Κυδωνάκη: Εύχομαι να ξεκινήσουμε τη νέα χρονιά

Ποδόσφαιρο Γυναικών | 11 Δεκεμβρίου 2020, 22:08

Για την καραντίνα, για το γυναικείο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, για την ομάδα της (ΟΦΗ), αλλά και για την επαγγελματική της καριέρα μίλησε η Βάσω Κυδωνάκη.

Η παίκτρια του ΟΦΗ παραχώρησε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην εξειδικευμένη Facebook σελίδα “Ματιές στο Γυναικείο Ποδόσφαιρο”. Αναλυτικά όσα είπε στον Ηλία Σχορτσανίτη

Αυτό το διάστημα που διατηρείτε τη φυσική σας κατάσταση από τη στιγμή που δεν επιτρέπονται οι ομαδικές προπονήσεις;

«Δυστυχώς με τις συνθήκες που επικρατούν λόγω του κορωνοϊού, διακόπηκαν οι προπονήσεις, αλλά η τεχνική ηγεσία της ομάδας μας έχει δώσει πρόγραμμα, ώστε να διατηρηθούμε σε φόρμα όσο το δυνατόν γίνεται καλύτερη.»

Πόσο σε προβληματίζει η αδράνεια που επικρατεί στο γυναικείο πρωτάθλημα;

«Η αδράνεια είναι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα κυρίως για την υγεία μας και μετά για όλα τα άλλα. Η πολύμηνη αποχή φέρνει τραυματισμούς και ποτέ την ίδια φυσική κατάσταση που προϋπήρχε.»

Ποια η εκτίμηση σου για το φετινό πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής; Πότε επιτέλους πιστεύεις ότι θα ξεκινήσει και με ποια δεδομένα;

«Εύχομαι να ξεκινήσουμε από την νέα χρονιά και πάνω απ’ όλα να έχουμε υγεία! Θα είναι πολύ δύσκολο βέβαια να βρεθούμε σε υψηλό αγωνιστικό επίπεδο, αλλά με ελεγχόμενη προπόνηση θα επανέλθουμε. Πιστεύω τον Γενάρη του νέου έτους να δοθεί το έναυσμα για επανεκκίνηση των γυναικείων πρωταθλημάτων.»

Ποια είναι η κατάσταση στις τάξεις του ασπρόμαυρου συλλόγου;

«Η ομάδα του ΟΦΗ όπως και όλες οι ομάδες βρίσκονται σε αναμονή και ανυπομονούν να ξεκινήσουν οι επίσημοι αγώνες. Να επιστρέψουμε σύντομα στην αγωνιστική δράση και οι κόποι μας να μην πάνε χαμένοι!!!»

Πως βλέπεις το έμψυχο δυναμικό του ΟΦΗ; Θα υπήρχε η δυνατότητα για κάτι παραπάνω από αυτό που έχετε σήμερα;

«Σίγουρα κάθε ομάδα έχει περιθώρια ενίσχυσης, αλλά πιστεύω ότι διαθέτουμε καλό και δεμένο σύνολο που θα σταθεί στην Α’ Εθνική. Το κλίμα στις τάξεις του συλλόγου μας είναι άριστο, είμαστε οικογένεια και όποια κοπέλα θελήσει να έρθει, θα είναι ευπρόσδεκτη.»

Εργάζεσαι αυτή τη χρονική στιγμή; Το κλίμα που επικρατεί στις τοπικές επιχειρήσεις και πως αντιλαμβάνεσαι την κατάσταση που διαδραματίζεται στο κέντρο της πρωτεύουσας;

«Ναι! Αυτό το διάστημα εργάζομαι πάνω στο αντικείμενο μου. Συγκεκριμένα απασχολούμαι ως υπάλληλος-λογίστρια γραφείου σε μία επιχείρηση. Το Ηράκλειο έχει επηρεαστεί αρνητικά από την πανδημία, όπως φυσικά και ολόκληρη η Ελλάδα. Είναι κάτι πολύ σοβαρό και θέλει προσοχή για την υγεία όλων. Πιστεύω όμως ότι είναι προσωρινό και όλοι θα επιστρέψουν υγιείς στις δουλειές τους.»

Σε περίπτωση που βρισκόσουν μπροστά στην Επιτροπή των Λοιμοξιολόγων, ποια μέτρα θα πρότεινες για την επανεκκίνηση των γυναικείων πρωταθλημάτων;

«Θα πρότεινα υποχρεωτικά τεστ Covid σε όλες τις ομάδες, ώστε να ξεκινήσουν αρχικά οι προπονήσεις. Να συνεχιστούν τα μέτρα υγιεινής με τη χρήση αντισηπτικών και μάσκας. Πιστεύω οι φίλαθλοι είναι ένα βασικό κομμάτι σε μία αναμέτρηση, ειδικά οι συγγενείς θα μπορούσαν να παρευρίσκονται στις κερκίδες του γηπέδου!»

Προσωπικοί τωρινοί στόχοι και μελλοντικά σχέδια;

«Πάνω απ’ όλα να είμαι υγιής και να έχω την δουλειά μου. Μελλοντικά θέλω να μπορώ να κάνω αυτό που αγαπάω, το οποίο δεν είναι άλλο από το να παίζω ποδόσφαιρο και να συνδυάζεται με τις επαγγελματικές μου υποχρεώσεις.»

Κλείνοντας Βάσω θα ήθελα μία ευχή:

«Να είμαστε ενωμένοι και αγαπημένοι με την δύσκολη κατάσταση που διαδραματίζεται στη χώρα μας και να παραμείνουμε αισιόδοξοι πως όλοι οι τομείς της καθημερινής μας ζωής θα καλυτερέψουν!!!»

Estrella
Papantonakis Cards
Nymfi-Restaurant
ELA Taverna
Digital Print Shop
AO CHANIA
Crepaland Greece

Rabona ad