Κιάσσος: Εχουμε παίξει 4 επίσημα ματς σ’ έναν χρόνο…

Γ' Εθνική 11 Μαρ 2021, 12:11

«Σε όλους μας υπάρχει η ελπίδα για την επανέναρξη» σημειώνει ο Κώστας Κιάσσος σχετικά με το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Ο Χανιώτης τεχνικός ψέγει, πάντως, το ότι η ομάδα του έχει δώσει 4 επίσημα μόλις ματς μέσα σ’ έναν χρόνο…

ARENA-SPORT-CAFE-LOGO

Ο προπονητής του Αλμυρού μίλησε στον athleticradio και τοποθετήθηκε για τη… μίνι επιστροφή που πραγματοποιήθηκε, τη διακοπή που αποφασίστηκε εκ νέου και για το άγνωστο που επικρατεί αυτή τη στιγμή για το αν θα οριστεί ίσως κάποια νέα απόφαση για την επανεκκίνηση στη Γ’ Εθνική.

Ακολουθούν οι δηλώσεις του.

Για την περίοδο της καραντίνας: «Προσπαθούμε να κρατήσουμε τους παίκτες μας σε εγρήγορση όλους τους μήνες της καραντίνας. Η όλη κατάσταση μας έχει πάει πίσω σε όλα. Εχουν δημιουργηθεί βιοποριστικά, οικονομικά και ψυχολογικά προβλήματα και στους ανθρώπους του αθλητισμού. Περνάνε όλοι μεγάλες δυσκολίες. Είμαστε υποχρεωμένοι να τηρήσουμε ευλαβικά το υγειονομικό πρωτόκολλο, ακολουθούμε τη διαδικασία και τις εντολές των γιατρών».

Για την επανέναρξη του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής: «Εμείς από την πρώτη στιγμή ξεκάθαρα είπαμε ότι θα συμμετάσχουμε στη συνέχεια του πρωταθλήματος. Περιμένουμε την απόφαση για να επιστρέψουμε στις προπονήσεις. Κάναμε προπονήσεις 8 ημέρες και μετά σταματήσαμε και πάλι. Τώρα περιμένουμε ν’ ανάψει και πάλι το πράσινο φως. Δυστυχώς με την πανδημία συνεχώς αλλάζουν τα πράγματα και δεν μπορούμε να προετοιμαζόμαστε όπως θα θέλαμε. Δεν μας φτάνουν 10 ημέρες προετοιμασίας. Χρειάζεται χρόνος. Το ξέρουμε ότι δεν μπορούμε και δεν θα είμαστε στην αρχική μας κατάσταση. Το μείζον είναι να μην έχουμε τραυματισμούς και απώλειες. Εχουμε παίξει 4 επίσημα ματς σ’ έναν χρόνο.. Τώρα θα πρέπει να ξεκινήσουμε από ‘κει που σταματήσαμε. Να είμαστε ρεαλιστές. Τώρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια, αλλά λίγα και ειλικρινή».

Για τα νέα δεδομένα στο πρωτάθλημα και την τροποποίηση της προκήρυξης: «Εμείς ξέρουμε πώς ξεκινήσαμε τη σεζόν και τις δυνατότητές μας. Πρέπει να διαφυλάξουμε πρώτα την υγεία των παικτών μας. Μετά θα δούμε όλα τ’ άλλα. Σε όλους μας υπάρχει η ελπίδα για την επανέναρξη. Φυσικά δεν ξέρουμε αν θ’ αλλάξει κάτι με τα επιδημιολογικά δεδομένα. Υπάρχει μία τροποποίηση της προκήρυξης. Το πρωτάθλημα όταν συνεχιστεί θα έχει νέα δεδομένα. Δεν αλλάζει κάτι στην ομάδα μας. Στην επανέναρξη θα παίξουμε πιο λίγα ματς, αφού κάποιες ομάδες δεν θα συνεχίσουν. Ο στόχος θα είναι με αυτή την έννοια πιο προσιτός για όλους, αφού θα πάρουν βαθμούς και θα παίξουν λιγότερους αγώνες. Και θα έχουμε και λιγότερη κούραση, αφού θα υπάρξουν και ρεπό. Ξέρουμε πώς θα κινηθούμε. Περιμένουμε και θα είμαστε έτοιμοι στην επανέναρξη».

Για τις αποχωρήσεις των ομάδων: «Δεν μπορώ να σχολιάσω την απόφαση των άλλων ομάδων. Ο καθένας πονά με την όλη κατάσταση που βιώνουμε και το βλέπει από την δική του θέση. Ο καθένας έχει να διαχειριστεί τα προβλήματα του, δεν μπορώ και δεν είναι σωστό να κρίνω. Δεν ξέρουμε τι γίνεται στο σπίτι του καθενός. Είναι κρίμα που ένα εξαιρετικά ανταγωνιστικό πρωτάθλημα σταμάτησε. Είδαμε ότι στο γήπεδο τα φαβορί χάθηκαν. Και στην επανέναρξη δεν υπάρχει φαβορί. Θα είναι ένα πρωτάθλημα ειδικών συνθηκών. Υπάρχουν ομάδες 2 ή 3 κατηγοριών στιλ ποδοσφαίρου. Εμείς θέλουμε να δημιουργούμε. Αλλες ομάδες κοιτάνε την αγωνιστική σκοπιμότητα. Αλλες περιμένουν το λάθος του αντιπάλου και να “χαλάσουν” το παιχνίδι της άλλης ομάδας. Θέλουμε να έχουμε διάρκεια, αποφασιστικότητα και σωστή τακτική».

Για την ημερομηνία επανέναρξης και την εκτίμησή του: «Δεν μπορώ να πω κάτι για την ημερομηνία επανέναρξης. Δεν λαμβάνω υπόψη τι ακούγεται. Περιμένω την επίσημη ανακοίνωση. Είμαστε αναγκασμένοι να υπακούμε στην ΕΠΟ. Δεν μένω σε κάποια “πιασάρικα” θέματα, που μόνο κακό κάνουν αυτή την στιγμή. Είναι κακό να “μεγαλώνουμε” ένα θέμα και να βάζουμε τίτλους. Μόνο προβλήματα δημιουργούνται έτσι. Δε μπορούμε να κάνουμε ασφαλείς προβλέψεις. Δυστυχώς δεν έχουμε εμείς τον πρώτο λόγο. Θα ήθελα να σταματήσουν οι δηλώσεις και οι δημόσιες τοποθετήσεις. Να μην θίγουν καταστάσεις. Να μπουν όλα αυτά στην άκρη. Ολοι περνάμε δύσκολες στιγμές. Μας έχει κουράσει η όλη κατάσταση. Θα πρέπει να είμαστε πιο συγκρατημένοι στα λόγια και μείνουμε συγκεντρωμένοι στον στόχο μας».

Για την επιστροφή των ομάδων στις προπονήσεις για 8 ημέρες: «Είδα ξανά στο γήπεδο τους παίκτες μου για οκτώ μέρες. Ολο το διάστημα της αποχής είχαμε φτιάξει ένα πλάνο – πρόγραμμα με τους συνεργάτες μου, το οποίο τήρησαν οι παίκτες. Το ακολούθησαν διαδικτυακά. Τους ευχαριστώ και δημόσια όλους. Τους αξίζει ένα μπράβο. Και στους παίκτες και στο τιμ. Ηταν πρωτόγνωρο και δύσκολο αλλά το κάναμε. Επιστρέφοντας, κάναμε τις απαραίτητες μετρήσεις. Είδα τους παίκτες μου να έχουν όρεξη, ενέργεια και θέληση και αυτό μας γεμίζει με δύναμη. Περίμεναν τόσο καιρό να ξαναγυρίσουν».

 

Estrella
Auto KCS
agrosimvouli-300x250

Rabona ad