Κινήσεις για την έναρξη της Α’ Εθνικής γυναικών

Γυναικείο Ποδόσφαιρο | 17 Φεβρουαρίου 2021, 23:35

Υπ’ όψιν του γενικού γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργου Μαυρωτά, τέθηκε το ζήτημα της επανέναρξης της Α’ Εθνικής κατηγορίας γυναικών. Αυτό συνέβη σε τηλεδιάσκεψη που υπήρξε και στην οποία συμμετείχε ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ, Γιώργος Μπαντής και παίκτριες από ομάδες που συμμετέχουν στο εν λόγω πρωτάθλημα.  

ARENA-SPORT-CAFE-LOGO

Εύλογα τα ζητήματα που έθεσε υπόψη του κ. Μαυρωτά ο κόσμος του γυναικείου ποδοσφαίρου της χώρας, με τον γγΑ να τα κατανοεί πλήρως… Μένει να φανεί εάν θα υπάρξει εξέλιξη και το πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής γυναικών θα μπορέσει να δρομολογηθεί όσον αφορά την έναρξη του.

Η σχετική ενημέρωση που δίνει στη δημοσιότητα ο ΠΣΑΠ έχει ως εξής:

Τηλεδιάσκεψη μεταξύ του προέδρου του ΠΣΑΠ Γιώργου Μπαντή, του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού κύριου Γιώργου Μαυρωτά και αθλητριών από ομάδες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής ποδοσφαίρου Γυναικών πραγματοποιήθηκε σήμερα και ύστερα από πρωτοβουλία του Συνδέσμου μας.

Οι ποδοσφαιρίστριες μετέφεραν στον κύριο Μαυρωτά τα μεγάλα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί λόγω της παρατεταμένης αγωνιστικής απραξίας που βρίσκεται το πρωτάθλημά τους, εξέλιξη που αγγίζει τα όρια των φυλετικών διακρίσεων αφού στους Ανδρες η Super League 1 και η Super League 2 διεξάγονται κανονικά, ενώ η Football League πήρε πρόσφατα την έγκριση για την επιστροφή της στις ομαδικές προπονήσεις. Μάλιστα το αίσθημα της αδικίας που τις διακατέχει ενισχύεται από το γεγονός πως η κατηγορία τους, όπως τόνισαν χαρακτηριστικά, είναι η μόνη Α’ Εθνικής όλων των ομαδικών αθλημάτων που παραμένει σε αναστολή.

Παράλληλα υπενθύμισαν στον κύριο Μαυρωτά πως δεν μπορούν να λάβουν το επίδομα της πολιτείας που δίδεται σε όσους βρίσκονται σε αναστολή επειδή θεωρούνται ερασιτέχνες, φαινόμενο που διογκώνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν επειδή η κατηγορία τους είναι ανενεργή για περίπου 11 μήνες, σχεδόν ένα ημερολογιακό έτος.

Του τόνισαν δε πως εκπροσώπησαν την Ελλάδα αγωνιζόμενες με την Εθνική μας ομάδα σε επίσημο ευρωπαϊκό παιχνίδι χωρίς να έχουν κάνει ούτε μία προπόνηση, σε αντίθεση με τις άλλες χώρες της Ευρώπης όπου ο αθλητισμός λειτουργεί κανονικά, τουλάχιστον στο μεγαλύτερο σκέλος του.

Το αίτημά τους είναι ξεκάθαρο και αφορά την άμεση επανέναρξη του πρωταθλήματός τους, καθώς εκτός όλων των παραπάνω τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει δραματικά και πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

Ο κύριος Μαυρωτάς από την πλευρά του ανέφερε πως κατανοεί τα προβλήματα που τις ταλαιπωρούν και δικαιολόγησε την αγανάκτηση που τις διακατέχει. Μάλιστα μετέφερε τη βούληση της πολιτείας ώστε η κατηγορία της Α’ Εθνικής Γυναικών ποδοσφαίρου να συμπεριληφθεί στις επόμενες που θα πάρουν το “πράσινο φως” ώστε να επιστρέψουν στα γήπεδα.

 

Estrella
Papantonakis Cards