Ηξεραν και… δεν τον έλεγαν τον τραυματισμό του Τσιτσιπά;

Τένις | 17 Σεπτεμβρίου 2021, 16:52

Η παρουσία στο Ηράκλειο του Στέφανου Τσιτσιπά για το Davis Cup αποτελεί ένα σημαντικό σίγουρα γεγονός, από την άλλη διαφαίνεται πως ο κορυφαίος Ελληνας τενίστας… δεν θα ενισχύσει την προσπάθεια της Εθνικής μας ομάδας.

Σίγουρα, εφόσον τελικά ο Στέφανος δεν καταφέρει να πάρει μέρος, θ’ αποδειχτεί ότι όλος αυτός ο θόρυβος που δημιουργήθηκε το προηγούμενο διάστημα βοήθησε περισσότερο στο να διαφημιστεί η διοργάνωση του Davis Cup απ’ ό,τι ενδεχομένως θα συνέβαινε εφόσον ο Νο3 τενίστας στον κόσμο δεν έδινε το παρών. Ουσιαστικά, το ερώτημα είναι αν οι διοργανωτές και μάλιστα ακόμα και ο ίδιος ο πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακής Προετοιμασίας και Αντιπρόεδρος της Tennis Europe, Σπύρος Ζαννιάς, γνώριζαν αυτό το πρόβλημα τραυματισμού (στο αριστερό πέλμα) που αντιμετωπίζει ο Τσιτσιπάς και δεν θέλησαν για τους δικούς τους λόγους να του δώσουν έμφαση, περιμένοντας για το τι θα γίνει, από την άλλη μιλούσαν και ειδικότερα ο κ. Ζαννιάς για το πόσο σημαντικό θα ήταν που ο Τσιτσιπάς θα έδινε το παρών στους αγώνες.

Δεδομένα είδηση αποτελεί ότι ο Τσιτσιπάς μετά την παρουσία του στο διάσημο US OPEN της Νέας Υόρκης βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Ηράκλειο, από την άλλη, εδώ και πολλές εβδομάδες είχε γίνει ένας τεράστιος θόρυβος για τη συμμετοχή του και φτάνουμε στο “παρά 5” πριν την έναρξη του Davis Cup και προκύπτει αυτό το θέμα… Ουσιαστικά κάποιος θα μπορούσε να χαρακτηρίσει ακόμα και φιάσκο όλο αυτό το ντόρο που προϋπήρξε και το διαφαινόμενο αποτέλεσμα που έρχεται.

Τώρα, με δηλώσεις του ο πατέρας και προπονητής του Στέφανου Τσιτσιπά, Απόστολος, μίλησε στην κάμερα της Cosmote TV και είπε ότι γίνεται προσπάθεια να ξεπεράσει ο κορυφαίος Ελληνας τενίστας τον τραυματισμό του, μην αποκλείοντας ν’ αγωνιστεί, αλλά διαφαίνεται ότι αυτός που τελικά θα παίξει θα είναι μεν… ο Τσιτσιπάς, αλλά ο αδερφός του Στέφανου, ο Πέτρος και επίσης ο Μιχάλης Περβολαράκης.

Υπενθυμίζεται ότι η ελληνική ομάδα διεκδικεί την άνοδο στο World Group I, έχοντας την κρίσιμη αποστολή να παίξει απέναντι στη Λιθουανία.

Στις δηλώσεις που παραχώρησε ότι Τσιτσιπάς τόνισε τα εξής: «Πάντα ήταν στόχος μου να εκπροσωπώ την Ελλάδα σε Davis Cup και είμαι πολύ χαρούμενος που μπορώ και το κάνω. Είναι σημαντικό το ότι βρίσκομαι εδώ. Παρόλο που δεν θα έχω την ευκαιρία να αγωνιστώ, το οποίο με πικραίνει πάρα πολύ διότι ήθελα να μπω στο court και να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό, είναι σημαντικό για μένα που βρίσκομαι στην Ελλάδα μετά από πολύ καιρό και μετά από τόσο δύσκολους αγώνες. Πάντα όταν επιστρέφω στην Ελλάδα νιώθω τρομερή χαρά και αναζωογόνηση».

Επίσης, αυτό που διαφαίνεται, είναι ότι ο Τσιτσιπάς θα βρεθεί την Κυριακή στο γήπεδο του ΟΦΗ για να δει το ματς με την ΑΕΚ, μιας και δηλώνει φίλαθλος της Ενωσης, χαρακτηρίζοντας «μεγάλη σύμπτωση» ότι έρχεται αυτός ο αγώνας, τη στιγμή που βρίσκεται στο Ηράκλειο! «Η υποστήριξη προς την ΑΕΚ από πολύ μικρή ηλικία προέρχεται από τον πατέρα μου», είπε στη συνέντευξη τύπου εν όψει των αγώνων με τη Λιθουανία για τα πλέι οφ του World Group II. «Αυτός έβαλε το πρώτο λιθαράκι ώστε να γίνω οπαδός της και να παρακολουθώ κάποιους αγώνες, έστω από την τηλεόραση. Και έχουμε και άλλον υποστηρικτή της ΑΕΚ εδώ, τον κ. Καλοβελώνη, που έχει και εισιτήριο διαρκείας! Θα ήθελα να πάρω ρεπό, γιατί όχι, αν μας το επιτρέπει το πρόγραμμα. Δεν έχω πάει ποτέ να δω αγώνα της ΑΕΚ live. Μεγάλη σύμπτωση!».

manolikakis

Rabona ad