Κορυφή για τον Γάλλο Λαγκάρντ στο Διεθνές τουρνουά της Παλαιόχωρας

Σκάκι | 23 Ιουλίου 2020, 14:47

Ο Γάλλος γκραν μετρ Μαξίμ Λαγκάρντ ανέβηκε στην κορυφή του 13ου Διεθνούς τουρνουά της Παλαιόχωρας, έπειτα από την επικράτησή του απέναντι στον γκραν μετρ Βλαντιμίρ Νεβεντνίσκι.

Επειτα από μία σκληρή “μονομαχία” που κράτησε πέντε ώρες ο Λαγκάρντ – που είναι και το νο 1 των αγώνων – “έσπασε” το απόλυτο σκορ του αντιπάλου του και ανέβηκε στην πρώτη θέση.

Αναλυτικά η Σκακιστική Ακαδημία Χανίων αναφέρει στην ενημέρωσή της για την πορεία του τουρνουά τα εξής:

Μετά από μία σκληρή μονομαχία που κράτησε πέντε ώρες ο Γάλλος GM Maxime Lagarde επικράτησε στο ντέρμπυ κορυφής επί του GM Nevednichy Vladimir σπάζοντας παράλληλα και το απόλυτο σκορ που είχε ο αντίπαλός του μέχρι τότε. Το αποτέλεσμα αυτό εξισορρόπησε και λίγο την κατάσταση στην κορυφή φέρνοντας στην πρώτη θέση με 5,5 βαθμούς τον Γάλλο παίκτη που είναι και το νο 1 των αγώνων. Στη δεύτερη θέση ισοβαθμούν οκτώ παίκτες και πάνω πάνω βλέπουμε τον πολυπρωταθλητή μας Χρήστο Μπανίκα που διεκδικεί παράλληλα και τον τίτλο του Πρωταθλητή Ελλάδος. Μαζί του ισοβαθμούν ο GM Klekowski M. (Πολωνία 2506), GM Plat V. (Τσεχία 2562), GM Nevednishy Vl (Ρουμανία 2531), GM Christiansen J-S. (Νορβηγία 2612), IM Mendonca L. (2470), IM Βλάχος Ανατόλ (Ελλάδα 2401), και ΙΜ Sochacki Chr. (Γαλλία 2401).

Bulmaga Irina Skaki
Η Μπουλμάγκα

Androni Konstantina Skaki
Η Ανδρώνη 

Στις γυναίκες προηγείται με τέσσερις βαθμούς η IM Bulmaga Irina (Ρουμανία 2440), 2η η WGM Unuk Laura (Σλοβενία 2365) με 3,5 βαθμούς και με τους ίδιους βαθμούς ισοβαθμούν η Ανδρώνη Κωνσταντίνα, Βοζινάκη Ανθή και Δρακάκη Άννα Μαρία που διεκδικούν και τον τίτλο της Πρωταθλήτριας Ελλάδος Γυναικών. 

Karavitaki Antonia Skaki
Η Α. Καραβιτάκη

Skaraki Georgia Skaki
Η Σκαράκη

Στις ειδικές κατηγορίες και κάτω των 16 ετών προηγείται ο Σπυρόπουλος Νίκος στα αγόρια και η Καραβιτάκη Ευαγγελία στα κορίτσια, κάτω των 14 ετών προηγείται ο Mendonca Leon στα αγόρια και η Καραβιτάκη Αντωνία στα κορίτσια, κάτω των 12 ετών ο Χαρτοφύλακας Σπύρος στα αγόρια και η Σκαράκη Γεωργία στα κορίτσια, κάτω των 10 ετών ο Οικονομόπουλος Φίλιππος στα αγόρια και η Κοντογιάννη Βασιλική στα κορίτσια. Στους βετεράνους προηγείται ο Φροσινός Γιάννης, 2ος ο Krause Helmut (GER) και 3ος ο Sloan Cecil (USA) 

Διοργανωτές των αγώνων είναι ο Δήμος Καντάνου Σελίνου με την Σκακιστική Ακαδημία Χανίων – ΣΑΜΑΡΙΑ με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Κρήτης και την Π.Ε. Χανίων. Το τουρνουά διεξάγεται με την αιγίδα της ΓΓΑ και του ΕΟΤ. Σημαντική είναι όμως και η στήριξη από τον Εμπορικό Σύλλογο και τον Σύλλογο ενοικιαζόμενων δωματίων Παλαιόχωρας, την ΗΛΕΚΤΩΡ, την AEGEAN που είναι ο επίσημος χορηγός Αερομεταφορών της ΣΑΧ, την ΣΥ.ΦΑΧ, τις ΠΙΣΙΝΕΣ Κρήτης, και το τουριστικό γραφείο STATUS.

 

karta antonis garden