Ικανοποίηση στον ΑΓΟΡ για το 2 στα 2 στο “Π.Οικονομακης”

Μπάσκετ 26 Σεπτεμβρίου 2016, 18:39

Το 6ο τουρνουά μπάσκετ «Πέτρος Οικονομάκης» ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ, περνώντας στο «χρονοντούλαπο» της ιστορίας, με την ομάδα μας να πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις, ενώ πέτυχε δύο νίκες σε ισάριθμα ματς απέναντι σε πολύ ποιοτικές ομάδες, όπως είναι ο ΠΑΟΚ και ο Απόλλωνας Πάτρας.

Ο βοηθός προπονητή Σταύρος Μυκονιάτης, μίλησε στο rethymnobc.gr για την «εικόνα» του ΑΓΟΡ, τονίζοντας πως το Ρέθυμνο Cretan Kings βρίσκεται σε καλό δρόμο, ενώ εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την δουλειά των παικτών του. «Σαφώς η νίκη είναι σημαντική κυρίως για ψυχολογικούς λόγους. Η ομάδα δείχνει μία σταθερή βελτίωση στην απόδοση της. Αυτό το έδειξε και από τα παιχνίδια της Ιταλίας. Το πρώτο μέλημα μας ήταν να αυξηθεί ο χρόνος της καλής μας απόδοσης μέσα στο ματς. Αυτά θέλαμε να βελτιώσουμε μετά τα ματς της Ιταλίας. Πιστεύω ότι το καταφέραμε ως ένα σημείο στο 6ο τουρνουά «Πέτρος Οικονομάκης». Τα δείγματα είναι αρκετά ενθαρρυντικά και μας δίνουν μία καλή εικόνα ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος. Έχουμε ένα παιχνίδι Κυπέλλου ενδιάμεσα κόντρα στην Κύμη και μετά θα αξιολογήσουμε όλη την σειρά των παιχνιδιών μαζί για να δούμε πραγματικά που βρισκόμαστε. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι και η δουλειά που έχει γίνει στην προετοιμασία θα βγαίνει σιγά-σιγά προς τα έξω».
Τέλος, χαρακτήρισε ως το καλύτερο τουρνουά της Ελλάδας, το «Πέτρος Οικονομάκης», επισημαίνοντας την ποιότητα που προσφέρει. «Το τουρνουά «Πέτρος Οικονομάκης» είναι γνωστό ότι είναι το καλύτερο που υπάρχει στην Ελλάδα. Πλέον το επίπεδο είναι πολύ υψηλό. Νομίζω ότι δεν χωράει καμία αμφισβήτηση η ποιότητα που προσφέρει η συγκεκριμένη διοργάνωση».

Ο αρχηγός, Χάρης Γιαννόπουλος, βοήθησε τα μέγιστα για να φτάσει σε δύο νίκες η ομάδα μας, με τον ίδιο πάντως σε δηλώσεις του να κρατάει χαμηλό προφίλ και να επισημαίνει το κομμάτι της ομαδικής άμυνας όπου πρέπει να επικεντρωθεί και να βελτιώσει το Ρέθυμνο Cretan Kings. «Το σημαντικό είναι ότι πήραμε τις νίκες απέναντι σε δύο δύσκολες ομάδες και δείξαμε χαρακτήρα. Από κει και πέρα, η εικόνα δεν ήταν αντιπροσωπευτική όσον αφορά στην άμυνα γιατί υπάρχουν πολλοί κανόνες και είναι φυσιολογικό να μην τους έχουμε αφομοιώσει ακόμη γιατί και ο προπονητής μας ήρθε πριν λίγες μέρες. Κάναμε πολύ καλή δουλειά με τους βοηθούς αλλά είναι διαφορετικό το να έχεις δίπλα τον προπονητή σου, ο οποίος θέλει να βάλει την φιλοσοφία του στην ομάδα. Αμυντικά θα κρατήσουμε μόνο το ότι είχαμε πολλή ενέργεια και πιέζαμε στην μπάλα, αλλά από κει και πέρα θέλουμε να δουλέψουμε στην ομαδική άμυνα περισσότερο και αυτό θα φανεί σε βάθος χρόνου».
Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η απάντηση του για την προσωπική του απόδοση, αναφέροντας: «Δεν μου αρέσει να μιλάω για τον εαυτό μου και την προσωπική μου απόδοση. Το ότι βοήθησα να πάρουμε τις νίκες είναι σημαντικό αλλά μέχρι εκεί».

zgas

Rabona ad