Κορυφαίος στα Βαλκάνια ο Μίλτος Τεντόγλου

Στίβος | 7 Δεκεμβρίου 2022, 20:35

Με την τελετή βράβευσης των κορυφαίων αθλητών και αθλητριών των Βαλκανίων ολοκληρώθηκε το GALA και το συνέδριο της Βαλκανικής Ομοσπονδίας Στίβου που διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία ο ΣΕΓΑΣ.

KTEO Κρήτης

Η Αθήνα ήταν το επίκεντρο του Βαλκανικού και του Ευρωπαϊκού Στίβου καθώς κορυφαίοι παράγοντες βρέθηκαν στην Ελληνική πρωτεύουσα, με τον πρώην πρόεδρο της Βαλκανικής Ομοσπονδίας και τωρινό πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ντόμπρομιρ Καραμαρίνοφ και την οικοδέσποινα πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, οι οποίοι συντόνισαν τις εργασίες του συνεδρίου με τη συμμετοχή 22 εκπροσώπων Ομοσπονδιών.

Με κάθε επισημότητα, πραγματοποιήθηκε το GALA για την βράβευση της κορυφαίας γυναίκας αθλήτριας και του κορυφαίου άνδρα αθλητή του 2022 στα Βαλκάνια καθώς και οι ανερχόμενοι αστέρες σε Άνδρες και Γυναίκες τα ονόματα των οποίων έγιναν γνωστά στη διάρκεια της εκδήλωσης.

Κορυφαίοι αναδείχτηκαν:

➜ Ο Μίλτος Τεντόγλου, ο καλύτερος αθλητής των Βαλκανίων, Χρυσό μετάλλιο στον κλειστό στίβο (βελιγράδι), χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό (Μόναχο) και ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο (Γιουτζιν) στο άλμα σε μήκος. Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα έκανε την απονομή στον κορυφαίο αθλητή μας.

➜ Η Ιβάνα Βουλέτα (Σερβία), η καλύτερη αθλήτρια των Βαλκανίων, Χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο κλειστού στίβου (Βελιγράδι) και χρυσό στο Ευρωπαϊκό (Μόναχο) ενώ κατέκτησε το διαμάντι Diamant League στο άλμα σε μήκος. Την βράβευση έκανε ο προσωρινός Πρόεδρο της Βαλκανικής Ομοσπονδίας Σλόμπονταν Μπράνκοβιτς (Σερβία).

➜ Ο Ισμαήλ Νεζίρ (Τουρκία), ο καλύτερος ανερχόμενος αθλητής. Χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κ20 (Κάλι) 400μ. εμπόδια 48.14. Το έπαθλο απένειμε ο προσωρινός Πρόεδρος της Βαλκανικής Ομοσπονδίας και πρόεδρος της Τουρκικής Ομοσπονδίας Στίβου Φατίχ Σιντιμάρ (Τουρκία).

➜ Η Αντζελίνα Τόπιτς (Σερβία), η καλύτερη ανερχόμενη αθλήτρια, Χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκο Κ18 (Ιερουσαλήμ), Χάλκινιο στο Ευρωπαϊκό Γυναικών Μόναχο) και χάλκινο στο Παγκόσμιο Κ20 (Κάλι), ισοφάριση της καλύτερης επίδοσης στο άλμα σε ύψος Κ18 με 1.96μ. Την απονομή έκανε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ντόμπρομιρ Καραμαρίνοφ.

manolikakis

Rabona ad