Κατέθεσε μήνυση η ΓΓΑ για το Ποδηλατοδρόμιο Χανίων

Γενικά Θέματα - Άλλα Σπορ | 9 Μαΐου 2017, 16:47

Κατατέθηκε σήμερα το πρωί, από τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Ιούλιο Συναδινό στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χανίων, μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, φυσικού προσώπου ή νομικού προσώπου, για την υπόθεση του ποδηλατοδρομίου Χανίων στο Καμπάνι.

Υπενθυμίζουμε ότι η κατασκευή του ποδηλατοδρομίου στα Καθιανά ξεκίνησε το 2002 (ενόψει των Ολυμπιακών αγώνων του 2004) και σταμάτησε το 2008 λόγω έλλειψης πιστώσεων, ενώ είχε ολοκληρωθεί κατά 80%.

Το 2011 ο τότε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Γιάννης Σπανουδάκης, ανέλαβε την χρηματοδότησή του αλλά μετά από σύντομο χρονικό διάστημα η συνέχιση της κατασκευής ακυρώθηκε λόγω λαθών στις διαστάσεις και τις προδιαγραφές του ποδηλατοδρομίου κι έκτοτε έχει αφεθεί στην… τύχη του.

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού: «Το ποδηλατοδρόμιο Χανίων, έργο που δημοπρατήθηκε το 2002 κι έπρεπε να έχει παραδοθεί ολοκληρωμένο το 2004, σήμερα- δεκατρία χρόνια μετά- κι έχοντας ήδη αποπληρωθεί με 3.638.000 ευρώ από το υστέρημα του ελληνικού λαού, παραμένει ένα επικίνδυνο γιαπί. Δεν αποτελεί απλά εικόνα ντροπής, αλλά παράδειγμα κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος στα χρόνια της διακυβέρνησης αυτών που πτώχευσαν τη χώρα.»

karta antonis garden