Κολυμβητήρια Χανίων και Ακρωτηρίου: Οι εξελίξεις

Υγρός στίβος 18 Ιανουαρίου 2021, 19:44

Με την παρουσία μηχανικών και την εν γένει αυτοψία στελεχών του ΟΑΚ στο κολυμβητήριο Χανίων έχει ξεκινήσει η διαδικασία που αφορά τις μελέτες.

Παρότι μέχρι σήμερα δεν έχει υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση μεταξύ του υφυπουργείου Αθλητισμού και του ΟΑΚ προκειμένου ο Οργανισμός να πάρει και με τη βούλα την έγκριση για να ξεκινήσει τη δρομολόγηση των μελετών για την πλήρη και ολική ανακατασκευή του κολυμβητηρίου, ο ΟΑΚ αυτός καθαυτός φαίνεται να έχει ξεκινήσει να “εργάζεται” πάνω σε αυτό το κομμάτι και να απασχολείται σχετικώς.

Αυτό που αντιλαμβάνονται στον ΟΑΚ είναι πως η διαδικασία των μελετών είναι μια σύνθετη υπόθεση, όμως η γενικότερη πεποίθηση που υπάρχει, είναι πως το συντομότερο από τη στιγμή που θα υπογραφεί η προγραμματική, οι μελέτες θα “τρέξουν” χωρίς προβλήματα και θα εκτελεστούν όλες.

Τώρα, αναφορικά με τις εξελίξεις με το κολυμβητήριο Ακρωτηρίου, το πρώτο πράγμα που ενδιαφέρει, είναι να συνεδριάσει καταρχήν η σύγκλητος του Πολυτεχνείου προκειμένου να γίνει και η σχετική διαβούλευση για την απάντηση που θα δοθεί προς τη ΓΓΑ για την παραχώρηση του χώρου που περιλαμβάνει εκτός από το κολυμβητήριο και κάποια ακόμη στρέμματα, τα οποία θα μπορέσουν να φιλοξενήσουν το αθλητικό και πολιτιστικό πάρκο όπως έχει δηλώσει ο κ. Αυγενάκης.

Το ερώτημα δε που προκύπτει, είναι τι ακριβώς εννοεί ο υφυπουργός Αθλητισμού με αυτή την πρόταση που έχει καταθέσει και τι περαιτέρω ουσιαστικά θα μπορούσε να δημιουργηθεί στον υπάρχοντα χώρο, περιμετρικά προφανώς του κολυμβητηρίου. Μέχρι στιγμής δηλαδή δεν έχουν δοθεί διευκρινίσεις για το τι επιπλέον μπορεί να κατασκευαστεί και τι αθλητισμό συγκεκριμένα θα εξυπηρετούν τα όποια έργα αποφασιστεί να γίνουν.

Σε κάθε περίπτωση, η υπογραφή της προγραμματικής και η συνεδρίαση της συγκλήτου θα καταδείξουν προσεχώς περισσότερα…

Μάκης Καρτσωνάκης

karta antonis garden