Κουβάτσος: Αναμένουμε τους διαγωνισμούς για 14 έργα στο ΕΑΚ

Γενικά Θέματα - Άλλα Σπορ | 30 Αυγούστου 2016, 16:28

Δηλώσεις για την πορεία των έργων στις εγκαταστάσεις του ΕΑΚ Χανίων παραχωρεί ο Σάκης Κουβάτσος στα σημερινά "Χανιώτικα Νέα", σημειώνοντας πως αναμένεται μέσα στο επόμενο δίμηνο να προκηρυχθούν οι σχετικοί διαγωνισμοί.

Επί της ουσίας, τα έργα που έχουν δρομολογηθεί για το εθνικό στάδιο, το κολυμβητήριο και το σκοπευτήριο ανέρχονται στα 14 σε σύνολο.

Οι δηλώσεις του κ. Κουβάτσου, προέδρου του ΕΑΚ Χανίων έχουν ως εξής: «Στο ΕΑΚ “τρέχει” ένα πρόγραμμα το οποίο έχουμε ξεκινήσει από τον Μάιο του 2015 και το οποίο περιλαμβάνει μία σειρά από εργασίες. Ακόμα τα περισσότερα δεν έχουν γίνει αλλά έχουν προγραμματιστεί, οι πόροι έχουν εξασφαλιστεί. Αναμένω τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο να ανακοινωθούν οι διαγωνισμοί προκειμένου να γίνουν γύρω στα 14 έργα τόσο στο εθνικό στάδιο και το κολυμβητήριο όσο και στο σκοπευτήριο. Πιστεύω, ότι αν αυτά υλοποιηθούν, με τις διαδικασίες του δημοσίου να ξέρετε πόσο αργές είναι, τότε θα είμαστε σχετικά ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα των προσπαθειών».

Για την “κουβέρτα” στην 50άρα πισίνα του κολυμβητηρίου Χανίων: «Είναι μέσα στα έργα που πρόκειται να γίνουν. Έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα κι έχουμε λάβει την υπόσχεση ότι αυτά τα χρήματα θα διατεθούν και θα βγάλουμε τον διαγωνισμό. Δεν είναι όμως μόνο η “κουβέρτα”… Στο κολυμβητήριο έχουμε επιπλέον πρόβλημα στον φωτισμό της 50άρας πισίνας ενώ θέλει βελτίωση και ο φωτισμός στην 25άρα. Ακόμη, έχουμε τη συντήρηση των μεταλλικών στοιχείων σε όλους τους χώρους του κολυμβητηρίου, να κάνουμε βαψίματα, υπάρχουν αρκετά που πρέπει να κάνουμε. Επίσης, στο σκοπευτήριο πρέπει να κάνουμε εργασίες που θα το διατηρήσουν ως το κορυφαίο σε όλη τη χώρα και στο εθνικό στάδιο που ήταν παραμελημένο για πολλά χρόνια θα γίνουν μια σειρά από έργα που όταν υλοποιηθούν θα είμαστε πραγματικά όλοι ευχαριστημένοι».

ΤΑ ΕΡΓΑ

Σύμφωνα με τον κ. Κουβάτσο, τα έργα που αναμένεται να πραγματοποιηθούν εντός των επομένων μηνών αφορούν μεταξύ άλλων τα εξής:

• Αποκατάσταση εξωτερικής περίφραξης του εθνικού σταδίου.

• Επιδιόρθωση γυμναστηρίου Αντισφαίρισης και αγορά νέων οργάνων γυμναστικής.

• Αποκατάσταση αίθουσας άρσης βαρών.

• Συντήρηση κερκίδων και τοποθέτηση πλαστικών καθισμάτων στο εθνικό στάδιο.

• Τοποθέτηση δαπέδου και πυλώνων φωτισμού στα ανοικτά γήπεδα μπάσκετ και χάντμπολ στο εθνικό στάδιο.

• Κατασκευή προθερμαντηρίου, μήκους 100μ. από την μεριά της οδού Κοραή στο εθνικό στάδιο.

• Συντήρηση σκαμμάτων, καταλυμάτων, στρωμάτων και περιβάλλοντος χώρου στο εθνικό στάδιο. Τέλος, σύμφωνα με όσα τονίζει ο κ. Κουβάτσος στα Χανιώτικα Νέα, ανάμεσα στις επιδιώξεις της διοίκησης του ΕΑΚ είναι να αποκατασταθεί η τοιχοποιία από την δυτική πλευρά του εθνικού σταδίου και να γίνει η περίφραξη όπως και στις υπόλοιπες, αποκτώντας έτσι μία πιο ωραία εικόνα.

karta antonis garden

Rabona ad