Κρος: Ανεβαίνω επίπεδο με τον Πλατανιά

Πλατανιάς | 10 Ιουλίου 2017, 16:50

Τις πρώτες του δηλώσεις ως ποδοσφαιριστής του Πλατανιά παραχωρεί ο Πιερίκ Κρος, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας. Ο Γάλλος αμυντικός μέσος σημειώνει μεταξύ άλλων ότι είναι πολύ χαρούμενος για τον ερχομό του στον Πλατανιά, τον οποίο χαρακτηρίζει ως πρόκληση στην καριέρα του.

ARENA-SPORT-CAFE-LOGO

«Αποφάσισα να πω το “ναι” γιατί κατάλαβα ότι η ομάδα έχει -όπως και εγώ- φιλοδοξίες και αυτό μου άρεσε. Είναι μια πρόκληση για μένα. Ερχομαι σε ένα νέο πρωτάθλημα, όπου πολλές έδρες είναι ιδιαίτερα “θερμές”, σε μια άλλη κουλτούρα, τελείως διαφορετική. Αυτό για μένα μοιάζει τέλειο», σημειώνει μεταξύ άλλων ο Κρος που τονίζει επίσης ότι έχει φροντίσει να… γευτεί ήδη το μπουρέκι και το μουσακά!

Ακολουθεί η συνέντευξη του Κρος, όπως δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ.

Πιερίκ, ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από την ομάδα;

Οι πρώτες μου εντυπώσεις από τον Πλατανιά είναι πολύ καλές. Εχω βρει ένα οργανωμένο club σε όλα τα επίπεδα, ενώ και οι εγκαταστάσεις είναι πάρα πολύ καλές. Υπάρχει ένα πολύ όμορφο κλίμα στα αποδυτήρια. Ολες οι συνθήκες είναι ιδανικές για να δουλέψουν σωστά οι ποδοσφαιριστές.

Ποιοι είναι οι στόχοι που έχεις θέσει υπογράφοντας το συμβόλαιό σου με τον Πλατανιά;

Επειτα από τη δεύτερη μου σεζόν στη γαλλική Ligue 2, ήθελα να παίξω σε πιο μεγάλη κατηγορία και ο Πλατανιάς μου έδωσε αυτή την ευκαιρία, ώστε να ανέβω επίπεδο. Η ομάδα έδειξε άμεσα ενδιαφέρον και οι διαπραγματεύσεις πήγαν πολύ καλά. Αποφάσισα να πω το “ναι” γιατί κατάλαβα ότι η ομάδα έχει -όπως και εγώ- φιλοδοξίες και αυτό μου άρεσε. Είναι μια πρόκληση για μένα. Ερχομαι σε ένα νέο πρωτάθλημα, όπου πολλές έδρες είναι ιδιαίτερα “θερμές”, σε μια άλλη κουλτούρα, τελείως διαφορετική. Αυτό για μένα μοιάζει τέλειο.

Εχεις καταφέρει να προσαρμοστείς στους ρυθμούς και στις απαιτήσεις των προπονήσεων; Είναι πιο δύσκολα ή πιο εύκολα απ’ ό,τι τα περίμενες;

Οι προπονήσεις ξεκίνησαν με ήπιο ρυθμό, αλλά όσο περνούν οι μέρες οι ρυθμοί αυξάνονται. Δουλεύουμε επαγγελματικά σε όλους τους τομείς και όταν πρέπει θα είμαστε έτοιμοι.

Τι υπόσχεση δίνεις στον κόσμο της ομάδας για μια σεζόν που αναμένεται ακόμα πιο δύσκολη;

Αυτό που μπορώ να πω στους φιλάθλους μας είναι ότι θα δουλέψουμε σκληρά για να έχουμε ακόμα καλύτερη ποδοσφαιρική χρονιά σε σχέση με πέρυσι και μια καλύτερη θέση στον βαθμολογικό πίνακα. Δεν είναι εύκολο γιατί στο ελληνικό πρωτάθλημα υπάρχουν πολύ καλές ομάδες. Ομως και ο Πλατανιάς έχει ποιότητα και θέληση και νομίζω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Πώς κυλούν οι ώρες εκτός των γηπέδων, αυτές τις πρώτες μέρες στα Χανιά;

Μου αρέσουν πολύ τα Χανιά, καθώς είναι ένα από τα ομορφότερα τουριστικά μέρη του κόσμου. Η Κρήτη μοιάζει πολύ με την Κορσική, στην κουλτούρα των κατοίκων και τη φιλοξενία τους. Ηδη δοκίμασα και τα πρώτα παραδοσιακά φαγητά, όπως το μπουρέκι και τον μουσακά. Στον ελεύθερο χρόνο, προσπαθώ να είμαι με τους νέους συμπαίκτες, ώστε να μάθουμε ο ένας τον άλλον. Μέρα με την μέρα ανακαλύπτω την πόλη και την περιοχή.

Estrella