ΧΑΝΙΑ

Η απόφαση "κλειδί" των μπαράζ και η "16η θέση" για τα Χανιά στη Σούπερ Λιγκ

Η διεξαγωγή ή όχι -όπου το πιθανότερο είναι πως δείχνει αδύνατο να διεξαχθεί- του αγώνα μπαράζ μεταξύ Ξάνθης-Απόλλωνα Σμύρνης, έρχεται να αποτελεί το "κλειδί" για τις οριστικές εξελίξεις σχετικά με την αναδιάρθρωση στη Σούπερ Λιγκ.

Τα τελευταία 24ωρα έρχεται στο προσκήνιο η αντίδραση που ουσιαστικά υπάρχει, κυρίως από την Ξάνθη, αλλά προς την ίδια πλευρά τάσσεται και ο Απόλλων Σμύρνης για τη μη διεξαγωγή αυτού καθαυτού του διπλού αγώνα μπαράζ.

Προφανώς, όπως από την πρώτη στιγμή είχε κιόλας διαφανεί, η διεξαγωγή του μπαράζ ήταν μη εφικτή, έχοντας παρέλθει ο χρόνος που αρχικά είχε οριοθετηθεί για την πραγματοποίηση του. Εν ολίγοις, η ΕΠΟ όπως είναι γνωστό είχε δώσει διορία μέχρι τις 2 Αυγούστου για να γίνουν αυτά τα δύο παιχνίδια, κάτι που είναι αδύνατο να συμβεί… Οι τελευταίες πληροφορίες από την άλλη αναφέρουν ότι η ΕΠΟ σκοπεύει να επιμηκύνει με απόφαση της το χρόνο για την ολοκλήρωση της σεζόν και αυτό έχει να κάνει περισσότερο με το Κύπελλο Ελλάδος, όπου ο τελικός ανάμεσα σε ΑΕΚ-Ολυμπιακό έχει προγραμματιστεί για τις 30 Αυγούστου. Από την άλλη, είναι και το διπλό παιχνίδι μπαράζ που έρχεται πλέον στο προσκήνιο, αλλά και που για τη διεξαγωγή του οριστικά θα αποφανθεί η Εκτελεστική Επιτροπή.

Επί της ουσίας, το σενάριο που αφορά τα Χανιά είναι να κριθεί για ευνόητους λόγους αδύνατο να διεξαχθεί το παιχνίδι μεταξύ Ξάνθης-Απόλλωνα Σμύρνης, επομένως από τη στιγμή που είναι αδύνατο να υπάρχουν 15 ομάδες τη νέα περίοδο στη Σούπερ Λιγκ, να προκύψει η άνοδος και των Χανίων ως τριταθλήτρια της Σούπερ Λιγκ 2 προκειμένου να γίνουν 16 στο πρωτάθλημα της νέας περιόδου! Ζήτημα βέβαια δημιουργείται και με τον Πανιώνιο, αλλά οι εξελίξεις φαίνεται να είναι οριστικές σχετικά με τον υποβιβασμό του. Παρ' όλα αυτά, τη Δευτέρα είναι προγραμματισμένο το ΔΣ στη Σούπερ Λιγκ 1 όπου μεταξύ άλλων θα επικυρωθούν και οι θέσεις από την 7η έως τη 14η.

Σε κάθε περίπτωση, αυτή ουσιαστικά είναι η εξέλιξη, το νέο δεδομένο που δημιουργείται και που φαίνεται να έχει σοβαρές πιθανότητες να λάβει σάρκα και οστά. Μετά απ’ όλα αυτά, αποκτούν ακόμα περισσότερο ενδιαφέρον οι δηλώσεις που πρόκειται να παραχωρήσει στη συνέντευξη Τύπου που έχει προγραμματίσει για την προσεχή Τρίτη, ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Χανιά, Αντώνης Ροκάκης... Επίσης να σημειωθεί ότι οι πιέσεις σε πολιτικό επίπεδο είναι πλέον μεγάλες, ενδεχομένως έχοντας πάρει το μήνυμα για τη στάση που πρέπει να κρατήσει το πολιτικό προσωπικό του Νομού.

Με την ευκαιρία, σημειώνουμε πως από την πρώτη στιγμή αυτό ήταν και το πιο εφικτό σενάριο, η λύση που μεταξύ άλλων "πρόκριναν" και τα Χανιά, να γίνουν 16 οι ομάδες (πέφτει ο Πανιώνιος, ανεβαίνουν τρεις) στη Σούπερ Λιγκ, αφού δεν θα μπορούσαν να είναι 18. Το athlitiko από την πρώτη στιγμή στάθηκε σε αυτό το ενδεχόμενο και τα ρεπορτάζ φαίνεται να επιβεβαιώνονται απόλυτα.

Μάκης Καρτσωνάκης

karta antonis garden