Κολυμβητήρια στα Χανιά: Ο χρόνος και ο… Θεός θα φανερώσουν τις εξελίξεις

Υγρός στίβος 4 Ιουνίου 2021, 17:52

Ο χρόνος φαίνεται ότι θα φανερώσει τις αλλαγές που προορίζονται στα δύο μεγάλα έργα, τα οποία έχουν εξαγγελθεί στα Χανιά σχετικά με τα κολυμβητήρια.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του athlitiko αυτή τη στιγμή τα ζητήματα που αφορούν τις δύο εγκαταστάσεις, στις περιοχές της Νέας Χώρας και στο Ακρωτήρι, συνοψίζονται ως εξής:

• Για το ζήτημα με τον εργολάβο, όπως προκύπτει κατά την αφαίρεση των σκέπαστρων από τις δύο πισίνες των 25 και 12,5 μέτρων, ο μηχανικός διαπίστωσε ότι υπάρχουν νέα προβλήματα για τα οποία θα έπρεπε να ενημερωθεί η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Κοινώς, αφαιρώντας ο μηχανικός τα σκέπαστρα διαπίστωσε κενά και νέες εργασίες που θα έπρεπε να γίνουν. Το γεγονός αυτό καθυστέρησε έτσι τις διαδικασίες, αφού προείχε ν’ αναλάβει τις σχετικές εγκρίσεις ο εργολάβος για να μπορέσει να συνεχίσει και να ολοκληρώσει τα έργα. Βάσει και των σχετικών επισημάνσεων, που έγιναν απ’ τον πρόεδρο του ΕΑΚ Χανίων, Μανώλη Κουριδάκη, εκτιμάται ότι μέσα στις επόμενες ενδεχομένως 10-15 ημέρες ο εργολάβος θα έχει ολοκληρώσει τις εργασίες που είναι ακόμα να γίνουν στο χώρο που βρίσκονται οι δύο μικρές κολυμβητικές δεξαμενές και επίσης θα έχει τοποθετήσει τους πυλώνες φωτισμού στην μεγάλη (50άρα) πισίνα.

• Για το ζήτημα με την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ ΓΓΑ και ΟΑΚ, όπως προκύπτει από τις εξελίξεις, γραφειοκρατικό ζήτημα έχει σταθεί εμπόδιο προκειμένου να έχει υπογραφεί μέχρι σήμερα η προγραμματική και ν’ αρχίσουν να τρέχουν οι μελέτες για την ολική ανακατασκευή του κολυμβητηρίου… Για το θέμα αυτό φαίνεται να μην υπάρχει γενικότερα κάποια ευρεία πληροφόρηση όπως άλλωστε προκύπτει. Σε κάθε περίπτωση, το ζήτημα πρόκειται να συζητηθεί εντός των ημερών στην τεχνική υπηρεσία της ΓΓΑ για το πώς θα προχωρήσει και ειδικότερα θα ξεμπερδέψει, με την πληροφόρηση ή την… προσδοκία ν’ αναφέρει ότι θα προκύψει λύση. Αυτή τη στιγμή πάντως δεν έχει υπογραφεί η προγραμματική και δεν ξεκαθαρίζεται και πότε θα ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία…

• Για το ζήτημα της υπογραφής της προγραμματικής μεταξύ Πολυτεχνείου Κρήτης και ΓΓΑ, εκεί τα πράγματα φαίνεται ότι βρίσκονται σ’ ένα καλύτερο επίπεδο. Οι πληροφορίες συγκεκριμένα αναφέρουν ότι είναι θέμα χρόνου να πέσουν οι υπογραφές και ως εκ τούτου ν’ ακολουθήσει η επικαιροποίηση των μελετών για την αποκατάσταση των ζημιών στο κολυμβητήριο, αλλά και τη δημιουργία του αθλητικού κέντρου που έχει εξαγγείλει ο υφυπουργός αθλητισμού.

Το σίγουρο είναι πως μέχρι σήμερα καταγράφονται όπως αποδεικνύεται, πολύ μεγάλες καθυστερήσεις και για τα δύο μεγάλα αθλητικά έργα που να γίνουν στα Χανιά. Η πληροφόρηση από την άλλη δηλώνει αυτή τη στιγμή πως η δρομολόγηση για τα έργα που είναι να γίνουν στα Χανιά έχει συντονιστεί και δεν έχει αφεθεί στο έλεος της, όπως τουλάχιστον αφήνεται πολλές φορές να εννοηθεί… Μένει να φανεί ποια θα είναι η εξέλιξη που θα καταγραφεί εντός των ημερών.

Mάκης Καρτσωνάκης

karta antonis garden
JoyMachine

Rabona ad