Ιστορία αναμετρήσεων με Κολοσσό Ρόδου

Ρέθυμνο Cretan Kings | 19 Απριλίου 2017, 20:00

Τα play off ξεκινούν αύριο για το Ρέθυμνο Cretan Kings, το οποίο υποδέχεται τον Κολοσσό Ρόδου. Η πρόκριση θα κριθεί στις δύο νίκες. Η ομάδα που θα προκριθεί θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ. Διαβάστε το παρελθόν των αναμετρήσεων.

Για πρώτη φορά θα τεθούν αντιμέτωποι στα play off της Basket League το Ρέθυμνο Cretan Kings και ο Κολοσσός Ρόδου. Η Κρητική ομάδα έχει συμμετάσχει πέντε φορές στην post season του πρωταθλήματος έχοντας ρεκόρ 4-12 και συγκεκριμένα 3-4 εντός έδρας και 1-8 εκτός.

Την καλύτερη πορεία της η Ρεθυμνιώτικη ομάδα την διέγραψε την σεζόν 2012/13 όταν έφτασε ως την σειρά για την 3η θέση όπου ηττήθηκε με 3-1 από τον Πανιώνιο.

Στην “μάχη” των πάγκων, ο Νίκος Βετούλας έχει κοουτσάρει τέσσερα παιχνίδια play off με ρεκόρ 0-4, ενώ από την άλλη πλευρά ο Άρης Λυκογιάννης έχει ρεκόρ 1-4 στην post season.

Φέτος στην κανονική περίοδο, στον πρώτο γύρο το Ρέθυμνο Cretan Kings επικράτησε στη Ρόδο με 74-66 (Άρνολντ 16 / Μπέρι 17), ενώ στον δεύτερο ο Κολοσσός επιβλήθηκε στο Ρέθυμνο με 83-77 (Άχονεν 17 / Τάλτον 17).

Αυτή η διαφορά των δύο πόντων στα μεταξύ τους παιχνίδια έκρινε και το τελικό πλασάρισμα των δύο ομάδων αλλά και το πλεονέκτημα έδρας play off, καθώς και οι δύο ολοκλήρωσαν με ρεκόρ 13-13 και ισοβάθμησαν στην 6η θέση.

karta antonis garden