Κοινή προετοιμασία με Γναφάκη η Βασιλείου

Στίβος | 23 Νοεμβρίου 2022, 19:17

Κοινή προετοιμασία με τη Δήμητρα Γναφάκη στο υψόμετρο της Σιέρα Νεβάδα έκανε η Ειρήνη Βασιλείου και πλέον στρέφει την προσοχή της στους αγώνες της χειμερινής περιόδου.

KTEO Κρήτης

Η Ηρακλειώτισσα αθλήτρια, που “έχασε” το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου λόγω κορωνοϊού, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ για την πορεία της προετοιμασίας της και τους στόχους της νέας χρονιάς.

Αναλυτικά όσα είπε η Ειρήνη Βασιλείου:

«Τις δύο τελευταίες ημέρες προετοιμασίας είχε αρκετό χιόνι ωστόσο δεν είχαμε πρόβλημα, καθώς το κλειστό γυμναστήριο μεταξύ άλλων διέθεσε και μια ευθεία 100 μέτρων.

Το μόνο αρνητικό στο προπονητικό κέντρο ήταν το φαγητό, το οποίο δεν ήταν πολύ ποιοτικό με αποτέλεσμα να μην τρώμε όσο καλά θα θέλαμε.

Η κοινή προετοιμασία με την Δήμητρα (σ.σ. Γναφάκη) ήταν πολύ καλή, μας βοήθησε και τις δύο και παράλληλα περάσαμε καλά, σε ένα μέρος όπου υπάρχει μόνο το προπονητικό κέντρο.

Η προετοιμασία πήγε πολύ καλά, καθώς βγήκε ο όγκος προπόνησης που θέλαμε. Στην ουσία στο υψόμετρο κάναμε τη γενική προπόνηση που αφορά στα πολλά χιλιόμετρα που βάζουμε στην αρχή της χρονιάς.

Φέτος ξεκίνησα πολύ σταδιακά την προετοιμασία, καθώς ταλαιπωρήθηκα αρκετά από τον covid-19. Θα μπω στους αγώνες του χειμώνα με στόχο τη συμμετοχή μου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Κωνσταντινούπολης.

Από εκεί και πέρα υπάρχει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων και το Παγκόσμιο ανοιχτού, διοργανώσεις στις οποίες θέλω να συμμετάσχω. Η προσοχή είναι επικεντρωμένη στα 400 μέτρα, ωστόσο θα κάνω κάποιες εμφανίσεις και στα 800 μέτρα.

Θεωρώ πως είμαι σε θέση να τρέξω γρηγορότερα από το περσινό 2.06. Τα 800 μέτρα είναι ένα αγώνισμα που απαιτείται να έχεις κάποιες κούρσες στα πόδια σου για να μπορέσεις να τρέξεις σε επιδόσεις που σε αντιπροσωπεύουν.»

manolikakis

Rabona ad