Ηράκλειο: Εξαιρετική εμφάνιση, αλλά ήττα

Μπάσκετ 29 Ιουνίου 2022, 18:57

Δεύτερη σερί ήττα -παρά την εξαιρετική εμφάνιση- για το Ηράκλειο στην τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος παίδων. Η Κρητική ομάδα ηττήθηκε (59-55) από τον Προμηθέα.

Kritiko Ergastiri

Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε στο ΔΑΚ Καρδίτσας, με την Κρητική ομάδα να επιμένει μέχρι τέλους, να επιστρέφει από διψήφια διαφορά, να φέρνει τη διαφορά στον πόντο τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, όμως η ευστοχία του Προμηθέα από τη γραμμή των βολών τον κράτησε μπροστά και εν τέλει του έδωσε τη 2η νίκη.

Το Ηράκλειο μπήκε με το “πόδι στο γκάζι” και προηγήθηκε με νταμπλ σκορ (12-6) στο πρώτο πεντάλεπτο όμως ο Προμηθέας με σερί 7-0 πέρασε μπροστά με 16-14 στο φινάλε της πρώτης περιόδου. Η ομάδα της Πάτρας ήταν σαφώς καλύτερη στη δεύτερη περίοδο φθάνοντας τη διαφορά στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου στο +14 (35-21).

Στ δεύτερο ημίχρονο το Ηράκλειο προσπάθησε να “ξαναμπεί” στο παιχνίδι. Μάλιστα με καλάθι του Γενιτσαρίδη στο 27′ μείωσε τη διαφορά στο -4 (40-36). Δεν υπήρξε η ανάλογη συνέχεια όμως με τον τρίτη περίοδο να ολοκληρώνεται με σκορ 39-44 υπέρ των Πατρινών.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Προμηθέας βρήκε λύση απέναντι στην άμυνα ζώνης της ομάδας του Ηρακλείου και κατάφερε να ανακτήσει τη διαφορά (40-51, 35’). Στο 38′ ο Κανατάκης με τρίποντο έφερε και πάλι τη διαφορά στους τέσσερις πόντους όμως οι Πατρινού άνοιξαν και πάλι στο +6 με 2/2 βολές του Σελεμετζίδη.

Το φινάλε της αναμέτρησης ήταν συγκλονιστικό. Ο Πρέκας κέρδισε φάουλ, ευστόχησε και στις δύο, έκανε το 55-59 στα 1,2 με την ομάδα της Πάτρας να παίρνει τελικά τη νίκη με 55-59 και έκανε το 2-0 στην διοργάνωση.

Από την άλλη η Κρητική ομάδα -παρά την εξαιρετική εμφάνιση- βρίσκεται στο 0-2 καθώς είχε ηττηθεί και στην πρεμιέρα από τον Παναθηναϊκό. Επόμενο παιχνίδι είναι το μεσημέρι της Πέμπτης (30/06, 15:00), με την ομάδα του Ηρακλείου να αντιμετωπίζει τον Ηρακλή Κοζάνης.

Ηράκλειο – Προμηθέας 55-59
Δεκάλεπτα: 14-16, 21-35, 39-44, 55-59
Διαιτητές: Γρ. Αγραφιώτης, Χρ. Παπαδόπουλος

Ηράκλειο (Μακράκης): Μουλανιτάκης, Σπινθουράκης, Τζώρτζης, Κανατάκης 17 (2), Γενιτσαρίδης 7, Σαραντουλάκης 6 (2), Μουτάφης 14 (2), Τέιλορ, Μακράκης 2, Σαβουλίδης 5 (1), Βασιλάκης 4.

Προμηθέας Πατρών (Σκροπολίθας): Βλάσσης 8, Πρίφτι 3 (1), Αναγνωστόπουλος 2, Στέβοβιτς 5, Ρουμελιώτης 10, Σοΐλεμετζίδης 15 (1), Καούρης, Κονδύλης, Πρέκας 13 (1), Χωματάς 3 (1), Τσίρος.

Δηλώσεις πρωταγωνιστών

Γιώργος Μακράκης (προπονητής Ηρακλείου): «Προσπαθήσαμε σήμερα σε ένα ακόμη παιχνίδι. Είχαμε και την απουσία του Γιώργου Κουγιουμουτζή που ευχόμαστε να αναρρώσει και να είναι έτοιμος για τη συνέχεια. Παλέψαμε ως το τελευταίο δευτερόλεπτο. Συγχαρητήρια στα δικά μου παιδιά και καλή συνέχεια στον Προμηθέα. Οι άνθρωποι της Ομοσπονδίας και της Καρδίτσας καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια να μας παρέχουν τις καλύτερες δυνατές συνθήκες παρά τις υψηλές θερμοκρασίες και τους ευχαριστούμε για τη φιλοξενία.»

Γιάννης Κανατάκης (παίκτης Ηρακλείου): «Παίξαμε εναντίον μιας πολύ καλής ομάδας που είχε ‘διαβάσει’ τον καθένα παίχτη μας ξεχωριστά. Παρόλο που καταφέραμε να βρούμε κάποια αδύνατα σημεία, δεν τελειώσαμε το ματς όπως θέλαμε. Μας αξίζει ωστόσο ένα μπράβο, δείξαμε ότι έχουμε εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλον και ότι μπορούμε να δουλέψουμε καλά ως ομάδα.»

Βασίλης Σκροπολίθας (προπονητής Προμηθέα Πάτρας): «Ξέραμε από την αρχή ότι ήταν ένα δύσκολο και σκληρό παιχνίδι. Προετοιμαστήκαμε κατάλληλα γι’ αυτό και αντεπεξήλθαμε. Ήμασταν αρκετά καλοί στο 1ο ημίχρονο, όχι όμως και στο 2ο. Καταφέραμε ωστόσο να βρούμε τα σωματικά και ψυχικά αποθέματα για να κερδίσουμε μία πολύ καλή ομάδα όπως το Ηράκλειο που είναι και αρκετά δουλεμένη. Ο στόχος επετεύχθη, περάσαμε στην επόμενη φάση και συνεχίζουμε να παιχνίδι με το παιχνίδι για να δούμε τι θα καταφέρουμε.»

Γρηγόρης Πρέκας (παίκτης Προμηθέα Πάτρας): «Καταφέραμε να κερδίσουμε βγάζοντας πολλή ενέργεια και είμαστε χαρούμενοι που κερδίσαμε. Συνεχίζουμε για το επόμενο ματς με τον Παναθηναϊκό. Συγχαρητήρια για τη διοργάνωση, είναι η πρώτη φορά που συμμετέχω σε τελική φάση και μου αρέσει πολύ η Καρδίτσα. Εύχομαι να μου δοθεί η ευκαιρία να συμμετέχω και σε περισσότερες στο μέλλον.»

aok_chania
Bourakis_Restaurant
Kyriakos Homes

Rabona ad