Ηράκλειο 2023: Οκτώ μετάλλια για την Ελλάδα

Σπορ 13 Σεπτεμβρίου 2023, 22:13

Οκτώ μετάλλια κατέκτησε η Ελλάδα στην 5η ημέρα των Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων στο Ηράκλειο, δύο εκ των οποίων χρυσά. Τέσσερα ασημένια και δύο χάλκινα τα υπόλοιπα.

KTEO Κρήτης

Η πάλη στην άμμο χάρισε στη χώρα μας τα περισσότερα (επτά) μετάλλια, δύο εκ των οποίων χρυσά με τον Χρήστο Σαμαρτσίδη και τη Στεφανία Ζαχείλα. Παράλληλα τα κορίτσια του Beach Handball κατακτούσαν το ασημένιο μετάλλιο, καθώς ηττήθηκαν στον τελικό με 2-0 από την Ισπανία.

Το δελτίο τύπου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής μας δίνει τις λεπτομέρειες:

Οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες έκαναν το 1-2 σε δύο κατηγορίες, στα +70 κ. με δύο πολύ καλές φίλες τη Στεφανία Ζαχείλα και την Κατερίνα Πιτσιάβα και στα -90 κ. των ανδρών με τους Χρήστο Σαμαρτσίδη και Άγγελο Κουκλάρη.

Ο Σαμαρτσίδης ήταν αυτός που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, καθώς ήταν ο παλαιστής που πέτυχε τελευταίος πόντο στον τελικό, που έληξε ισόπαλος 1-1. Μετά το τέλος του αγώνα πανηγύρισε μαζί με τον Κουκλάρη που ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου.

Μόνο Ελληνίδες αθλήτριες είχε και ο τελικός των +70 κιλών των γυναικών, που επίσης έληξε ισόπαλος 1-1. Η Στεφανία Ζαχείλα ήταν αυτή που πέτυχε τελευταία πόντο και πανηγύρισε το χρυσό μετάλλιο. Έπειτα αγκάλιασε τη φίλη της Κατερίνα Πιτσιάβα (αργυρό μετάλλιο) και έκαναν μαζί το γύρο του θριάμβου.

Στα -70 κιλά των γυναικών, το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Αθανασία Λυγερή που νίκησε 3-0 τη Γαλλίδα Ματίλντ Γκεντεόν.

Στον τελικό των +90 κιλών το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Σύριος Ομάρ Σάρεμ, ο οποίος επικράτησε 3-2 του Απόστολου Τσιόβολου. Στον μικρό τελικό ο Ταριέλ Λάσκι υπέκυψε στον Αχχιλέα Χρυσίδη, που πέτυχε τον τελευταίο πόντο στο τελικό 2-2 και πανηγύρισε το χάλκινο μετάλλιο.

Πλέον η Ελλάδα ανέβηκε στην 2η θέση με 5 χρυσά, 5 ασημένια και 4 χάλκινα, πίσω από την Ισπανία που έχει 10 χρυσά.

manolikakis
Synagogi
Orionas Handball

Rabona ad