Κολακευτικά λόγια και ευχές σε Παράσχο από την Καβάλα!

Πλατανιάς | 1 Μαρτίου 2017, 13:01

Την αγάπη της για τον Γιώργο Παράσχο εκδηλώνει η ιστορική Καβάλα μέσω της επίσημης σελίδας της στο facebook, με αφορμή την πρόσφατη συμπλήρωση 500 παιχνιδιών στην Α’ Εθνική από τον προπονητή του Πλατανιά.

Οι “Αργοναύτες” αναφέρονται με περηφάνια στο επιτυχημένο πέρασμά του από την ομάδα τους, που επί των ημερών του έφτασε μία… ανάσα από την Ευρώπη! Ο πολύπειρος προπονητής είχε αναλάβει τον ΑΟΚ στη Β’ Εθνική και… σπάζοντας όλα τα κοντέρ –όπως αναφέρει κι η επίσημη σελίδα της ομάδας- κατέκτησε το πρωτάθλημα και την άνοδο στην Α’ Εθνική. Εκεί με εκπληκτική πορεία η Καβάλα έφτασε μία… ανάσα από το όνειρο της Ευρώπης.

«Ο Γιώργος Παράσχος αγάπησε και αγαπήθηκε στην Καβάλα, πιτσιρικάδες τότε του ζητούσαμε να βγούμε μια φωτογραφία και τον βλέπαμε να κοκκινίζει, ως άνθρωπος χαμηλών τόνων που ήθελε να προβάλλεται μόνο μέσω της δουλειάς του!» αναφέρει μεταξύ άλλων η σχετική δημοσίευση, που εύχεται μία ημέρα να ξαναβρεθεί στην ομάδα ο τεχνικός ηγέτης της χανιώτικης ομάδας.

Parasxos Kavala1

Αναλυτικά η σχετική ανάρτηση στη σελίδα του ΑΟΚ:

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΡΑΣΧΟΣ

Τις 500 συμμετοχές στην Α’ Εθνική κατηγορία έφτασε ο έμπειρος τεχνικός, ο οποίος ανεδείχθη όταν το 1995 η διοίκηση του ΑΟΚ τον προσέλαβε στην Β’ Εθνική. Εκείνη την χρονιά η ομάδα μας έσπασε όλα τα κοντέρ, έφτασε τους 70 βαθμούς και κατέκτησε το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Την επόμενη χρονιά και πάλι με τον Γ.Παράσχο στον πάγκο (ντεμπούτο στην Α’ Εθνική 8/9/1996 ΑΟΚ-ΑΕΚ 1-1), έφτασε μια ανάσα από το τρελό μας όνειρο… την Ευρωπαϊκή συμμετοχή (16Ν-7Ι-11Η). Μια χρονιά αξέχαστη, που μπορεί να ξεκίνησε με 3 βαθμούς στις 5πρώτες αγωνιστικές, όμως λίγο το …χέρι του Ράμπο που έδωσε την σπίθα (Καβάλα-Ηρακλής 1-0), λίγο το ταλέντο των παικτών, του προπονητή και η στήριξη της διοίκησης, και φτάσαμε να κάνουμε ευρωπαϊκά όνειρα παρέα με τους Λέσεκ Πις, Χέρναγκλ, Σουκασιάν, Παπανδρέου, Μάλλιο, Καλλιμάνη, Αργυρίου, Βακιρτζή, Μίτεφ, Πεγκλή, Αθανασιάδη, Σίμοβιτς κ.α. .Στο τέλος της χρονιάς, ο Γ.Παράσχος αποχώρησε από τον ΑΟΚ,για να επανέλθει στα μέσα της περιόδου 1999-2000, χωρίς όμως να καταφέρουμε να μείνουμε στην Α’ Εθνική (25 αγώνες, 7Ν-4Ι-14Η).

Ο Γιώργος Παράσχος αγάπησε και αγαπήθηκε στην Καβάλα, πιτσιρικάδες τότε του ζητούσαμε να βγούμε μια φωτογραφία και τον βλέπαμε να κοκκινίζει, ως άνθρωπος χαμηλών τόνων που ήθελε να προβάλλεται μόνο μέσω της δουλειάς του! Ξεκίνησε λοιπόν την μεγάλη του πορεία από εδώ και ποτέ δεν ξέρεις, μπορεί μια μέρα να τον ξαναδούμε… άλλωστε ξέρουμε ότι δεν μας ξέχασε και πάντα μιλάει με τα καλύτερα λόγια για την πόλη και την ομάδα μας… Να τις χιλιάσεις Γιώργο Παράσχο!

Estrella
Auto KCS

Rabona ad