Κάμερες, αδειοδοτήσεις και στο… βάθος Σφακιανάκης οδηγούν σε αναβολή την έναρξη στις 25/9

Football League 10 Σεπτεμβρίου 2016, 12:34

Οσοι αναμένουν -και ειδικότερα οι ίδιες οι ομάδες- σέντρα στο πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ στις 25 Σεπτεμβρίου θα πρέπει να πλανώνται πλάνη οικτρά. Μάλιστα, είναι... άγνωστο τη δεδομένη χρονική στιγμή πότε θα ξεκινήσει η νέα σεζόν.

ARENA-SPORT-CAFE-LOGO

Εν ολίγοις, το θέμα έχει να κάνει με την απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή να τοποθετηθούν κάμερες στα γήπεδα της Β’ Εθνικής, κάτι που είναι πρακτικά αδύνατο να συμβεί μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες… Αυτός είναι και ο λόγος που αναβλήθηκαν τα ματς για την α’ φάση του Κυπέλλου, με την ουσιαστικότερη όμως αιτία να φαίνεται να αφορά τον Στέλιο Σφακιανάκη ο οποίος μετά την απόφασή του να βραβεύσει τον Γιώργο Γκιρτζίκη στην κλήρωση της Φούτμπολ Λιγκ, ουσιαστικά… μπήκε στο μάτι του Υφυπουργού.

Το να μπουν κάμερες στα γήπεδα και ειδικότερα σε αυτά της Β’ Εθνικής οι πιθανότητες αυτή τη στιγμή είναι μηδαμινές ενώ ένα άλλο θέμα αφορά τις αδειοδοτήσεις των ΠΑΕ, με τη σχετική διαδικασία να έρχεται στο προσκήνιο από την ερχόμενη Δευτέρα (12 του μήνα). 

Σχετικό ρεπορτάζ υπάρχει στην ιστοσελίδα a-sports.gr, όπου -μεταξύ άλλων- αναφέρονται τα εξής:

«Επιστολή της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού με αριθμό πρωτοκόλλου 831 ενημερώνει ότι για τη χορήγηση πιστοποιητικού ή μη στις ομάδες της Β’ Εθνικής εν όψει της έναρξης του πρωταθλήματος, ζητείται από τις ΠΑΕ να κατατεθεί βεβαίωση της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού ότι οι αγώνες της κατηγορίας θα διεξάγονται σε γήπεδα που διαθέτουν σύστημα ηλεκτρονικής εποπτείας. Και αυτό το έγγραφο έφτασε στην Ένωση Β’ Εθνικής ενώ τη Δευτέρα (12/9) ξεκινά η εξέταση των φακέλων των ομάδων της δεύτερης κατηγορίας από την ΕΕΑ».

Επίσης, σε άλλο σημείο το ρεπορτάζ αναφέρει: «Το πρωτάθλημα δεν μπορεί να ξεκινήσει στις 25 Σεπτεμβρίου και μοιραία αυτό θα καθυστερήσει και την εύρεση τηλεοπτικής στέγης, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα υπάρχουν λεφτά για τις ομάδες»…

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στόχος του Στ. Κοντονή είναι να κάνει πίσω ο Στέλιος Σφακιανάκης και ουσιαστικά να οδηγηθεί σε παραίτηση. Μέχρι τότε -βάσει όλων αυτών- οι ομάδες θα πρέπει να υπομένουν και να “λουστούν” για την ακρίβεια τη ματαίωση της προγραμματισμένης έναρξης του πρωταθλήματος και να περιμένουν (άγνωστο για πόσο) το πότε αυτό θα ξεκινήσει… 

Estrella
Minetta Car Pack
xoriatiko
Papantonakis Cards