ΧΑΝΙΑ

Βοσνιάδης: Να είμαστε σοβαροί από το 1' έως το 90'

Στη σοβαρότητα που πρέπει να δείχνει η ομάδα του σε κάθε παιχνίδι, από την αρχή μέχρι το τέλος, στάθηκε στις δηλώσεις του ο Αλέκος Βοσνιάδης.

Αιτία για την τοποθέτηση του έμπειρου προπονητή αποτέλεσε το γκολ που δέχθηκε η ομάδα του στην τελευταία φάση του αγώνα. Ο τεχνικός των "μπλε" αναφέρθηκε και στην παρουσία του κόσμου και το γεγονός ότι για πρώτη φορά επί θητείας του ένιωσε ότι υπήρχε παλμός στην κερκίδα. 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του έχουν ως εξής: «Μία ακόμη νίκη για εμάς, αρχίζουμε και εκμεταλλευόμαστε πλέον την έδρα μας. Με καλή παρουσία σε όλο σχεδόν το παιχνίδι, μόνο θα εξαιρέσω το διάστημα 46 με 60-65, που δεν είχαμε κατοχή μπάλας. Κατά τ' άλλα λειτούργησαν όλα όπως έπρεπε, είχαμε απόλυτη ισορροπία γι' αυτά τα παιχνίδια και στο επιθετικό μας κομμάτι και στο αμυντικό και κάναμε πολλές τελικές. Κάποια στιγμή πρέπει να βάζουμε πιο εύκολα γκολ και το κυριότερο να μη χαλαρώνουμε ποτέ και να δεχόμαστε γκολ στο 90', όπως δεχθήκαμε στο 93'. Είμαστε μία ομάδα η οποία θα πρέπει να είναι σοβαρή από το 1' μέχρι το 90' και όσο πάει το παιχνίδι και αυτός είναι πλέον ο σκοπός μας. Να έχουμε και καλή παρουσία και το κυριότερο να είμαστε μία σοβαρή ομάδα και να μην έχουμε αυξομειώσεις στην απόδοσή μας και βάσει του αντιπάλου. Οι σοβαρές ομάδες είναι αυτές που έχουν σταθερή πορεία και πιστεύω ότι πολύ γρήγορα θα το αποκτήσουμε αυτό το στοιχείο και σαν ομάδα. Συγχαρητήρια στα παιδιά για τη δεύτερη πολύ καλή παρουσία. Συνεχίζουμε ήρεμα και βλέπουμε το επόμενο παιχνίδι. Ευχαριστούμε τον κόσμο που ήρθε στο γήπεδο, ήταν πρώτη φορά που ακούσαμε να φωνάζουν το όνομα της ομάδας και να τη βοηθάνε. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς, γιατί οι ομάδες "χτίζονται" με τη βοήθεια του κόσμου και εύχομαι με την καλή μας παρουσία στο άμεσο μέλλον να τους έχουμε και πιο κοντά μας και να τους έχουμε και πιο ενεργούς και πιο ενθουσιώδεις και ζεστούς μαζί μας».

Για το ότι φαίνεται οι μεταγραφές του Ιανουαρίου να έχουν δώσει το κάτι παραπάνω στην ομάδα: «Ναι, το είχαμε πει από την αρχή, ότι δε θα κάνουμε πολλές μεταγραφές, γιατί το ρόστερ είναι ήδη πολύ καλό, απλώς λέγαμε ότι θα φέρουμε τρία παιδιά, που έχουν παραστάσεις, έχουν φιλοδοξίες - γιατί άλλο είναι να έχουν παραστάσεις και να μην έχουν φιλοδοξίες. Είναι τρία παιδιά - όταν έρθει και ο Κάσσος στο επιθυμητό επίπεδο - τα οποία πιστεύω ότι θα βοηθήσουν πολύ την ομάδα να αλλάξει επίπεδο. Το σημαντικό γι' αυτά τα παιδιά είναι ότι ήρθαν γρήγορα, προσαρμόστηκαν γρήγορα, μπήκαν στο πνεύμα της ομάδας και γίνανε φίλοι και τους βλέπουμε ήδη να παίζουν σημαντικό ρόλο στην καλή μας εικόνα. Είμαι σίγουρος ότι θα βοηθήσουν και την ομάδα και τους συμπαίκτες τους να γίνονται καλύτεροι. Πιστεύω ότι και τα τρία παιδιά θα μας βοηθήσουν πολύ. Αλλά το σημαντικό, που πάντα το λέω, είναι ότι η ομάδα μας είχε ρόστερ, είχε καλούς ποδοσφαιριστές, που τους πήγε λίγο ανάποδα στην αρχή και λίγο τους άγχωσε μία κατάσταση. Με την εμπειρία των παιδιών που ήρθαν μόνο καλύτερη μπορεί να είναι η συνέχεια».

Για το αν με δεδομένο τη μείωση της διαφοράς από την πρώτη τετράδα αλλάζει ο στόχος: «Οχι, δε θα αλλάξουμε τους στόχους. Ο στόχος είναι ξεκάθαρα το επόμενο παιχνίδι. Πριν από έναν μήνα ήμασταν η τελευταια ομάδα της κατηγορίας, ήμασταν ακριβώς στη βάση. Το χρονικό διάστημα ενός μηνός και κάτι κερδίσαμε 6-7 θέσεις, αλλά το σημαντικό είναι να αποκτήσουμε τους βαθμούς που πρέπει και παιχνίδι με παιχνίδι - κυριολεκτούμε πάνω σε αυτό - όταν κερδίσουμε τις θέσεις λίγο παραπάνω τότε θα δούμε πού μπορούμε να φτάσουμε. Για την ώρα στόχος είναι παιχνίδι με παιχνίδι η καλύτερη παρουσία και ξεκάθαρα μία ομάδα που να μπορεί να συμπεριφέρεται καλά στα παιχνίδια, να μην έχει "πάνω-κάτω" και να αποκτήσει σταθερότητα και μετά θα δούμε τους στόχους. Για την ώρα είναι το επόμενο παιχνίδι αποκλειστικά και δεν υπάρχει κάτι άλλο».