Ικανοποίηση στον ΝΟΧ για μετάλλια και επιδόσεις στο πανελλήνιο

Κολύμβηση | 20 Ιουλίου 2017, 12:39

Ικανοποιημένοι δηλώνουν οι αθλητές που κέρδισαν μετάλλια στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Κολύμβησης για τις κατηγορίες Παμπαίδων-Παγκορασίδων ΑΒ, Παίδων-Κορασίδων και Εφήβων-Νεανίδων. Το σημαντικό γεγονός πάντως είναι ότι σε ένα ποσοστό κοντά στο 80% οι αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Χανίων "κατέβασαν" τους χρόνους τους, σημειώνοντας δηλαδή ατομικά ρεκόρ.

Ο Αλέξανδρος Κάχρης με δύο χρυσά στα 200μ. ύπτιο και 100μ. πεταλούδα και ένα ασημένιο στα 50μ. ύπτιο τονίζει ότι, «η εμπειρία μου στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ήταν πολύ ωραία και το χάρηκα πάρα πολύ. Η διοργάνωση φέτος ήταν πολύ ξεχωριστή σε σχέση με παλαιότερες, ενώ πήραν μέρος πάρα πολλά παιδιά. Τώρα, για τη νέα χρονιά θα προσπαθήσω πολύ για να πιάσω το όριο για το πανευρωπαϊκό στα 200μ. ύπτιο και να βελτιώσω γενικώς τους χρόνους μου».

Η Ελένη Γρηγοράκη από την άλλη, με ένα ασημένιο στα 400μ. ελεύθερο και ένα χάλκινο μετάλλιο στα 800μ. ελεύθερο τονίζει πως, «οι αγώνες ήταν πολύ διαφορετικοί από τους προηγούμενους με βάση τα παιδιά που πήραν μέρος. Προσωπικά είμαι πολύ ευχαριστημένη διότι κατέβασα τους χρόνους μου, που αυτός ήταν κι ο στόχος μου. Για τα μετάλλια είναι σίγουρα μια ανταμοιβή για τους κόπους μου, αλλά και τις προπονήσεις που έχω κάνει».

Η Νικολέτα Πλοκαμάκη είχε την χαρά να στεφθεί πρωταθλήτρια Ελλάδας με τον Ηλυσιακό στα 4×100μ. μικτή ομαδική ενώ παράλληλα βρέθηκε στην 4η θέση στα 4×100μ. ελεύθερο.

Οπως τονίζει: «Αισθάνομαι πολύ όμορφα. Να πω την αλήθεια, δεν το περίμενα. Πάνω απ’ όλα θέλω να ευχαριστήσω τον Ηλυσιακό που με επέλεξε για τη σκυτάλη μαζί με τα κορίτσια. Θέλω να αρχίσω να δουλεύω περισσότερο από τη νέα χρονιά και ελπίζω να τα πάω καλύτερα».

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΙΛΙΒΑΚΗΣ

Σχολιάζοντας τη συμμετοχή της ομάδας του στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, ο προπονητής Κώστας Τζιλιβάκης, τονίζει πως, «πρώτος μας στόχος όταν πηγαίνουμε σε ένα πανελλήνιο είναι να κατεβάζουμε τους ατομικούς μας χρόνους, κάτι που συνέβη σε ένα ποσοστό πάνω από 80%, ενώ υπήρξαν κολυμβητές που το κατάφεραν δύο και τρεις φορές. Είχαμε παιδιά στα μετάλλια, αλλά και σε 8άδες, αυτό όμως που πρέπει να βελτιώσουμε είναι το επίπεδο όσον αφορά τις 8άδες για να μπορούμε μετά να έχουμε πιο πολλά πλασαρίσματα σε πιο υψηλές θέσεις. Η σκυτάλη των Παίδων μας γύρισε μετά από πολλά χρόνια σε καλές θέσεις και αυτό μας δίνει το δικαίωμα να αισιοδοξούμε για καλύτερη πορεία, εάν κι εφόσον βέβαια μπορούμε να έχουμε την πισίνα, που θα μας δώσει χώρο ώστε να κολυμπήσουμε πιο γρήγορα ως αγωνιστικό τμήμα, ενώ θα μας ξεμπλοκάρει στις διαδρομές.

Οσον αφορά τον Παπαστάμο δεν πήγε έτοιμος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, αφού ο δεύτερος μεγάλος του στόχος για φέτος είναι το παγκόσμιο στην Ιντιανάπολη. Τώρα, το τι θα κάνει εκεί, θα το δούμε… Δεν ξέρουμε ακόμα ποιοι είναι οι αντίπαλοί του, αλλά αυτό που θέλουμε εμείς είναι να προσπαθήσουμε όσο μπορούμε καλύτερα και μετά θα δούμε ποια είναι τα αποτελέσματά μας».

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (21/7) Ο ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ

Τώρα, κάθε δύο χρόνια ο Ν.Ο. Χανίων διοργανώνει τον μαραθώνιο κολύμβησης. Οι κολυμβητές και κολυμβήτριες του Τμήματος κολυμπούν ασταμάτητα για 24 ολόκληρες ώρες, με στόχο μετά από συλλογική προσπάθεια να καλύψουν όσο το δυνατό περισσότερα χιλιόμετρα.

Στον προηγούμενο μαραθώνιο που πραγματοποιήθηκε το 2015 οι κολυμβητές κάλυψαν, ούτε λίγο, ούτε πολύ, 128 χιλιόμετρα!

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΝΟΧ κατέχει τη μοναδικότητα του όλου εγχειρήματος. Ιστορικά, ο μαραθώνιος κολύμβησης διοργανώνεται από το 1986.

Ο μαραθώνιος θα ξεκινήσει την Παρασκευή 21 Ιουλίου στις 9 το πρωί και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο (22/7) την ίδια ακριβώς ώρα.

Καλούνται όλοι οι κολυμβητές και κολυμβήτριες του Ναυτικού Ομίλου -παλιοί και νέοι- να προσέλθουν στο κολυμβητήριο Χανίων και να στηρίξουν αυτήν την προσπάθεια. 

karta antonis garden