Ημερίδα εκμάθησης μπότσια στο κλειστό Ταυρωνίτη

Σπορ 8 Δεκεμβρίου 2022, 18:28

Ημερίδα εκμάθησης μπότσια για μαθητές δημοτικών σχολείων θα πραγματοποιηθεί το πρωί της προσεχούς Δευτέρας (12/12) στο κλειστό γυμναστήριο του Ταυρωνίτη.

KTEO Κρήτης

Την πρωτοβουλία αναλαμβάνουν ο Δήμος Πλατανιά σε συνεργασία με το Αθλητικό Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Αρίων Χανίων.

Σύμφωνα με τη Βικιπαίδεια:

«Το μπότσια (ορθή προφορά μπότσα, Ιταλ. Boccia) είναι άθλημα για αθλητές με αναπηρία. Είναι διασκευασμένη μορφή του Ιταλικού αθλήματος μπότσε και έχει σχεδιαστεί ώστε να να παίζεται από άτομα με εγκεφαλική παράλυση ή άλλη κινητική αναπηρία που χρησιμοποιούν αναπηρικό αμαξίδιο.

Αποτελεί Παραολυμπιακό άθλημα, και παίζεται σε περισσότερες από 40 χώρες. Διοικητική αρχή για το άθλημα αποτελεί η Διεθνής Ένωση Άθλησης και Ψυχαγωγίας Ατόμων με Εγκεφαλική Παράλυση.

Στο πρόγραμμα των Παραολυμπιακών Αγώνων μπήκε για πρώτη φορά το 1984 στην Παραολυμπιάδα της Νέας Υόρκης. Είναι ένα από τα τρία αθλήματα των Παραολυμπιακών Αγώνων που δεν έχουν αντίστοιχο Ολυμπιακό άθλημα.»

Το δελτίο τύπου του Δήμου Πλατανιά αναφέρει σχετικά με την ημερίδα:

«Ημερίδα εκμάθησης Boccia στο Κλειστό Γυμναστήριο Ταυρωνίτη του Δήμου Πλατανιά.

Στο πλαίσιο εορτασμού της 3ης Δεκεμβρίου ως Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου Δήμου Πλατανιά και ο Δήμος Πλατανιά, σε συνεργασία με το Αθλητικό Σωματείο “ΑΡΙΩΝ” (με έδρα τα Χανιά), διοργανώνουν ημερίδα εκμάθησης Boccia, για μαθητές δημοτικών σχολείων της περιφέρειας του δήμου μας, τη Δευτέρα 12-12-2022 από τις 9:30 π.μ. έως και 12:30 μ.μ. στον χώρο του κλειστού γυμναστηρίου Ταυρωνίτη.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο ωράριο λειτουργίας των σχολικών μονάδων. Στόχος της ημερίδας είναι η ευαισθητοποίηση για τα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ατόμων με αναπηρία, καθώς και της καλλιέργειας του σεβασμού και καταπολέμησης κάθε μορφής διακρίσεων και αποκλεισμών.»

manolikakis

Rabona ad