων.

Αυτή η συμμετοχή ήταν και η μοναδική από τα Χανιά και γενικώς την Κρήτη, αν και φέτος το ιστορικό Ράλι Αιγαίου σημείωσε αρνητικό ρεκόρ, καταγράφοντας μόλις 16 συμμετοχές, λόγω της οικονομικής κρίσης.

Ο “Κορμοράνος” κατάφερε μία σημαντική επιτυχία, κατακτώντας ένα κύπελλο 1ης θέσης στην κατηγορία του και τη γενική κατάταξη κατά την ιστιοδρομία Λειψοί – Πάρος. Επίσης, κατέλαβε τη 2η θέση κατά την ιστιοδρομία Αμοργός – Λειψοί.

Επίσης, ιδιαίτερα τιμητικά σχόλια για τον “Κορμοράνο” εκφράστηκαν κατά την απονομή επάθλων για την αγωνιστικότητα του πληρώματος κατά την ιστιοδρομία Φάληρο – Αμοργός με τη βασανιστική άπνοια σε διαδρομή 135 ν.μ., κατά την οποία το σκάφος δεν εγκατέλειψε, όπως τα περισσότερα της κατηγορίας του, αλλά ταξίδεψε επί 51 ώρες, τερματίζοντας μόνο κατά 5’ εκτός χρονικών ορίων. Τέλος, στον κυβερνήτη του σκάφους, Κωνσταντίνο Μανιουδάκη, απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα για την επί 35 χρόνια συμμετοχή του στο Ράλι Αιγαίου, έχοντας συμπληρώσει συνολικά 25.000 ν.μ.! Οσον αφορά τΤο πλήρωμα του σκάφους αποτελούσαν οι φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης, Κωνσταντίνος Πλανάκης, Κωνσταντίνος Λουκάκος, Νίκος Περβανάς, Γιώργος Αναστασόπουλος και Θανάσης Πελεκάνος.

Το 55ο ιστιοπλοϊκό Ράλι Αιγαίου, που ολοκληρώθηκε την Κυριακή 29 Ιουλίου, θεωρείται το σημαντικότερο ιστιοπλοϊκό γεγονός ανοικτής θάλασσας στην Ελλάδα, το οποίο διοργανώνει ο Πανελλήνιος Ιστιοπλοϊκός Σύλλογος Ανοικτής Θάλασσας (Π.Ο.Ι.Α.Θ.). Ενας αγώνας ιδιαίτερα σκληρός στον οποίο δοκιμάζονται ικανοί ιστιοπλόοι με σημαντικές διακρίσεις σε πανελλήνιο και διεθνές επίπεδο.

Στην κατηγορία των σκαφών ORC Internationαl, την 1η θέση κατέλαβε το σκάφος “Chiara Iason”, με κυβερνήτη τον Νικόλαο Φωτίου ενώ στην κατηγορία ORC Club το σκάφος “Απήδαλος Ναύς” με κυβερνήτη τον Παύλο Κούρκουλο.

Η τελετή απονομής επάθλων έγινε στη Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου στον Πειραιά που διοργάνωσε το Πολεμικό Ναυτικό με τον Π.Ο.Ι.Α.Θ., παρουσία επισήμων, μεταξύ των οποίων η ηγεσία του Π.Ν. και του Λιμενικού Σώματος (Λ.Σ.).

Το φετινό Ράλι ήταν αφιερωμένο στην προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, γι’ αυτό και στα νησιά – σταθμούς, τα πληρώματα των σκαφών μαζί με το πλήρωμα της πυραυλάκατου “Μπλεσσας” την οποία διέθεσε το Π.Ν. ως συνοδευτικό, συμμετείχαν στους καθαρισμούς των ακτών.

karta antonis garden
JoyMachine

Rabona ad