Κονδύλι 1.360.000 ευρώ για το Ναυταθλητικό Σούδας

Σπορ 21 Ιανουαρίου 2021, 11:25

Μια σημαντική είδηση για την αναβάθμιση του Ναυταθλητικού Κέντρου Σούδας δίνει στη δημοσιότητα ο Δήμος Χανίων. Ειδικότερα, εγκρίθηκαν έργα 1.360.000 ευρώ.

Τα έργα που αφορούν το Ναυταθλητικό Κέντρο Σούδας είναι στο πλαίσιο της ενεργειακής αναβάθμισης των εγκαταστάσεων. Πρόκειται για χρήματα που έχουν εγκριθεί από το επιχειρησιακό πρόγραμμα της Περιφέρειας Κρήτης για παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας στα δημόσια κτίρια.

Η σχετική αναφορά που κάνει ο Δήμος Χανίων έχει ως εξής:

Νέες χρηματοδοτήσεις ύψους 1.660.000 ευρώ για σημαντικά έργα στον Δήμο Χανίων

Δύο σημαντικά έργα ενεργειακής αναβάθμισης στον Δήμο Χανίων, εγκρίθηκαν από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Κρήτης, για παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας στα δημόσια κτίρια.

Μια σημαντική λοιπόν προοπτική παρουσιάζεται για τον αθλητισμό της Σούδας.

Σύμφωνα με τον οριστικό πίνακα αξιολογημένων προτάσεων για την συμμετοχή των Δήμων της Κρήτης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Κρήτη 2014-2020”, εγκρίθηκε η σημαντική χρηματοδότηση για παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης στον Δήμο Χανίων, συνολικού ύψους 1.660.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, για την ενεργειακή αναβάθμιση του Ναυταθλητικού Κέντρου Σούδας του Δήμου Χανίων, εξασφαλίστηκαν 1.360.000 ευρώ και για την ενεργειακή αναβάθμιση του νηπιαγωγείου Αγίας Μαρίνας του Δήμου Χανίων, εξασφαλίστηκαν 300.000 ευρώ.

Με τη σημαντική αυτή εξέλιξη, δρομολογούνται χρόνιες αναγκαίες παρεμβάσεις στα εν λόγω κτίρια, όπου θα αναβαθμίσουν την ποιότητα χρήσης τους και θα βελτιώσουν το ενεργειακό αποτύπωμα του Δήμου Χανίων.

Σημειώνεται ότι στο συγκεκριμένο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Κρήτη” 2014-2020  ο Δήμος Χανίων συμμετείχε με τις παραπάνω δύο προτάσεις που έγιναν δεκτές και οι δύο, συγκεντρώνοντας, μάλιστα, υψηλή βαθμολογία μέσα στις πρώτες θέσεις στον πίνακα κατάταξης.

karta antonis garden