Κοντονής: Κρούω τον κώδωνα του κινδύνου για τα στημένα στις ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ

Football League 14 Ιανουαρίου 2016, 22:09

Τη βούληση της κυβέρνησης έτσι ώστε να ξεκαθαρίσει το τοπίο σε ό,τι αφορά τον παράνομο στοιχηματισμό και ειδικότερα στο πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ τόνισε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής στο πλαίσιο ομιλίας του σε ημερίδα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με τίτλο: «Τυχερά παίχνια στην Ελλάδα της κρίσης: Οι οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις των τυχερών παιχνιδιών». 

Σύμφωνα με τον κ. Κοντονή, «την τελευταία περίοδο πληροφορούμαι από τα επίσημα έγγραφα ότι υπάρχει μια σειρά αναφορών των διεθνών ομοσπονδιών περί αυτού του προβλήματος. Και θα ήθελα να κρούσω τον κώδωνα του κινδύνου για άλλη μια φορά, ιδίως στις ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ, της δεύτερης εθνικής κατηγορίας, που εκεί κυρίως εντοπίζονται αυτά τα ζητήματα», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Αναλυτικά, ο Στ. Κοντονής είπε στην ομιλία του:

«Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τη διακυβέρνηση της χώρας δεν κλείσαμε τα μάτια στα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν τον αθλητισμό και ένα από αυτά είναι και ο στοιχηματισμός. Για το λόγο αυτό ήδη από τον Μάιο, που ψηφίστηκε ο νόμος 4326, στον οποίο διαλαμβάνονται και ρυθμίζονται διάφορα θέματα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου για πρώτη φορά υπάρχει διάταξη σε νομοθετικό κείμενο που ασχολείται με το πρόβλημα του παράνομου στοιχηματισμού. Δίνουμε τη δυνατότητα όχι μόνο της πληροφόρησης στον αρμόδιο για τον Αθλητισμό υπουργό, στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής και στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού να γνωρίζουν τι συμβαίνει με το παράνομο στοίχημα μέσα από την υποχρέωση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας να διαβιβάζει όλες τις εκθέσεις των διεθνών Ομοσπονδιών, οι οποίες ασχολούνται με το ζήτημα.

Αλλά δημιουργήσαμε και νομοθετήσαμε τη δυνατότητα της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού να παίρνει μέτρα όταν διαπιστώνει μέσα από αυτές τις εκθέσεις ότι κάτι παράνομο συμβαίνει με τη συμπεριφορά και τη στάση ορισμένων παραγόντων και ομάδων.

Δυστυχώς η συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση που ψηφίστηκε στη 13η Μαΐου του προηγούμενου έτους δεν απέτρεψε αρκετούς από το να συνεχίζουν αυτή την τακτική, την τακτική δηλαδή των στημένων αγώνων.

Την τελευταία μάλιστα περίοδο πληροφορούμαι από τα επίσημα έγγραφα ότι υπάρχει μια σειρά αναφορών των διεθνών ομοσπονδιών περί αυτού του προβλήματος. Και θα ήθελα να κρούσω τον κώδωνα του κινδύνου για άλλη μια φορά, ιδίως στις ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ, της δεύτερης εθνικής κατηγορίας, που εκεί κυρίως εντοπίζονται αυτά τα ζητήματα.

Η Πολιτεία θα είναι αμείλικτη με αυτά τα ζητήματα, με αυτά τα φαινόμενα. Γιατί νοθεύουν τον αθλητισμό, όχι μόνο δημιουργούν ένα κλίμα σήψης και διαφθοράς, αλλά προσβάλλουν το ίδιο το αθλητικό πνεύμα και πάνω απ’ όλα τους Έλληνες φιλάθλους, οι οποίοι προσέρχονται στα γήπεδα για να παρακολουθήσουν έναν αγώνα και εκ των υστέρων μαθαίνουν ότι όλα αυτά που παρακολουθούσαν ήταν μια κακοστημένη επιχείρηση.

Επομένως θέλω να σας πω ότι το πρόβλημα είναι υπαρκτό, είναι σοβαρό, παίρνει διαστάσεις γιατί τα κέρδη είναι μεγάλα και όπου είναι μεγάλα ανοίγει η όρεξη σε πάρα πολλούς να συμπράξουν σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση, αλλά είναι και δεδομένη η απόφαση της κυβέρνησης να τοποθετηθεί κατά τρόπο αμείλικτο και να πάρει μέτρα, τα οποία όχι μόνο έχουν νομοθετηθεί, αλλά θα συνεχίσουμε να νομοθετούμε για να εξοπλίσουμε το νομοθετικό οπλοστάσιο με όλες τις δυνατότητες παρέμβασης. Σε αυτή την κατεύθυνση, λοιπόν, τα πορίσματα της ημερίδας σας τα περιμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και θα μας βοηθήσουν».

Estrella
Auto KCS
Minetta Car Pack
xoriatiko
Papantonakis Cards

Rabona ad