ΚΟΕ: Ανοίξτε και τα κλειστά κολυμβητήρια

Υγρός στίβος 15 Φεβρουαρίου 2021, 16:58

Αίτημα προκειμένου μετά τ' ανοιχτά ν’ ανοίξουν και τα κλειστά κολυμβητήρια απευθύνει η Κολυμβητική Ομοσπονδία.

Οπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, η απόφαση που ελήφθη μετά την τελευταία ΚΥΑ δημιουργεί ανισότητες με το να επιτρέπεται το άνοιγμα των ανοικτών κολυμβητηρίων και όχι -για την ώρα- των κλειστών.

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Η ΚΟΕ για την άδεια χρήσης των Ανοιχτών Κολυμβητηρίων

Σχετικά με την ΚΥΑ (ΦΕΚ Β’ 586, 13.2.2021), για την άδεια χρήσης των Ανοιχτών Κολυμβητηρίων από 15.2.21 και κατ’ επέκταση των προπονήσεων σ’ αυτά για αθλητές άνω των 15 ετών (γενν. 2006) όπως διευκρινίστηκε, η ΚΟΕ χαιρετίζει την απόφαση της ΓΓΑ, η οποία και αποτελεί μέρος των κατ’ επανάληψη αιτημάτων της Ομοσπονδίας το τελευταίο τρίμηνο της καραντίνας λόγω covid – 19, για λειτουργία όλων των Κολυμβητηρίων.

Το γεγονός όμως ότι, πάρα πολλά Σωματεία δεν έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν ανοιχτά κολυμβητήρια, αλλά μόνον κλειστά, δημιουργεί ανισότητες, σύμφωνα με το σκεπτικό της τελευταίας ΚΥΑ.

Η ΚΟΕ κάνει εκ νέου έκκληση, στο πλαίσιο πάντοτε της ίσης μεταχείρισης των σωματείων, να δοθεί η δυνατότητα χρησιμοποίησης και των κλειστών Κολυμβητηρίων για τα σωματεία, με τους αυστηρούς όρους και προϋποθέσεις πάντοτε, που προβλέπουν τα σχετικά υγειονομικά πρωτόκολλα.

Αυτό θα συμβάλει τα μέγιστα στην πλήρη ενεργοποίηση ολόκληρου του δυναμικού των αθλημάτων μας, χωρίς εξαιρέσεις, μετά την παρατεταμένη αποχή από την προπονητική και αγωνιστική δράση και τις σοβαρές επιπτώσεις που αυτή επιφέρει.

 

karta antonis garden