Κουριδάκης: «Λέω αυτά που “ακουμπάω”: “Πακέτο” 15 εκατ. ευρώ στις υποδομές στα Χανιά»

Σπορ 11 Ιαν 2021, 23:25

Δηλώσεις οι οποίες παρουσίασαν τεράστιο ενδιαφέρον έγιναν στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος του ΕΑΚ Χανίων, Μανώλης Κουριδάκης. Επεσήμανε το ύψος του προϋπολογισμού που υπάρχει για τα μεγάλα έργα στο κολυμβητήριο ενώ αναφέρθηκε γενικότερα στα χρήματα που δρομολογούνται να δοθούν στις υποδομές των Χανίων.

«Δεν είμαι άνθρωπος που του αρέσει να λέει μεγάλα λόγια, είναι αυτά τα οποία “ακουμπάω” κι αυτά που μπορώ να “ακουμπάω”, αυτά λέω!», είπε αναφορικά με τα έργα που προβλέπονται στο κολυμβητήριο, έργα τα οποία εκτίμησε κοντά στα 4,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ αποκάλυψε ότι προορίζονται κι άλλα 10 εκατομμύρια «για τις εν γένει αναπλάσεις σε όλες τις υποδομές στα Χανιά»…

«Το διακύβευμα είναι πολύ μεγάλο. Είμαστε σ’ ένα πάρα πολύ καλό δρόμο», υπογράμμισε σε εκείνο το σημείο ο πρόεδρος του ΕΑΚ, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι με την ολοκλήρωση των μελετών για το κολυμβητήριο απ’ τον ΟΑΚ, τα έργα θα μπορούσαν να ξεκινήσουν ακόμα και πριν το τέλος του 2021! «Οι μηχανικοί του ΟΑΚ αυτές τις ημέρες είναι συνέχεια στο κολυμβητήριο. Ξεκινάμε άμεσα. Ξεκινάνε άμεσα οι μελέτες, άρα δεν είναι θέμα προγραμματισμού πλέον, αλλά να υλοποιηθούν οι μελέτες οι οποίες θα βγουν μετά από το τετράμηνο», ανέφερε. «Θεωρώ ότι είναι πολύ ρεαλιστικό αυτό το οποίο λέω, δηλαδή μέσα στο 2021 θα ξεκινήσουν να γίνονται έργα στο κολυμβητήριο. Δε μιλάμε για την αποκοπή και αποκομιδή που είπαμε ότι θα γίνει σε κάποιο μικρό διάστημα, μιλάμε για τα κυρίως, για τα μεγάλα έργα… Το κομμάτι της ενεργειακής αναβάθμισης το αφήνω ως ερωτηματικό για να δούμε πού θα ενταχτεί, διότι αυτό είναι τεράστιο κομμάτι. Με έναν πρόχειρο υπολογισμό που έχει γίνει και τον έχω δει, τα έργα θα φτάσουν κοντά στα 4,5 εκατομμύρια! Μαζί με τα χρήματα που θα πάρει ο ΟΑΚ…», σημείωσε ο Μαν. Κουριδάκης.

«Εμείς είμαστε έτοιμοι…» είπε ακόμα. «Ετοιμαζόμαστε ώστε να είναι επικαιροποιημένα τα τοπογραφικά μας, συνεργαζόμαστε με το Πολυτεχνείο και αν χρειαστεί θα συνεργαστούμε και με το Τεχνικό Επιμελητήριο προκειμένου να είμαστε πανέτοιμοι όταν θα έρθει η ώρα, που χρονικά το βλέπω μετά από 4 ή 5 μήνες, να μπορέσουμε να εντάξουμε και αυτά που θ’ αλλάξουν την όψη των υποδομών σε όλο το Νομό Χανίων», επεσήμανε ο κ. Κουριδάκης. «Μιλάμε δηλαδή γι’ αυτά που έχει υπογράψει ήδη η κυβέρνηση με τον ΟΑΚ, που είναι γύρω στα 4,5 εκατομμύρια και τα υπόλοιπα, εάν και εφόσον γίνουν, για ένα πακέτο συγκεντρωτικά 15.000.000 ευρώ! Θα τα διεκδικήσουμε, αυτή είναι εξάλλου η αποστολή μας και ελπίζω να πετύχουμε και σε αυτό το κομμάτι. Το πρώτο κομμάτι αρχίζει να υλοποιείται και θα υλοποιηθεί με τις μελέτες. Ολα τα υπόλοιπα θα τα παλέψουμε σιγά-σιγά και πιστεύω να τα καταφέρουμε. Το διακύβευμα είναι πολύ μεγάλο… Είμαστε σε ένα πάρα πολύ καλό δρόμο, ελπίζω να πάμε καλύτερα το 2021», τόνισε στις δηλώσεις του…

Παρακάτω ακολουθεί ο απολογισμός της διοίκησης του ΕΑΚ Χανίων για το 2020, αλλά και οι προοπτικές που υπάρχουν για το 2021 σε όλο το φάσμα των εγκαταστάσεων σε συνέχεια των δηλώσεων του προέδρου της διοίκησης:

«Aπολογισμός έργων και εργασιών του Ε.Α.Κ. ΧΑΝΙΩΝ για το απερχόμενο έτος 2020, καθώς και οι ευεργετικές προοπτικές τους.

Χρόνια πολλά! Καλή χρονιά σε όλους!

Σας ευχαριστούμε που ήρθατε στην συνέντευξη Τύπου με αφορμή τον απολογισμό έργων και εργασιών του Ε.Α.Κ. Χανίων για το απερχόμενο έτος 2020, καθώς και τις ευεργετικές προοπτικές τους.

Θεωρήσαμε αναγκαίο να σας διατυπώσουμε απ’ ευθείας τα επίμαχα έργα και τις προοπτικές τους

Αναλυτικότερα σας δηλώνουμε ότι, αποτελούν σε εξέλιξη:

1) Η ενεργειακή αναβάθμιση των πυλώνων φωτισμού του σταδίου Χανίων, όπου από την 1η/1/2021 θα πραγματοποιείται η κατάθεση προσφορών, ενώ την 1η/2/2021 θα γίνει η αποσφράγισή τους.

2) Η κατασκευή του προθερμαντηρίου, όπου από την 19η/1/2021 θα πραγματοποιείται η κατάθεση προσφορών, ενώ την 25η/1/2021 θα διενεργηθεί η αποσφράγισή τους.

3) Στο κολυμβητήριο έχει προγραμματιστεί η αποκοπή και αποκομιδή στεγάστρων των κολυμβητικών δεξαμενών 12,5μ. και 25μ., η εγκατάσταση φωτισμού και η διενέργεια συντήρησης των κτιριακών τους εγκαταστάσεων. Επιπλέον σας είναι γνωστό ότι, για το προαναφερόμενο έργο έχει περάσει η χρονική περίοδος των ενστάσεων των προσφορών του εν λόγω διαγωνισμού και επίκειται η υπογραφή του συμφωνητικού με τον ανάδοχο. Αναμενόμενη έναρξη του έργου αποτελεί η 20η Ιανουαρίου 2021, σύμφωνα με τις διατυπώσεις των αρμοδίων υπαλλήλων της Γ.Γ.Α./ΥΠ.ΠΟ.Α.

4) Η σύναψη μνημονίου συνεργασίας με Ο.Α.Κ. και η έναρξη μελετών κόστους 248.000 ευρώ. Εν προκειμένω οι μελέτες αφορούν την ενεργειακή αναβάθμιση όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων του Ε.Α.Κ. Χανίων, καθώς επίσης και την εξ ολοκλήρου συντήρηση -αντικατάσταση του ηλεκτρολογικού-μηχανολογικού και κτιριακού εξοπλισμού του κολυμβητηρίου.

Σας καταθέτουμε επίσης το πλαίσιο των αναλυτικών ενεργειών μας, που αφορούν εργασίες και προμήθειες ανά αθλητική εγκατάσταση:

Α. ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ “ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ”

1) Είναι σε εφαρμογή η προγραμματική σύμβαση με την περιφερειακή ενότητα Χανίων δαπάνης 126.000 ευρώ, για προμήθειες: α) στρώματος επί κοντώ β) ηλεκτρονικού πίνακος καλαθοσφαίρισης, γ) εργασιών συντήρησης παρκέ και δ) αλλαγή κουφωμάτων και υαλοπινάκων κλειστού γυμναστηρίου.

2) Εχουν πραγματοποιηθεί επισκευές και βαφές κερκίδων των ανοικτών γηπέδων καλαθοσφαίρισης και χειροσφαίρισης μετά επιμελημένης τοποθέτησης ογδόντα (80) καθισμάτων, καθώς και προμήθεια δύο νέων “μπασκετών”.

3) Κατασκευή-τοποθέτηση νέας μεταλλικής θύρας επί της οδού Ανδρέα Παπανδρέου, συνοδεία νέας πινακίδος μετά φωτισμού, καθώς και κατασκευή της μεταλλικής θύρας επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου.

4) Εφαρμογή γενικής συντήρησης και βαφές τσιμεντένιων κολώνων μετά κορνιζών της περιφερειακής περίφραξης του -σταδίου- επί της οδού Χαριλάου Τρικούπη.

5) Πλήρη συντήρηση μετά των αναγκαίων στοιχείων αντικατάστασης για την αποτελεσματική λειτουργία του ηλεκτρικού σταθμού και

6) Επίκειται η τοποθέτηση αισθητήρων ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Εργο χρηματοδοτούμενο από την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων ύψους περίπου 450.000 ευρώ.

Β. ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ

1) Εχει πραγματοποιηθεί η προμήθεια και η τοποθέτηση δύο (2) αλεξικέραυνων.

2) Η προμήθεια τερμάτων υδατοσφαίρισης και χρονομέτρων.

3) Η δαπάνη-προμήθεια τεσσάρων (4) πυλώνων μετά του αναγκαίου φωτισμού για την κολυμβητική δεξαμενή των 50μ.

4) Προμήθεια δεκαπέντε (15) πλακών αφής.

5) Η αγορά μηχανικής αντλίας.

6) Εργασίες-επισκευές μόνωσης και βαφές όλων των εσωτερικών χώρων του εν λόγω κέντρου και

7) Αντικατάσταση πολυκαρμπονικών.

Γ. ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟ

1) Συντήρηση των ξύλινων, μεταλλικών και κτιριακών εγκαταστάσεων του πήλινου στόχου.

2) Προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού.

3) Συντήρηση κτιριακών εγκαταστάσεων σταθερού στόχου στο 80%, που αφορά 3.000 m2

4) Συντήρηση – διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου και

5) Διαμόρφωση γηπέδου τοξοβολίας ολυμπιακών διαστάσεων 70μ. Για την ολοκλήρωση του προαναφερομένου γηπέδου υπολείπονται οι τοποθετήσεις των σκιάστρων στους βατήρες, επί της γραμμής βολής, καθώς και κάποιες μικρές, αλλά αναγκαίες, χωματουργικές παρεμβάσεις.

Δ. ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ

1) Εχουν ολοκληρωθεί οι μονώσεις οροφών και κλιμακοστασίων και

2) Εχει ολοκληρωθεί η συντήρηση – επαναλειτουργία δύο (2) θερμαντικών θαλάμων (σάουνες).       

Ε. ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Εχουν διοργανωθεί επίσης δραστηριότητες όπως:

1) Ο φιλικός αγώνας καλαθοσφαίρισης «εις μνήμη Θοδωρή Παπαγρηγοράκη».

2) Διενέργεια αιμοδοσίας και

3) Πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψης με εξειδικευμένη εισηγήτρια, προκειμένου να αναδειχθεί η αναγκαιότητα της ψυχολογικής υποστήριξης των αθλητών επί περιόδου της πανδημίας του κορωνοϊού.

Αξίζει να επισημανθεί ότι, τα προαναφερόμενα έργα αποτελούν ζητήματα ουσιαστικής και μείζονος σημασίας, αλλά και παροχής υπηρεσιών, στο πλαίσιο των καθημερινών και λειτουργικών αναγκών τού οικείου Ε.Α.Κ.

Μάκης Καρτσωνάκης

 

karta antonis garden

Rabona ad