Κωνσταντοπούλου: Να φθάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται

Ποδόσφαιρο Γυναικών | 2 Ιανουαρίου 2021, 19:27

Για την καραντίνα, για το γυναικείο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, για την ομάδα της (Εργοτέλη), αλλά και για τα μελλοντικά της σχέδια μίλησε η Πόπη Κωνσταντοπούλου.

Η 22χρονη Θεσσαλονικιά διεθνής παίκτρια του Εργοτέλη παραχώρησε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην εξειδικευμένη Facebook σελίδα “Ματιές στο Γυναικείο Ποδόσφαιρο”. Αναλυτικά όσα είπε στον Ηλία Σχορτσανίτη

Πως έγινε η πρώτη σου επαφή με τη μπάλα;

«Από την ηλικία των τεσσάρων χρόνων είχα πολύ αδυναμία στον αδερφό μου, ήθελα να βρίσκομαι πάντα δίπλα του και να τον ακολουθώ σε ότι κάνει. Ο ίδιος έπαιζε ποδόσφαιρο από πολύ μικρή ηλικία και ξεκίνησα κι εγώ μαζί του. Ήταν αποκλειστικά δική μου απόφαση.»

Πριν τον ερχομό σου στον Εργοτέλη σε ποιες ομάδες αγωνίστηκες;

«Από τα τέσσερα μέχρι τα δέκα μου χρόνια έπαιζα μπάλα με αγόρια και αργότερα πήγα στις ακαδημίες γυναικών του ΠΑΟΚ για πέντε χρόνια, ενώ φόρεσα και το εθνόσημο με την Εθνική Κορασίδων για δύο σεζόν. Επίσης, φόρεσα την φανέλα του Αγροτικού Αστέρα και της ιταλικής ομάδας Asd Calsio Pomigliano και τώρα ανήκω στο έμψυχο δυναμικό του Εργοτέλη.»

Τι συμβολίζει για σένα η “Στρογγυλή Θεά”;

«Για μένα η “Στρογγυλή Θεά” συμβολίζει πολλά σπουδαία γεγονότα, βρίσκεται στην καθημερινότητά μου εδώ και πολλά χρόνια και σκοπεύω να παραμείνει για πολλά ακόμη.»

Τα κορίτσια ανταγωνίζονται τα αγόρια στο άθλημα αυτό; Κατά τη δική σου γνώμη επικρατούν προκαταλήψεις;

«Το άθλημα είναι ανταγωνιστικό έως την ηλικία των 13-14 χρόνων, λόγω της φυσικής δύναμης και ταχύτητας που διαθέτουν τα αγόρια. Πάντα υπήρχε και θα υπάρχει προκατάληψη, θεωρώ όμως ότι τα τελευταία χρόνια δεν είναι τόσο έντονη.»

Πόπη Κωνσταντοπούλου

Πως βιώνεις την αδράνεια 10 μηνών μακριά από τα γήπεδα; Οι συνέπειες που μπορεί να υπάρξουν σε προσωπικό και ομαδικό επίπεδο;

«Σίγουρα για έναν αθλητή να βρίσκεται εδώ και 10 μήνες μακριά από την ενεργό αγωνιστική δράση, είναι κάτι που δεν το φαντάστηκα ποτέ! Παρόλα αυτά προσπαθώ να διατηρώ την φυσική μου κατάσταση με κάθε τρόπο.»

Πόσο είναι εφικτό να ολοκληρωθούν τα γυναικεία πρωταθλήματα;

«Κατά την άποψη μου δεν είναι εύκολο σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα να ολοκληρωθούν τα γυναικεία πρωταθλήματα. Είμαστε σε αναμονή για τις εξελίξεις.»

Τι προτείνεις στα νέα κορίτσια, ώστε να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο και ακόμη διστάζουν; Οι προσωπικές σου εμπειρίες από το εξωτερικό και οι διαφορές σε σύγκριση με την Ελλάδα;

«Όσον αφορά το εξωτερικό έζησα πέντε χρόνια στην Αμερική, αλλά όπως προανέφερα αγωνιστικά και με μία ιταλική ομάδα, σίγουρα τα πράγματα είναι πιο οργανωμένα, με καλύτερες εγκαταστάσεις. Το γυναικείο ποδόσφαιρο είναι επαγγελματικό και έχει μεγάλη αναγνωρισιμότητα με αποτέλεσμα να υπάρχει μέλλον με σκληρή προπόνηση, ώστε να φθάσεις εκεί που επιθυμείς.

Αντιθέτως στην Ελλάδα τα περισσότερα κορίτσια που θέλουν να ασχοληθούν επαγγελματικά, αναζητούν την τύχη τους στο εξωτερικό, διότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει ο επαγγελματισμός τουλάχιστον ακόμη. Μοναδική τους λύση και να κάνουν ένα βήμα παραπάνω για τον εαυτό τους, αλλά και να πετύχουν τον στόχο τους.»

Όλοι μιλούν για την περιβόητη κανονικότητα. Πιστεύεις ο τρόπος ζωής θα είναι διαφορετικός για αρκετούς μήνες ακόμα;

«Ελπίζω ότι σύντομα όλος ο κόσμος θα επιστρέψει στους κανονικούς ρυθμούς, αλλά και αυτό να μην γίνει, θεωρώ ότι έχουμε συνηθίσει να ζούμε υπό την σκιά της πανδημίας.»

Φετινός στόχος του Εργοτέλη;

«Στόχος της ομάδας μας είναι να φθάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται, καθώς διαθέτουμε ένα δυνατό σύνολο και ο απολογισμός στο τέλος της χρονιάς θα είναι θετικός.»

Κλείνοντας, Πόπη θα ήθελα και μία ευχή με αφορμή το νέο έτος 2021:

«Εύχομαι σε όλο τον κόσμο υγεία πάνω απ’ όλα και το ξεκίνημα της Νέας Χρονιάς να είναι η αφετηρία μιας δημιουργικής εποχής για όλους τους τομείς της καθημερινής μας ζωής! Τέλος, εύχομαι ο κάθε συνάνθρωπος μας ότι στερήθηκε το 2020, να το βρει το 2021!»

Estrella
ELA Taverna
Digital Print Shop
AO CHANIA
Crepaland Greece

Rabona ad