Ιπτάμενος… Τεντόγλου για τελικό

Στίβος | 31 Ιουλίου 2021, 14:19

Με το πρώτο του άλμα ο Μίλτος Τεντόγλου… πέταξε για τον τελικό του μήκους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ο Ελληνας άλτης πέρασε με την πρώτη το όριο (8,15μ.) για τη συμμετοχή στον τελικό του αγωνίσματος, κάνοντας άλμα στα 8,22μ. Εντυπωσιακή εμφάνιση στο β’ γκρουπ έκανε ο Κουβανός Χουάν Μιγκέλ Ετσεβαρία με μία από τις καλύτερες επιδόσεις στον κόσμο (καλύτερη φετινή του) με 8,50μ. Η καλύτερη φετινή υπενθυμίζεται ότι είναι το 8,60μ. του Τεντόγλου.

Ο νεαρός πρωταθλητής ανέφερε τα εξής, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ:  «Ηθελα να κάνω ένα άλμα, να μην κουραστώ, ένα σίγουρο άλμα. Δεν το έτρεξα όπως θα ήθελα, δεν μπήκα καλά, ωστόσο βγήκε καλή επίδοση. Στον τελικό θα μπω διαφορετικά Το σημαντικό είναι πως το γόνατο δεν με ενόχλησε».

Για το 8,50 μ. που πέτυχε ο Ετσεβαρία: «Το 8,50 μ. του Ετσεβαρία μου λέει πολλά. Αλλά έτσι όπως είδα κι εγώ τον εαυτό μου μπορώ να κάνω άλμα στα 8,50 μ., δεν ξέρω αν θα βγει στην πρώτη προσπάθεια, ωστόσο νιώθω έτοιμος για άλματα στα 8,50 μ. στην διοργάνωση. Έχω έρθει εδώ με στόχο να κατακτήσω ένα μετάλλιο. Δε σκέφτομαι τόσο το χρώμα.  Θα είμαι πολύ ευχαριστημένος με ένα μετάλλιο, ανεξάρτητα με την θέση».

 

JoyMachine

Rabona ad