Κιάσσος για επανέναρξη Γ’ Εθνικής: Θα χρειαστούμε κανονική προετοιμασία

Γ' Εθνική 1 Δεκ 2020, 19:17

Για την επιστροφή της ομάδας του, αλλά και γενικότερα όλων των ομάδων της Γ’ Εθνικής στη δράση μετά την καραντίνα μίλησε ο Κώστας Κιάσσος.

ARENA-SPORT-CAFE-LOGO

Ο τεχνικός του Αλμυρού επεσήμανε ότι οι ομάδες θα χρειαστούν κανονική προετοιμασία προκειμένου να μπουν και πάλι σε αγωνιστική τροχιά… «Χρειάζεται χρόνος για να επανέλθουμε. Να ξαναχτίσουμε αυτό που χάσαμε με την καραντίνα. Αναγκαστικά… Θα δούμε πόσος ακριβώς χρόνος χρειάζεται ανάλογα και με το πότε θα επιστρέψουμε στη δράση», ήταν τα λόγια του προπονητή του Αλμυρού σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Athletic radio.

Οι δηλώσεις Κιάσσου γίνονται σε μία περίοδο όπου εικάζεται ότι η επανέναρξη της Γ’ Εθνικής δρομολογείται πια για τις αρχές του 2021…

Ακολουθούν οι δηλώσεις από τον Χανιώτη τεχνικό.

Για τη δύσκολη κατάσταση με την πανδημία: «Είναι πολύ περίεργο αυτό που περνάμε για δεύτερη φορά. Δεν μπορούμε να μιλάμε για ποδόσφαιρο και αθλητισμό, όταν χάνονται ζωές και υπάρχει κόσμος που πεινάει. Τα συναισθήματα όλων μας δεν είναι καλά. Δεν μπορεί να σε αφήνει αδιάφορο όλο αυτό που βιώνουμε και ειδικά όταν μιλάμε για την ανθρώπινη ζωή. Δεν μπορείς να είσαι απλός θεατής. Πρέπει να συμβάλλουμε και βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας. Είναι δύσκολη η κατάσταση και το εισπράττω καθημερινά με όσους μιλάω αυτή την περίοδο».

Για τον Αλμυρό: «Πρέπει να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα. Ο Αλμυρός είναι ομάδα, που δεν θέλουμε να είναι φωτοβολίδα. Θέλουμε να έχουμε διάρκεια και να δρούμε με διαφορετικό σκεπτικό. Να υπάρχει μακροημέρευση στο πλάνο μας και να έχουμε έναν σταθερό κορμό. Χρειάζεται χρόνος για να πετύχει αυτό που χτίζουμε και να βελτιώνονται καθημερινά και συνεχώς οι παίκτες μας. Η ομάδα μας θέλουμε να είναι σοβαρή και να έχει εξέλιξη. Να βρίσκεται σε γερές βάσεις και τα επόμενα χρόνια να πρωταγωνιστεί».

Για την επιστροφή στη δράση μετά την καραντίνα: «Πρέπει όλοι να καταλάβουμε όταν ξαναγυρίσουμε με το καλό στα γήπεδα, ότι θα πρέπει να κάνουμε κανονική προετοιμασία. Χρειάζεται χρόνος για να επανέλθουμε. Να ξαναχτίσουμε αυτό που χάσαμε με την καραντίνα. Αναγκαστικά… Θα δούμε πόσος ακριβώς χρόνος χρειάζεται ανάλογα και με το πότε θα επιστρέψουμε στην δράση».

Για τον κρητικό όμιλο: «Το πρωτάθλημα είναι ανταγωνιστικό. Ο όμιλός μας απαρτίζεται από 16 καλές ομάδες από την Κρήτη και είναι δυνατό και ας μην έχει ομάδες από την Αθήνα. Τα ματς που έγιναν, ήταν καλά. Δυστυχώς δεν τα είδε από κοντά ο κόσμος. Θα πέσουν πολλές ομάδες και αυτό το κάνει πιο ενδιαφέρον».

Για το πώς κυλά αυτή η περίοδος στην ομάδα του: «Είμαστε άπαντες σε διαρκή επικοινωνία και κάνουμε τηλεδιάσκεψη 4-5 φορές την εβδομάδα. Η προπόνηση γίνεται μέσω διαδικτύου, ενώ προσπαθούμε να βρισκόμαστε, ανάλογα με το πού βρίσκονται οι παίκτες, σε δυάδες για προπόνηση. Δίνουμε προγράμματα για να μένει ο ποδοσφαιριστής σε εγρήγορση και το μυαλό του και το σώμα του. Κρατάμε καθημερινή επαφή με το πλάνο μας και την προπόνηση. Παράλληλα αυτή την περίοδο γίνεται και το ΟΥΕΦΑ Α διαδικτυακά».

Για τον θάνατο του Μαραντόνα: «Ολοι μας πενθούμε… Ο Μαραντόνα επηρέασε το ποδόσφαιρο σε τεράστιο βαθμό. Αφησε και θ’ αφήνει το στίγμα του στο άθλημα. Αλλαξε το ποδόσφαιρο, την Αργεντινή, την Ιταλία, την πόλη της Νάπολι… Είναι ένα σύμβολο για το ποδόσφαιρο και μπορεί να έφυγε από την ζωή, αλλά υπάρχει στην ζωή. Λίγοι το καταφέρνουν αυτό… Οπως και ο Ευγένιος Γκέραρντ, που έχει αφήσει τόσο ανεξίτηλα το στίγμα του, που δεν “σβήνει” και δεν θα “σβήσει” ποτέ. Κι εγώ τον θαύμαζα τον Μαραντόνα. Το άθλημα έγινε φτωχότερο. Παρά τα προσωπικά του προβλήματα, πάντα τον βλέπαμε με δέος και προσοχή και τον απολαμβάναμε. Δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Η απώλειά του είναι λυπηρή για το ποδόσφαιρο».

Για τον ΟΦΗ: «Παρακολουθώ την Σούπερ Λιγκ και τον ΟΦΗ. Με χαροποιεί η προσπάθεια που γίνεται στην ομάδα. Υπάρχει υγεία, ηρεμία και κοινωνική ευαισθησία. Ο ΟΦΗ έχει καταφέρει πολλά εντός, αλλά και εκτός αγωνιστικών χώρων. Προσφέρει σε οικογένειες που έχουν προβλήματα και αξίζουν συγχαρητήρια για τον μεγάλο αγώνα που γίνεται από την ομάδα σε αυτό τον τομέα, εκτός γηπέδου. Αγωνιστικά, η ομάδα πηγαίνει σωστά και φαίνεται ότι θα πηγαίνει καλά και σε βάθος χρόνου, αφού φαίνεται ότι θα υπάρξει διάρκεια και αυτό είναι σημαντικό για μία ομάδα. Το πρότζεκτ του ΟΦΗ χρειάζεται στήριξη και αγάπη απ’ όλους. Στήριξη και στους ανθρώπους του ΟΦΗ, άλλωστε πάνω απ’ όλους είναι η ομάδα. Αν υπάρξει στήριξη στο πλάνο, τότε θα υπάρχει μέλλον. Θα πρέπει όλοι μας να αγαπάμε αυτό που αγαπάνε και οι άνθρωποι του ΟΦΗ».

Για τα Χριστούγεννα: «Κοιτάζω το ανθρώπινο στοιχείο. Να βοηθήσουμε οικογένειες που υποφέρουν. Υπάρχουν άνθρωποι στο Ηράκλειο που δεν έχουν σίτιση και νερό. Δεν έχουν τα βασικά. Κάποιοι τα στερούνται αυτά. Κάνω έκκληση να βοηθήσει ο καθένας μας και να τους στηρίξει οικονομικά και ψυχολογικά. Για κάποιους τα Χριστούγεννα είναι ευαίσθητες μέρες και “χτυπάνε” τις ευαίσθητές μας χορδές». 

Estrella
Auto KCS
agrosimvouli-300x250

Rabona ad